Как да си направим домашен сладолед: съвети и електрически уреди за сладолед

Съдържание:

Как да си направим домашен сладолед: съвети и електрически уреди за сладолед
Как да си направим домашен сладолед: съвети и електрически уреди за сладолед
Anonim

Какво по-изкушаващо от сладолед за разхлаждане в горещите дни? Ако искате да опитате да ги приготвите у дома, за да имате резервации, когато пожелаете, решението е хладилник С него можете да изберете съставките, които ви харесват най-много (също правете здравословни версии), ще спечелите от качеството, ще спестите време и пари, а резултатът ще е неустоим! Знаем, че ви убедихме, но преди да се заемете с такъв, трябва да вземете под внимание следните аспекти, за да изберете правилната машина за сладолед.

Ключове за избор на хладилника, от който се нуждаете

Преди да си купите хладилник, разгледайте тези практически съвети.

 • Хладилник със или без компресор. Това е важното решение, което трябва да вземете. Тези, които нямат, не се охлаждат сами, а имат метален съд, който трябва да се остави във фризера 24 часа преди това. Недостатъкът е мястото, което тази купа заема във фризера. Предимството е ниската цена. От друга страна, тези, които имат компресор, ви позволяват да правите сладолед, когато пожелаете, но са по-скъпи и тежки.
 • Капацитет. Зависи кой сте у дома. Има модели, които ви позволяват да приготвите от 1 л до 6 л.
 • Материали. Пластмасовите съдове се развалят бързо, по-добре алуминиевите, които издържат добре на влага и са по-устойчиви.
 • Функции. Ще улесни използването, ако машината има таймер.

Най-добрите хладилници

Според критериите, обяснени по-горе, време е да анализирате кои са най-добрите уреди за сладолед, които в момента се предлагат на пазара и кой ще ви бъде любим.йени

Хладилник H.Koening HF250

снимка

H.Koenig

€179,00

 • Неръждаема стомана ли е
 • С компресор

Кръстове в горната част

Този модел на немската фирма H.Koening има компресор от 150W за понижаване на сместа до -30°C и капацитет от 1,5 литра, което е еквивалентно на производство на сладолед за 8 човека. Въпреки че моторната система и остриетата са в горната част на уреда за сладолед, той има капак, за да видите напредъка и да добавите всички съставки, от които се нуждае вашето приготвяне. Включва функция на тъчпада, за охлаждане на сладолед и автоматично изключване

Хладилник Klarstein Vanilla Sky Red Edition

снимка

KLARSTEIN

274, €99

 • Неръждаема стомана ли е
 • С компресор
 • 2L капацитет

По-голям размер

Елегантен дизайн за вашата кухня е визитната картичка на хладилника Vanilla Sky от компанията Klarstein. Но това е и една от най-ефективните машини за сладолед. С компресор от 180W и обем от 2 литра можете да приготвите 10 порции за половин час. Има LCD контролен панел, който ви позволява да изберете програмата, да я поставите на пауза по всяко време и да зададете таймер, за да получите перфектния сладолед. Освен това има функция за охлаждане, за да предотврати разтопяването на сместа, след като е готова.

Хладилник Yonanas 1600

снимка

Йонанас

€65,00

 • Направете здравословни сладоледи
 • Малък и компактен
 • Пластмаса и алуминий
 • Без компресор

Това не е обичайната ви машина за сладолед, тя няма същите функции като останалите, но е чудесна алтернатива, ако искате да приготвите здравословни "сладолед"или плодови сорбета без добавени съставки. Просто трябва да замразите плодовете, които харесвате най-много, да ги поставите в машината и да използвате буталото. Мигновено ще излезе хомогенна смес със същата текстура като класически сладолед, готов за сервиране и пиене. Освен това идва с книга с рецепти, за да извлечете максимума от него.

Хладилник Duronic IM540

снимка

Duronic

33,08 €

 • Икономичен
 • Ергономичен дизайн

Без компресор

Този модел е един от най-търсените за съотношението цена/качество. Вярно е, че няма компресорна система за охлаждане, което го прави много по-евтин от другите на пазара, но тези, които са го пробвали, признават неговата ефективност. Сред предимствата му е, че има много малко тегло и размер за 1, 5L обем на контейнера. Предлага се и с допълнителна купа за съхранение във фризера (минимум 8 часа) и книга с рецепти. Неговият ергономичен дизайн прави тази машина за сладолед много лесна за използване и почистване. Един недостатък е, че е почти изцяло направен от пластмаса и няма функция за автоматично изключване.

За да представите своя домашен сладолед са ви необходими:

формички за ягоди

Lékué

16, 95 €

Силиконови формички

Sumwiner

15, €88

форми за чадъри

Тала

14, €33

мерителни лъжици

TWBEST

10, €99

Популярна тема