Места за всички! [АКТУАЛИЗИРАНО]

Съдържание:

Места за всички! [АКТУАЛИЗИРАНО]
Места за всички! [АКТУАЛИЗИРАНО]
Anonim

Дневната е стаята в дома, където обикновено прекарваме много време. Тук приемаме гости, гледаме филм или просто прекъсваме връзката си с всеки ден. За да имаме удобно пространство, трябва да имаме мебели, които са полезни и интересни; Ето защо искаме да ви покажем няколко съвета и идеи как да декорирате всекидневната с фотьойли.

Когато говорим за това пространство, този идеален стол, който винаги сме търсили, идва на ум. Той се превръща в една от седалките, които правят всекидневната по-удобна, но ние трябва да бъдете внимателни и да вземете под внимание някои естетически фактори, преди да направите избора.Поради тази причина решихме, че за да улесним задачата ви, можете да вземете предвид тези четири секции.

Композицията

Ако ще поставите фотьойла си в хола, ще трябва да вземете предвид размерите на помещението и как да го съгласувате с дивана. До декорирайте малка всекидневна, най-хубавото е, че залагате на разпределение в "U"; т.е. диванът, облегнат на най-дългата стена и фотьойл от всяка страна или в "L", поставяйки фотьойлите от едната страна на дивана перпендикулярно.

В случай, че холът е с повече метри, с лице към два дивана и добавете помощни от всяка страна. Освен това имайте предвид основен деко ключ: организацията и симетриите имат силата да осигурят ред у дома. Ако, от друга страна, искате да предадете движение и естественост, потърсете модели с различни форми или тапицерия.

В зависимост от предназначението, което ще дадете на седалките ще изберете един или друг модел.Във всекидневната ще търсите места, където преобладава стилът и без големи рамки, за да не пречат на зрителния контакт или разговора. Ако ще го поставите в ъгъл за четене,най-добрият е този, който ви позволява да седите в изправено положение и ако ще го използвате за почивка в хола или в спалнята по-подходящи варианти са легналите, тези с подложки за крака или класическите с антифони.

Материали на седалката

Най-често срещаните материали са тапицерия на седалките от кожа или плат. В първия случай резултатът е топла и удобна седалка, тъй като кожата има свойството да се адаптира към телесната температура. Тя е издръжлива, но малко скъпа, поради което все по-често се използва синтетична кожа, която е по-евтина и по-лесна за почистване. Докато тапицерията от плат ще ви позволи да избирате между повече текстури, дизайни и цветове, като тъкани в естествени тонове.

И накрая, трябва да вземете под внимание вида на декорацията, която преобладава в стаята. Най-класическите кресла, изработени от дърво и прецизно обработени с дизайн от големи наушници и подлакътници, са идеални за класическа или модерна среда с ретро нотки. От друга страна, ако не знаете как да декорирате стая с бохемски характер, имайте предвид тип люлка, докато в скандинавските стаи тези с прости линии и цветове в пастелни тонове.

идеи за фотьойли в хола
Какво усещане искате да предадете във вашата всекидневна? Ако търсите хармония и баланс, поставете чифт двойни фотьойли, като тези от Car Möbel.

Направете измервания: оставете поне 75-80 см между дивана и стола, за да улесните преминаването.

Идеи за фотьойли в хола
Седалките обикновено имат дървена или метална конструкция, и двете доста устойчиви, но трудни за преместване, за да спечелите място, освен ако нямате колела. Изработените от естествени влакна са идеални за екстериора и за малки вътрешни пространства, тъй като тяхната тъкан пропуска светлина и тъй като тежат малко, ще можете да ги местите лесно.

Намерете удобно и тихо кътче, поставете фотьойл и подова лампа и вече имате място за четене.

Идеи за фотьойли в хола
При избора на цвят трябва да се съобразите и с останалите мебели в стаята. Ако преобладават неутралните тонове, изберете кресло в по-наситени цветове, като кестеняво или синьо, или геометрични и флорални щампи. Но ако вече има много цвят, изберете неутрални тонове, сиво или бежово, като този плат от Osborne & Little.

Килимът, който постилате, трябва да включва поне предните крака на столовете и фотьойла.

Идеи за фотьойли в хола
Въпреки че capitoné е техника за тапицерия, която е свързана с класическия стил, днес тя се вписва във всяка среда. Неговата характерна релефна подплата с нитове може да бъде изработена от кожа, идеална за помещения с индустриално или ретро усещане, или плат с флорални щампи, идеална за бохемски стил. Тези седалки са от Vintage 4P.

Не всички мебели трябва да са в един и същи цвят, но цветовата хармония е необходима.

КРЕСЛА ОТ ЕСТЕСТВЕНИ МАТЕРИАЛИ

Харесвате ли свежа и лека среда? Мебелите от влакна ще Ви пленят; затова изберете стол от растителни влакна като допълнителна седалка, той ще внесе непринудена нотка в цялата стая.

Фотьойл модел Ulriskberg, плетен ратан, от Ikea
Модел кресло ULRIKSBERG, плетен ратан, от Ikea.

ИНТЕРЕСНА АЛТЕРНАТИВА

Ако не сте убедени от конвенционалната формула на два дивана един срещу друг или под ъгъл, можете да замените единия с чифт фотьойли; те обаче трябва да са с голям размер и добре подбрана тапицерия.

Фотьойли тапицирани с щампована дамаска от Gancedo
Кресла, тапицирани с щампована дамаска от Gancedo.

КАКВО УЮТНО КРЕСЛО

Разчупете монохроматичния баланс на хола си с детайл в рискован тон. Устройство за премахване на обувки като това, в туфтинг, тапицирано в розово, ще бъде в центъра на вниманието.

Фотьойл от La Redoute Home
Продава се в La Redoute Home.

КРЕСЛО С МНОГО АКТУАЛЕН ДИЗАЙН

Допълването на всекидневната с табуретки или пуфове е чудесно решение за липсата на места за сядане в хола. Предимството на този вариант е, че като няма гръб, пространството е визуално непривлекателно. Във всеки случай, ако изберете бели покрития, зоната става по-динамична.

Бяла кожена пейка, от SuperStudio
Бяла кожена табуретка, от SuperStudio.

МИКС СТИЛОВЕ

Винтидж и индустриални артикули вървят чудесно в прости пространства.

Ключът към интегрирането на двата стила е белите стени и подове. Тук двата черни метални фотьойла се открояват до състарен светлосин бюфет. Красива комбинация.

Железни кресла от Ladies and Gentleman
Кресла, от дами и господа.

Популярна тема