Бугенвилия: грижи, сортове, характеристики и напояване

Бугенвилия: грижи, сортове, характеристики и напояване
Бугенвилия: грижи, сортове, характеристики и напояване
Anonim

Бугенвилията е едно от тези най-устойчиви на слънце цъфтящи растения. Истински подарък от лятото, когато се изпълни с цветя и може да образува истински растителни стени; Освен това се смята за едно от най-добрите растения за външна декорация.

Ако искате да научите повече за това красиво растение и всички грижи за него, ние ще ви дадем ключовете, за да знаете неговите характеристики и грижите, от които се нуждае.

Характеристики на Bougainvillea

Родът Boungavillea включва повече от 12 вида, произхождащи от Южна Америка.Най-използваният сорт в градинарството е Граба. Бугенвилията е катерещ се храст, който в зависимост от климата, в който се отглежда, може да бъде широколистен или многогодишен. Листата му са разположени последователно по протежение на стъблото с малки цветя, самостоятелно или в групи от по три, заобиколени от 3 или 6 прицветника с ефектни цветове: магента, червено или жълто.

В зависимост от начина, по който е култивирана, може да достигне до 10 метра височина. Затова ви препоръчваме да засадите бугенвилията в големи саксии, за да има по-нататък развитие.

Има повече от 300 вида бугенвилии. В зависимост от това къде се намирате по света, такова ще бъде и разнообразието. Те са претърпели генерационни мутации, които са позволили тяхната еволюция в различни видове. Разбира се, всички те имат ефективно развитие в рамките на територии с умерен, влажен или тропически климат. За тези, които обичат градинарството, това е много лесно растение за грижи.

Грижа за бугенвилия

Какво трябва да имате предвид, за да се грижите за бугенвилията? Тези аспекти, които ви показваме по-долу, са най-важните за поддържане на бугенвилията:

  • LUZ. Изисква слънце, тъй като липсата на светлина може да доведе до падане на листата. Независимо дали ще го засадите в градината или ако го имате в къщата, то трябва да бъде на място, където получава цялата слънчева светлина, която може. Всъщност то е едно от най-устойчивите на слънце растения, но не е хубаво да се излага твърде много часове.
  • ТЕМПЕРАТУРИ. Тъй като е роден в Бразилия и крайбрежните райони, той се аклиматизира много добре в умерен климат и издържа добре на високи температури. Някои сортове могат да издържат на температури под 0º (-3º C), но ако трябва да издържат на по-ниски температури, защитете корените им с одеяло или мулч.
  • ПОЧВА. Изисква плодороден субстрат и добре дренирана почва.
  • НАПОЯВАНЕ. През лятото поливайте 2 или 3 пъти седмично, ако е в саксия. Ако се засажда в градината, ще се нуждае от ежеседмично поливане. През по-хладните месеци не се нуждае от много поливане. Ако е навън, дъждовната вода ще е достатъчна и ако я държите в саксия, поливайте я на всеки две седмици.
  • ПРАСАЖДАНЕ. Размножава се чрез резници или резници. Ако ще го засаждате в земята, имайте предвид, че може да достигне 12 метра височина. Ако решите да го поставите в саксии или кашпи, то няма да има толкова голяма височина. Поставете няколко филтри за кафе в дренажните отвори и напълнете с универсален субстрат, смесен с 30% перлит.
  • ПОДРЕЗВАНЕ. Ако искате бугенвилията да остане малка, като храст, подрежете клоните наполовина, за да активирате производството от ниски стъбла. Един от добрите съвети за градинарство е, че когато подрязвате бугенвилията, внимавайте да не я режете прекалено много.
саксийна бугенвилия

Украсете дома с бугенвилия

За да украсите с бугенвилия, добре е да я използвате за екстериори, ако търсите добро увивно растение Не забравяйте, че грижите за бръшляна са подобни на тези за бугенвилия; следователно тези две растения са добри варианти за градинска декорация.

Възможно е да предпочетете да украсите интериора с бугенвилия. Е, в този случай можете да използвате малка и оригинална саксия, за да може да расте и в време, така че да не достига твърде високо. Въпреки това, когато декорирате терасата или балкона с растения, бугенвилеите изглеждат страхотно, ако искате да декорирате със здравец и по този начин да създадете цветови контраст.

снимка

Vivercid

30, €14

Прихващане на бугенвилия

Бугенвилеите се нуждаят от температура между 23 и 35º през деня и 18º C през нощта, за да останат здрави и без да увреждат цветята. Много е чувствителен към замръзване.

Популярна тема