Как да преодолеем септемврийските разходи

Как да преодолеем септемврийските разходи
Как да преодолеем септемврийските разходи
Anonim

В месец, в който семейната икономика страда толкова много, ние предлагаме няколко лесни съвета за справяне с разходите за ваканциите и преди всичко за връщане на училище.

Началото на новата учебна година е подходящо време да съставите план за семейните си финанси. Анализирайте какви са вашите разходи и приходи. Задайте бюджет за различните домакински артикули и се придържайте към него, за да можете лесно да свързвате двата края. Също така е време да се върнете към рутините и да нарушите ритъма на ваканциите с излети, вечери извън дома, планове за свободното време и т.н.Разгледайте безплатни планове и се насладете на дома си.

След ексцесиите на празниците, започва страховитият наклон на септември със завръщане към рутината и към училище. Съвети за минимизиране на ефекта върху джоба ви.

Планирайте и намалете разходите

В идеалния случай трябва да имате годишен план, където са покрити разходите за ваканция и завръщане в училище, но ако сте малко над бюджета, все още можетепренастройте икономиката си. Направете списък с това, което наистина е необходимо за закупуване на ученически пособия и за пълнене на килера и хладилника след лятното ни отсъствие. Намалете парите, изразходвани за развлечения, хранене навън и абонаменти за фитнес или видео или интернет платформи.

Изтеглете приложение или дигитален инструмент или направете ръчен списък, за да научите какви са вашите месечни разходи и доходите ви. Някои банки предлагат тази цифрова услуга безплатно.В тези прогнози, в допълнение към непредвиден елемент,ще трябва да добавите други разходи като данъци, застраховки, ваканции и прогнози за започване на училище. Така ще разберете колко имате да похарчите.

Проверете договорите и правилата

Това е месец на преход за телекомуникационни, застрахователни и снабдителни компании и много от тях лансират оферти за привличане и задържане на клиенти в периоди на семейна икономическа слабост. йени

спестете от сметката за електричество

Сравнете с това, което сте договорили и се договорете за нови продукти, съобразени с вашите нужди. Бъдете отговорни към потреблението на енергия, за да намалите сметките си: възползвайте се от слънчевата светлина, изключете всичко, което е в режим на готовност и изберете еко програмите от вашите уреди.

Проверете вашите абонаменти

Преосмислете кои разходи са необходими и кои могат да се откажат. Отменете таксата си за фитнес, ако не ходите редовно и направете същото с платена телевизияплатформи. Анализирайте каква застраховка и покритие използвате и предоговорете с вашата компания, за да ги адаптирате към вашите реални нужди. И договорете сметки за вода, електричество, газ и телефон с вашите компании за комунални услуги.

Наблюдение на цената на пазарската количка

Време е да се върнете към навика да готвите у дома Подгответе седмични менюта със сезонни продукти и вземете списък за пазаруване, като се стараете да не излизате от него. За офиса пригответе термос с кафе и tuppers, ще спестите около €10 на ден. Вечеряйте у дома, вместо да ходите по ресторанти.

Съюзници на работното място

Замисляли ли сте се някога колко харчите всеки ден в офиса? Организирайте добре храненията за седмицата и ще спестите много.

яде на работа

Опитайте закусете у дома или вземете кафето си със себе си, ще спестите между 200 евро годишно, ако го пиете от машина, и повече от 400, ако го направите в кафене. Същото важи и за ежедневната храна. Донасянето на Tupperware в офиса е 10 пъти по-евтино от храненето навън.

Използвайте обществен транспорт или споделено пътуване.

Започнете курса без преразход

Ученически пособия. Преди да купите нови артикули, вижте какво имате у дома и се опитайте да се възползвате максимално от него. Ножици, линийки, калъфи или раници могат да бъдат спасени и използвани повторно. Ако трябва да купите, сравнете цените и потърсете сделки. Ходете по моловете без децата, защото те ще се опитат да купят материалите, в които се появява любимият им анимационен герой, много по-скъпи от тези на белия етикет.

бюро
Аксесоари за бюро на Holder Grene

Книги. Научете за различните видове помощ, които много автономни общности предлагат за закупуване или наемане на учебници. Също така в някои училища или общински библиотеки можете да се възползвате от тяхната програма за заемане на книги. Друг вариант е да потърсите книги втора употреба или от братя или познати, или чрез уебсайтове, специализирани в този тип продукти.

Студенти. В много случаи стаята и храната трябва да се добавят към цената на обучението и материалите. Най-икономично е да наемете апартамент между няколко колеги. Придвижвайте се в обществения транспорт, като вземете своята транспортна карта и използвайте студентската си карта, за да получавате отстъпки в кина, ресторанти и др. Преди да купите книга, консултирайте се с библиотеката.

Обратно на училище с правилото "3 R"

Намаляване, повторно използване и рециклиране ще ви спести много пари обратно в класната стая. Проверете училищни пособия от предишния курс, преди да купите, много неща може да си струват; помолете семейството и приятелите за книги и униформи на техните по-големи деца или купете втора употреба; и сравнете цените, преди да купите.

Популярна тема