Знаете ли, че WorldPaellaDay съществува?

Съдържание:

Знаете ли, че WorldPaellaDay съществува?
Знаете ли, че WorldPaellaDay съществува?
Anonim

Празнувайте с нас Световния ден на паелята и не пропускайте Световната купа по паеля 2021.

Така че ще ви разкажем малко за историята на паелята и ще прегледаме някои от най-богатите и популярни рецепти за паеля, за да можете да приготвите тази, която ви харесва най-много у дома… Или осмелявате се да импровизирате своя собствена паеля?

La pella е типичното ястие за испанската област Леванте. Произходът му датира от 15-ти и 16-ти век в района на Албуфера във Валенсия и започва като ястие за овчари и селяни.Паеля всъщност е името, дадено на тигана, в който се приготвя оризът, основната съставка на всяка паеля, въпреки че в много региони типичният тиган с две дръжки се нарича паелера. Паелята е ястие, приготвено с ориз и различни съставки (зеленчуци, месо и риба). От създаването си рецептата се променя и днес има много версии. Типичната валенсианска паеля се прави с ориз, пиле, заек, зелен фасул и основно гарофон, но както споменахме преди, има много версии (паеля с морски дарове, смесена паеля, паеля с риба или паеля с артишок), вкусни оризови ястия, с които отивате за да се насладите на много от кухнята и от масата.

Има много различни сортове ориз и всеки един от тях има специални характеристики, които го правят идеален за всеки тип рецепта. Една от най-универсалните зърнени култури, с която можете да готвите безброй ястия. За да направите вкусна паеля, най-използваният сорт ориз е ориз Sénia, в супермаркетите ще намерите ориз Valencia.Ако не успеете, всеки кръгъл или бомба ориз ще свърши работа. Потърсете наименованието на произхода на ориза от Валенсия, за да гарантирате успех.

Любители на ориза, имате късмет, в тази връзка сме събрали най-богатите паели, за да започнете да опитвате у дома. И тогава ви показваме тези, които харесваме най-много и които сме събирали на нашите страници, за да можете да ги копирате или за да стартирате сами, за да създадете свои собствени.

Паеля с морски дарове с аспержи

Паеля / тиган за паеля от неръждаема стомана

Вкусна версия на паеля, в която протеинът се осигурява от морски дарове като миди и скариди.

Ето пълната рецепта за паеля с морски дарове и аспержи

Паеля и тигани за паеля, които можете да закупите днес от Amazon:

Callaway

32,50 €

Паеля / тиган за паеля от лят алуминий

СУТИЕН

51, €90

Паеля / емайлиран тиган за паеля

Garcima

10, €17

Паеля / паелера + комплект

Paellissimo

59,99€

Паеля със заек и орехи

паеля със заек и орехи

Супер вкусна паеля, приготвена със заешко (едно от най-евтините и здравословни меса, които можете да намерите в месарниците), орехи и зелен фасул.

Тук имате пълната рецепта за паеля със заек и орехи

Паеля с пиле и зеленчуци

паеля с пиле и зеленчуци

Друга версия с бяло месо, пиле и грах вместо зелен фасул.

Ето пълната рецепта за паеля с пиле и зеленчуци

Смесена паеля

Смесена паеля

Вероятно най-консумираната, тази паеля смесва меса като пилешко, риба като калмари и миди като миди.

Тук имате пълната смесена рецепта за паеля

Открийте всички дейности около Световния ден на паелята и… споделете своята паеля

worldpaelladayorg

worldpaelladay.org

Популярна тема