Най-добрите съвети за комфортна всекидневна

Най-добрите съвети за комфортна всекидневна
Най-добрите съвети за комфортна всекидневна
Anonim

Срещи с приятели и семейство, партита, а също и моменти на спокойствие, релакс, мобилни телефони и сериали. Всичко това и много повече се живее във вашата дневна през цялата година. Но спрете да помислите: харесвате ли декорацията му или го намирате за монотонен? Бихте ли променили нещо? Мислите ли, че е удобно? Настоящите салони са декорирани, за да се чувстват добре, а не да приемат официално посетители.

Комфортът и функционалността днес вървят ръка за ръка, и внимателната и персонална декорация ги определя.Попитахме кои ключови моменти да вземете предвид и какви съвети работят, когато става въпрос да го направите уютен и стилен. Оптимално разпределение, светлина и цветова палитра. Андрес Медина, интериорен дизайнер в студио Decorando tu Espacio,е ясно: „първото нещо е да проучим пространството и да дефинираме добре разпределението“, за да продължим „към един от големи предизвикателства в един проект: осветление".

ДИВАН, ФОТОЙЛ И ШЕЗЛОНГ

Диван с шезлонг
Диван, ратанов стол и пуфове от Ikea. Маси: холни маси от El Corte Inglés и странични маси от Maisons du Monde. Килим, от Lorena Canals.

Залите са създадени да приемат посетители, но днес важното е, че освен че имат безупречен имидж, те са много удобни. Диван, фотьойл и онзи шезлонг, който ви позволява да изпънете краката си, са избрани заради дизайна, но и заради комфорта, който осигуряват.Мерките му? Такива, които пространството позволява; измерете го и изберете мебелите според метъра, който имате.

ЦВЕТЪТ КАТО СЪЮЗНИК

хол в пастелни цветове
De Maisons du Monde: диван Francisco (€899), маса Karla (€399), фотьойли Judith (€350 всеки), пуф (€89, €99), библиотека (€999) и килим (€ 179).

Какви цветове да използвате в най-оживеното пространство на къщата? Придържайте се към три нюанса и добавете дърво за топлина.

„Посвещаването на време за избор на типа осветление или дори тона на светлината е от съществено значение“, посочва той, добавяйки: „решете вашата цветова палитра, какви тонове ще използвате и в каква пропорция – със сигурност искате за да придадете цвят на дома си, но не искате да изглежда като цирк с четири арени - намерете цветова палитра, която отговаря на вашия стил.По отношение на декорацията, Медина счита, че "ако имате любима или колекция, за да блести, трябва да изпълните една основна предпоставка: не всичко може да блести. Може да имате дузина скъпоценни предмети или мебели, но не всичко може да бъде фокусът внимание. Трябва да подчертаете тези части с осветление и добри аксесоари."

ХОЛ + КУХНЯ: ДНЕВНИ СТАИ БЕЗ ПРЕГРАДИ

отворен хол
Диван, от Latorre. Банка от Батавия. Аспиратор Elica. Интериорен дизайн, от Ivory Escapes.

Ако търсите простор и естествена светлина, които да наводнят всичко, решението се нарича отворена концепция. Много реформи вече го включват; става въпрос за създаване на отворено пространство с кухня-дневна-трапезария, което отговаря на текущия начин на живот, в който трите са семейно и социално място за срещи. Да, кухнята вече не е скрита.

Всекидневна с вградена кухня
Кресла, от Ixia. Възглавници, от Пепе Пенялвер. Шкаф, от Denzzo. Декорация, от Pipa Interior Design.

Няма повече стени, какво трябва да имам предвид? Местоположението и необходимите удобства за кухнята, осветлението на новия под, който ще се промени изцяло и разположението на мебелите в хола. Удобно е кухненските и холните мебели да споделят една и съща естетическа линия и тези от това да не прекъсват перспективата.

Дневна в цимент и дърво: Холна маса и ратанови фотьойли
Холна маса, от Vivonita. Ратанови кресла от Cado. Кухненско обзавеждане, от Gelse.

Поява на носещи греди и колони, когато събарянето на стени за разширяване на залата е обичайно.Ще бъдете прави, ако смятате тези структурни елементи за ключови елементи, които придават индивидуалност на пространството. В тази реформа, от студиото Egue y Seta, бетонът, актуален материал, е комбиниран с дърво, хидравличен и микроцимент за очертаване на средата.

МАЛКИ СТАИ

Дневна с открита тухлена стена
Диван, от Roche Bobois. Фотьойл и огледало от La Maison. Маса, от Luzio. Лампа, от Artemide. Килим, от Sacum. Интериорен дизайн от студио Xmas Architecture.

В малките всекидневни огромната масичка за кафе е превъзходна! От друга страна, кръгъл, без ръбове, благоприятства преминаването. Запазете един стол и го изберете лек, за да го преместите, когато е необходимо.

ikea хол черен диван и стол
От Ikea: разтегателен диван Friheten ($399) и фотьойл Storsele ($99).

Създаването на втора среда в стая с достатъчно пространство е възможно, когато се проучат множество алтернативи. В този случай диванът не е закрепен за стената - първият вариант, за който почти винаги се мисли - и беше успешен, защото това е използвано като място за съхранение, а в ъгъла се е получило ателие за рисуване; бюро за домашен офис също би паснало…

Малка всекидневна с розов килим
Диван, от La Oca. Таванни лампи Disa, редактирани от Tunds.

Когато има само няколко метра, от съществено значение е средата да не се насища с много мебели, така че тяхното разпределение да е оптимално и циркулацията да е течна. Заложете на такива с разнообразно предназначение, като тази в тази стая под прозореца, която се възползва от ъгъла, може да се използва като мебел за съхранение и е допълнителна седалка за няколко души.

Мария Салазар, интериорен дизайнер и цветар: „Моят съвет е да сте наясно със стила, който имате/искате да придадете на хола си. Най-важното нещо в декорацията е вашите пространства да говорят за вас; помислете за тази основна част или части за вас и това ще бъде оста на стаята, и решете каква цветова гама ще заеме вашата жилищна площ." Сред обичайните грешки Медина подчертава „нежеланието да поема рискове. Клиентите се страхуват да не прекалят с идеята, но когато видят добър проект в списание като това, биха искали да го направят у дома. Тайната е в баланса, в това да не претоварвате пространствата, но и не пропускайте."

ПАЗАРУВАЙТЕ И ПОРЪЧАЙТЕ В САЛОНА

ДНЕВНА: Етажерка с голям формат
Рафт, от Ikea. Интериорен дизайн, от архитектурното студио на Rocío Monasterio.

От стена до стена и изработени по мярка или със стандартен дизайн, но такъв, който пасва като ръкавица във вашата всекидневна? И двата варианта са добри и ще бъдат още по-добри, ако можете да превърнете библиотеката в по-гъвкава мебел; например с вратички на някои от рафтовете, за да можете да използвате тези затворени модули като бюфет, бар или офис шкаф, особено ако трапезната ви маса отдавна служи като бюро.

Семейна стая Ikea
Системни пейки Stuva (€69 всяка), диван Eskilstuna (€799) и други мебели, от Ikea.

С децата у дома е от съществено значение да се намерят решения за техните неща и лесно достъпни за всички. Тази в тази стая е базирана на подравнени пейки с чекмеджета.

ДАМАШИ И ХАРТИИ ЗА ХОЛНА

Всекидневна с жълти тапети на цветя
Хартия Gipsy Garland (€62,26/ролка) и гоблени (от €57,81/m), от Ванеса Арбътнот.

Тапетите имат способността да трансформират пространство за един следобед! Използвайте ги, за да подчертаете например една от стените на хола; ще се изненадате как придобива по-голям декоративен релеф.

Дневна с многоцветен принт тапет
Хартия от дизайнера Tyen Masten за Coordonné (85,61 €/ролка).

Променете чипа: многоцветните отпечатъци не са резки или наситени. След като поставите такава шикозна хартия като тази, ще си помислите защо не го направих по-рано?

Памучна възглавница с щампа
Възглавница: Tulipomania cotton, от Sanderson, в Gancedo (€80,22/m).

Гоблени с цветя, райета, геометрии, силни или меки тонове… Деко ефектът на всеки е различен, така че ако всекидневната ви вече е остаряла, тичайте да обновявате дамаските! Вдъхновяващ вид на стола от влакна с памук на цветната възглавница.

ХОЛНАТА МАСА

Свещи на масичката за кафе
Маса Listerby, от Ikea (€149).

Диванът е кралят на всекидневната; искаме да се отличаваш, нищо около теб да не те засенчва и всичко да придава стил, нали? Но тогава възниква въпросът: коя масичка за кафе подхожда на моя диван? Преди да изберете, помислете за следните точки: колко метра имате, дали трябва да съхранявате нещо в нея или дали ще използвате за вечеря… С тези ясни идеи ще бъде по-лесно да го направите правилно, а след това, като го поставите във всекидневната, го украсете с натюрморт от шикозни парчета, които отразяват вашите вкусове. Променяйте го от време на време и ще видите как ще придобие нов облик.

Популярна тема