Красива къща, отворена към плажа?

Красива къща, отворена към плажа?
Красива къща, отворена към плажа?
Anonim

Зденка Лара, собственичката на тази къща, цени простите неща в живота, чудесата, които природата, светлината, слънцето, пейзажите ни предлагат…

И къщата му в Moraira, в Alicante, е доказателство за това. Тук тя бяга винаги, когато може с Пепе, съпруга си, дъщеря си Айноа и кучето си. „Ние сме запалени по този район. Познато и тихо е, но има и много планове, тъй като има хора, които живеят целогодишно, има и много млади хора”, уточнява Зденка. „Освен това плажовете му са с фин пясък, ще намерите заливчета с чисти сини води и фантастични кътчета, където можете да се отпуснете и релаксирате със семейството и приятелите.“Ето защо те решават да купят тази традиционна къща, заобиколена от естествена и спокойна среда, с невероятна гледка към залива El Portet. Въпреки че първоначално беше доста влошено, имаше възможности. „Беше много средиземноморски, 50-те години на миналия век, което му придаваше много чар“, казва Зденка.

Студиото H UP Interiorismo+Design, където той работи като главен изпълнителен директор, и строителната компания Catala Puig от Теулада го превърнаха в съвременен дом Екипът на H UP Interiorismo+ Дизайнът започна с планиране на екстериора. Бяха направени Припокриващи се тераси и верандите - изработени от борова дървесина, покрити с тръстика и палмови листа - бяха разположени с различни ориентации, за да се наслаждавате на този прекрасен анклав по всяко време на годината. „Винаги има къде да се попечете или да намерите сянка, от която да съзерцавате морето, да хапнете или да се насладите на приятни събирания до вечерта. За целта трябваше да се изравнят неравностите на терена.

Това без съмнение беше най-сложната част от работата: създаване на парцел, който може да бъде обходен от край до край без прекъсване и в който също ще има басейн за разхлаждане“, спомня си Зденка Лара. В допълнение, интериорът е проектиран така, че пейзажът може да се види от всяко място: както в голямата социална зона, с интегрирана всекидневна, трапезария и кухня, така и в спалните, всички с излаз към градината. Полираният цимент, с който са покрити подовете, както и мебелите и част от стените, е свързващо звено. „Избраният цвят, слонова кост, е топла монохромна кожа, която ви позволява да си играете с текстила и да добавяте детайли в по-впечатляващи цветове“, казва собственикът, който се радва на къща, вдъхновена от Средиземноморието, със собствена душа.

Много специално кътче

Къща Морайра

Зденка, неговият собственик, се радва на прекрасен ваканционен дом благодарение на успешната намеса на H UP Interiorismo+Design, студиото, в което тя работи като изпълнителен директор. „Обичам да гледам тази тераса… да виждам боровете и техните катерици, които ни поздравяват всяка сутрин“, ни казва той щастливо.

В краката ви Средиземноморието

Къща Морайра

Кой не би искал да бъде на тази тераса с изглед към плажа El Portet в Морайра? Кристално чистите му води, селото с бели къщи на хоризонта… За Зденка без съмнение това е същността на къщата.

Маса и столове, от Exportjunk. Килим, от Mercat del Riurau, в Хесус Побре. Сервизи от Zara Home и Maisons du Monde.

The Crown Jewel

къща с басейн в Морайра, Аликанте

„Изживявам всяко пространство по много сладък начин“, обяснява Зденка Лара, „но в зоната на басейна прекарваме най-много време. Хапваме, радваме се на светските събирания до вечерта… Всъщност ние празнуваме сватбата си тук! Много сутрини се настаняваме в него, сякаш гледаме картина на Сорола, и дори забравяме да слезем до плажа.”

За да се насладите през цялата година

Къща Морайра

Средиземноморието царува в екстериора, но царува и в интериора с много свежа декорация, естествени материи, мебели от тиково дърво и аксесоари от растителни влакна.

Илюстрована зала

Къща Морайра

Zdenka се зае да създаде топла и приветлива среда, както през лятото, така и през зимата, с естетика, която е далеч от типичните плажни къщи. Диваните са от Donaco.

Невероятна картина

Къща Морайра

Кажи ми каква картина имаш и ще ти кажа как изглеждаш. „Работата в жилищната зона се нарича La Vida и е от Патриша Капдевила, моя приятелка“, казва собственикът. „Поръчахме го специално за тази къща – която за нас представлява как обичаме да живеем, обичаме и чувстваме – и това е, което Патриша, с образа на промяната от момиче към жена, искаше да отрази: страстта към живот".

Без бариери

Къща Морайра

Социалната зона е проектирана като голямо пространство, споделено от хола, трапезарията и кухнята."През зимата това е нервният център на къщата, където се срещаме по залез слънце." Стените бяха варосани, а подът беше покрит с полиран цимент, същият материал, използван за направата на вградената кухня, вдъхновена от традиционните средиземноморски къщи.

Винтидж щрихи

Къща Морайра

Вградените мебели, столове от тръстика, плетени завеси, детайли от влакна, естествени елементи… В трапезарията, както и в кухнята, цари атмосфера с деликатен рустик полъх. Рафт, проектиран от H UP Interiorismo+Design. Висяща лампа, от Sluiz.

Фино разделение

Къща Морайра

В главната спалня ниска стена на средна височина играе ролята на табла и разделя зоната за спане от съблекалнята.Тази тухлена стена, покрита с полиран цимент, е проектирана отворена и облечена в деликатни плетени завеси. „Бяха някои стари юргани от семейството на Пепе, моя съпруг, които исках да възстановя, за да скрия съдържанието на килера“, обяснява собственикът.

Има характер

Къща Морайра

За да декорираме спалнята, избрахме оригинални реставрирани парчета, които придават индивидуалност на пространството и свежи и леки текстилни изделия в сурови тонове. Античен скрин, закупен от Mercat del Riurau от Хесус Побре. Спалното бельо е от Zara Home.

Естествено вдъхновение

Къща Морайра

Следвайки същата линия като останалата част от къщата, стените и тухленото обзавеждане на основната баня бяха покрити с полиран цимент.За да се насладите на по-приятно и красиво пространство, Зденка използва растения и цветя от своята градина. „Клонки от маслинови или лимонови дървета, цветя от кала… Обичам да правя красиви аранжировки с тях. Освен това задачата да ги събирам много ме отпуска”, признава ни той.

Шкаф за умивалник, проектиран от студио H UP Interiorismo+Design. Кърпите са от Zara Home.

Копирайте стила: Боров чорапогащник

Къща Морайра

Имате нужда от уединение от съседните градини. Мрежите, направени с борова или ела кора, както и бамбуковата преграда, са много декоративни естествени опции, които се интегрират както в селски къщи, така и в градски тераси.

Басейн

Къща Морайра

Има басейни за всеки вкус, но без съмнение и тези, които са интегрирани в пейзажа, и тези, които следват естетиката на старите басейни, притежават естествен чар, който е трудно да се победи.

Лятни вечери

Къща Морайра

Настройте лятна трапезария с мебели, които можете да използвате и на закрито. Естественото дърво придава автентичност на интериорните настройки, особено когато има необработен вид с дребни несъвършенства, като тази маса. Суровите парчета са в тенденция!

Селски чар

Къща Морайра

Върнете си чара на селските къщи от миналото с вградена кухня и без врати. Чрез показване на интериора стаята ще изглежда по-голяма, защото ще придобие дълбочина. Организирайте малки, хаотични аксесоари във влакнести кошници.

Стилен натюрморт

къща морера

Със стар сандък като помощна масичка ще придадете персонален щрих на декорацията на всекидневната. Използвайте повърхността му, за да създадете стилни натюрморти, а интериора като полезно допълнително място за съхранение.

Заглавие на работа

спалня в къщата на морера

Зиданата табла е идеалното решение за спални, където поради липса на метри е невъзможно да се поставят легло и две нощни шкафчета. Това включва ниша за поставяне на някои книги.

План на къщата

Популярна тема