Прозорци и корпуси: 20 примера за пестене на място

Прозорци и корпуси: 20 примера за пестене на място
Прозорци и корпуси: 20 примера за пестене на място
Anonim

В дома се опитваме да поддържаме контакт с външната среда чрез отвори, които осигуряват по-голяма светлина и яснота. Това е много фин начин за постигане на простор и подобряване на интериора по приятелски и приятен начин. Поради тази причина искаме да ви запознаем с различни формати на прозорци и заграждения: 20 начина да спечелите метри и да изолирате добре.

Тези ресурси стават осъществими решения за постигане на метри, яснота и благополучие. Те са направени от остъкляване от зидария, което е устойчиво на лошо време и предлага издръжливост във времето.Смята се за пример за реформа, която има все по-голямо присъствие в къщите. В крайна сметка това е инвестиция, която се изплаща за кратко време.

Вътрешно местоположение

Къде в къщата могат да бъдат намерени? В хола, кухнята, спалните, тавана и др. Тези прозорци и заграждения отвътре и отвън улесняват навлизането на светлина и осигуряват по-голям комфорт, без да забравяме, че те също допринасят за естетиката на интериора и добавят към стила на декорацията.

Може да се работи по различни начини, дори с елегантен и фин вид, който основно помага за обогатяване на изображението с по-иновативно и изтънчено докосване Всъщност, ако поставите широко заграждение в хола сякаш имахме бърз контакт с външната страна; по същия начин, както ако го правим в хол или затворена тераса.

Изолация и пространственост

Някои от качествата, предлагани от този тип заграждения, са основно защита и изолация на интериора с използване на висококачествени материали, запазване на топлината и предотвратяване на навлизането на студ. От своя страна прозорците ни позволяват да визуализираме всичко, което остава отвън, и консолидират тенденцията за отворени пространства.

Комфортът, осигурен от този вид ресурс, консолидира затварянето на някои пространства за ежедневна употреба Можете ли да си представите всекидневна с изглед към градината или остъклена кухня, в която може да види пейзажа на планината? Този тип прозрачно заграждение благоприятства видимостта и отваря къщата, за да създаде тясна връзка с външната страна.

Следните примери може да послужат за вдъхновение. Вашият дом може да бъде превърнат в приказна нова отворена среда. Направихме селекция от 20 типологии, които в момента са успешни.

1

С изгледи

кът за четене до прозореца

Голям прозорец, който също е зона за релакс. Прекрасна идея! Дупката е достатъчно дълбока, за да побере пейка, където можете да легнете, с две чекмеджета за съхранение. И комфортът е осигурен, защото постелка и възглавници са поставени от едната до другата страна като седалка.

2

Покривни прозорци

бяла и сива кухня с покривен прозорец

Тези прозорци са чудесно решение да имате допълнителен източник на светлина Особено ако сте в кухня с работен остров. Те гарантират голяма енергийна ефективност, като улавят максимално количество външно осветление.Отварящите се улесняват проветряването на пространството. От английския двор.

3

Прозорци за скатни покриви

таванска детска спалня с покривни прозорци

Перфектни са за осветяване на стаи със скосени тавани, без естествена светлина. Когато има достатъчно място, по-добре е да инсталирате две,и със сгъваеми щори, които засенчват яркостта. От Velux.

4

Панелна система

цветарница с панелна дограма

Стена, която се простира от пода до тавана, е чудесна за придаване на визуална височина на пространството. И ако има и дървен профил, външният му вид ще бъде много топъл. Облечен в живи цветове, той ще изпъква още повече. Това е от Гилдията на дизайнерите.

5

Широкоекранен

модерна всекидневна с големи прозорци

Когато холът има красива гледка към градината, заграждението от стена до стена е идеално, за да се насладите на панорамната гледка. Някои големи панели и черен профил ще му придадат ултра модерен вид, идеален за съвременна декорация.

6

С ясно индустриално усещане

модерна всекидневна с индустриална дограма

Обичате ли панелни шкафове? Изработени от желязо или с метално покритие с индустриална естетика, те са декоративен хит и придават на всяка среда носталгично докосване. Видими, без завеси, те подсилват този ефект, както тук.Проект House Doctor.

7

Пълен комфорт

всекидневна, отворена към градината

Прозорците, еркерите и загражденията, които са отворени към терасата, се считат за продължение на всекидневната. Неговите PVC профили благоприятстват добра изолация, тъй като е материал с ниска топлопреминаване. А ако има стъкло с камера или стъклопакет, ще подобри способността си да изолира от студа през зимата и топлината през лятото. Със спестяванията в потреблението на енергия, което води до това; Kömmerling.

8

Ъглови заграждения

остъклена веранда с фиброва седалка

Тази външна система ви позволява да излезете в градината веднага щом времето е хубаво, благодарение на нейните плъзгащи се врати.В допълнение, неговият ъглов дизайн улеснява влизането и излизането от хола и интериорът получава много повече естествена светлина. Разбира се, ъгълът е идеален за наслада като място за четене. От Lene Bjerre Design.

9

Прозорец с арка в спалнята

спалня със сводест прозорец

Декорира се сам и леглото може да се прикрепи под него, ако пространството се използва по-добре. Но е важно да гарантира подходяща изолация и най-добре е да избягвате таблата, така че светлината да прониква добре. В тази спалня, от Lene Bjerre Design, тя е заменена с няколко възглавници и възглавници.

10

Модерно разделение

всекидневна със стъклени прегради

Дневната от интериорния дизайнер Патрик Лист е визуално отделена от съседното пространство, но без да се жертва яснотата. Причината? Заграждението на тази стая има голяма стъклена повърхност и минава по стената.

11

Деление без затваряне с преграда

Заграждения: Стъклена преграда в антрето

Тази система за разделяне ви помага да създадете пространство за създаване на кабинет или жилищна зона на споделена повърхност. Предложение от Drôm Living Interior Design.

12

Отворете едната зона… или другата

Кутии: Голяма плъзгаща се стъклена врата

Врата, която се плъзга в двете посоки ви позволява да затваряте или отваряте непрекъснати среди. Чрез преместване на крилото кухнята или всекидневната стават самостоятелни. Проект Paula Rosales.

13

Корпус с фиксирана пола

Корпус с фиксирана пола

Добра формула за печелене на наличните измервателни уреди е смесен корпус: т.е. горната част е направена от стъкло, а долната част е непрозрачна, направена от същото материал като профилите. По този начин можете да осигурите приемственост или да разширите с допълнително пространство, като това от Bloomingville.

14

Прозрачни стени

Заграждения: Полупрозрачни стени

Стаята ви гледа ли към вътрешен двор или директно към улицата, както в този пример от Bloomingville?

Добър вариант е да замените тухлена стена с калдъръмена или матирано стъкло. В първия случай това са стъклени тухли; във втория, от непрозрачно стъкло, което ви позволява да виждате, без да ви виждат.

15

Декоративен елемент

заграждения за трапезария

Заграждението може да се превърне в декоративен елемент, както в този проект на Рафаел Фулана, в който е избран решетъчен дизайн. Що се отнася до отвора, практичният е най-водоустойчивият,и по-добър с подсилено двойно стъкло, за намаляване на шума с до 50%.

16

Между слънцето и сянката

Заграждения: Веранда

Зоната на солариума е отделена от закритото пространство с решетки. Покритият интериор се превърна в сенчеста зона за отдих с балийско легло от Wood Factory за дрямка.

Това пространство е защитено от слънцето, но на открито; В допълнение, той е визуално свързан със съседния открит вътрешен двор.

17

Топлоизолация

Ограждения: Антре и входна врата

Поставянето на заграждение на верандата ще служи като изолационна камера за противодействие на студ, топлина и шум. Ще спестите много енергия и месечни сметки. Естетиката също е важна, особено ако къщата е част от урбанизация.

Дизайнът трябва да е в хармония с този на останалите къщи и е задължително да имате законово разрешение за извършване на такава работа.

18

Тип оранжерия

Заграждения: Остъклена трапезария

Можете да очертаете част от терасата и да направите зона отвътре и отвън със заграждение като това на изображението, подписано от Mercedes Postigo. Голям прозорец, който свързва интериора с екстериора.

В този случай кристалите са толкова важни, колкото и профилите. Изберете ламинирани и закалени защитни очила,по-подходящи, за да се чувствате защитени и със слънчев контрол: те не намаляват количеството светлина (както правят тонираните), но без да филтрират топлината.

19

Комуникирайте две среди

Ограждения: Остъкление между кухня и трапезария

Ето как е направено в този пример, в който кухнята е отделена от всекидневната-трапезария с врати в индустриален стил и зърнесто стъкло, което пропуска светлина, но запазва уединението.

Практично решение, тъй като един или два листа могат да бъдат отворени, за да съединят двете пространства или да ги запазят независими.

20

Материалът на профилите, много важен

Заграждения: Слънчев холов ъгъл

За ефективна изолация изберете добро дърводелство. Ако решите алуминиев корпус, нека бъде с R.P.T (прекъсване на топлинен мост). Що се отнася до PVC дограмата, тя не провежда топлина и студ.

На снимката атмосферата на Tine K Home.

Популярна тема