Съвети за избор на прозорци

Съвети за избор на прозорци
Съвети за избор на прозорци
Anonim

Прозорците са ключов елемент във вашия дом, когато става въпрос за подобряване на комфорта в дома и намаляване на консумацията на енергия. Изберете качествени прозорци и ще спестите много пари за отопление и климатизация, плюс по-устойчив дом.

Експертите на Leroy Merlin са ни оставили някои ключове, за да сме винаги правилни при избора на прозорци. Внимание, това е, което трябва да вземете под внимание.

  • Откриването: Тук влияние оказват както пространството, така и помещението и предназначението му. И най-често срещаните са плъзгащи се, сгъваеми, люлеещи се, накланящи се и завъртащи се и завъртащи се.
  • Остъкляване: може да бъде единично или двойно, последното е комбинация от две стъкла, разделени от камера от дехидратиран въздух или газ, и предлага много по-добра топло- и звукоизолация..
  • Втори слой: изберете щори или щори, за да подсилите този ефект.
  • Рамката: може да бъде направена от дърво, алуминий, алуминий с разкъсване на топлинен мост (RTP), което включва изолационен материал между вътрешната и външната страна, за да се предотврати предаването на студ и/или топлина.

Какъв материал да избера за моите прозорци?

Топлопроводимостта на PVC е почти нулева, следователно изолационният му капацитет е висок. Така е и с дървото, въпреки че този материал струва повече и изисква повече поддръжка. Алуминият от своя страна е проводим метал: той ще изолира правилно само ако е снабден с прекъсване на термичния мост (RPT).

  • Алуминий с RPT. Алуминиевите прозоречни профили с тази изолационна система предотвратяват контакта на вътрешното и външното лице на корпуса и предотвратяват температурни „скокове“.
  • Двойно нискоемисионно стъкло. Този тип стъкло има камера от благородни газове между тях, създавайки бариера за преминаването на външната температура. Три числа (в mm) показват дебелината на стъклото отвън, камерата и отвътре. Например 6-16-4.
  • Тройно стъкло. Прозорците, съставени от три стъкла и две въздушни камери, осигуряват още повече защита. Обикновено са снабдени с акустичен ламинат отвън и нискоемисионен отвътре. Въздушните камери подобряват изолационните свойства. Икономическата инвестиция в този случай е много по-висока.

Детайли, които трябва да имате предвид при избора на модел прозорец

Стъклата трябва да отговарят на основните нужди за обща изолация. Освен това, ако изберете стъклопакет, ще получите по-голяма сигурност. Нискоемисийните стъкла също са показани през лятото: те намаляват наполовина притока на пряка слънчева енергия.Ако изберете надстъкляване, колкото по-дебели са стъклата и колкото по-голямо е разстоянието между тях, толкова по-висока е степента на топлоизолация. Изберете камера с минимум 12 мм. На тераси със стъклени врати,винаги двойно стъкло и уплътнителни фуги.

Прозорецът трябва да е непропусклив за въздух, тъй като въздухът предава звукови вълни. Колкото по-дебела е стената на профила и централната фуга, толкова по-добре. „Здравословното“ниво на шум вътре в къщата е около 35 dB през деня и 30 dB през нощта. Акустичната изолация може да се подобри, ако вътрешното стъкло на камерата се замени с ламинирано: два листа, залепени и съединени с пластмасов или PVB лист.

Системата за отваряне ни помага да се възползваме от пространството. Има накланящи се, сгъваеми, плъзгащи се, въртящи се, тип гилотина и неподвижно стъкло.

Ефективни и силно декоративни прозорци

Популярна тема