Модерна къща с вътрешен двор

Съдържание:

Модерна къща с вътрешен двор
Модерна къща с вътрешен двор
Anonim

Тази къща, разположена в бразилския град Сао Пауло, се превръща в ясен пример за новите съвременни естетически концепции, където царуват модерността и функционалността. В него живее младоженска двойка и си прекарват страхотно при приемането на гости.

Всъщност, новата къща е проектирана да интегрира интериор и екстериор. С други думи, това е това, което считаме за къща с отворен план; В допълнение, пространствата са свързани с амплитудата на усилване, тъй като оригиналната къща е била твърде разделена.

По този начин бяха замислени светли стаи, където кухнята с отворен план и градината са увенчани като истински главни герои, като идеалната обстановка за приемане на приятели и семейство.Искате ли да научите повече за тази красива къща, пълна с чар и елегантност? Не пропускайте фотографския репертоар, който представяме по-долу.

ВХОД И ПРИЕМНИК

Къщата на вилата Къщата на вилата

Access демонстрира необходимостта от отваряне на пространството отвън. Входът е широк и къщата се представя с първи образ през стъклото, все едно сме пред витрина. От друга страна, необходимо е да се изясни, че поради шума, който характеризира района, по-ефективна къща се постига чрез приоритизиране на използването на материали с топло- и звукоизолация, създавайки микроклимат в целия център на града.

Къщата на вилата

ХОЛНА

Къщата на вилата Къщата на вилата Къщата на вилата Къщата на вилата

Мебелите предлагат внимателен, елегантен и модерен аспект. Става въпрос за работеща хоризонталност чрез дивана, масичката за кафе и самата архитектура. В допълнение, неутралните тонове играят важна роля, контрастиращи с възглавниците и някои малки плаващи рафтове, които придават на дома уникален щрих.

Къщата на вилата Къщата на вилата

КУХНЯ И ТРАПЕЗАРИЯ

Къщата на вилата Къщата на вилата

Като цяло можем да говорим за кухня, която идеално се вписва в цялото Всъщност тя диалогизира директно с масата за хранене и също е свързана с хола. В тези реновирани къщи, за да се улесни почистването и поддръжката на подовете на приземния етаж, често се избират керамични плочки.

Къщата на вилата Къщата на вилата Къщата на вилата

Връзката на стаите и комбинацията от текстури са добре отразени в мебелите. В този смисъл става въпрос за изследване на възможни комбинации чрез стомана, камък, дърво и живи тъкани, които противодействат на минимализма на архитектурата. По този начин се потвърждава разликата между някои мебели и други, които в крайна сметка са това, което определя всяко от пространствата.

Къщата на вилата Къщата на вилата Къщата на вилата Къщата на вилата

ВЪТРЕШЕН ДВОР

Голямата новост на тази дизайнерска къща е вътрешният вътрешен двор По принцип нямаше да е същото без елиминирането на обслужващия коридор, който доведе до този вътрешен двор с красива вертикална градина, осигуряваща нова светлина в дома и създаваща усещане за напълно новаторска и дори екзотична откритост.

Около него, за да се насладите по-добре на гледките и на двата етажа, са поставени стъклени витрини. По този начин се постига дива и естествена среда, която нарушава тенденцията на неутралните цветове и отваря нови възможности за къщата. Всъщност може да се счита за идеално място за приемане на гости и показване на различна концепция за интериорен дизайн като почивка.

къщата на вилата Къщата на вилата Къщата на вилата Къщата на вилата Къщата на вилата Къщата на вилата

След разрушаването бяха монтирани нови открити метални греди, за да поддържат старите стени, създавайки структура с индустриални нотки Възприеманият образ на конструкцията води до минималистична и модерна къща.Стълбите участват леко в украсата, но без да изпъкват много.

къщата на вилата Къщата на вилата

Чрез преоткриване на пространствата, спалните на горния етаж бяха трансформирани в два апартамента с много детайли. Целта е пълен комфорт, но декорацията следва същата линия: формална изисканост и съвременна трезвост. Няма интерес към прекомерно декориране на стаите; в действителност става дума за включване на това, което се счита за съществено и което може да донесе малко оригиналност.

Къщата на вилата Къщата на вилата Къщата на вилата Къщата на вилата

Междувременно това пространство действа като тераса и стратегическа точка за вентилация. Може да се използва като зона за прекъсване на връзката или почивка, дори като лично пространство или като място за четене на открито. Всъщност това ни позволява леко да се насладим на гледката към вътрешния двор и вертикалната градина. Разбира се, избраното обзавеждане е основно и елементарно, без да е необходимо да осигурява прекалено много комфорт.

Къщата на вилата Къщата на вилата

Баня и килер бяха покрити с американски дъб с цел добавяне на топлина и контраст с останалата част от къщата Заоблеността, придобита от тоалетните и формалното пречистване присъства в цялото. На свой ред тя не е украсена с други орнаменти; вероятно не го смятат за необходимо, тъй като искат да работят върху функционалността, да използват декоративна мивка и да прилагат простота чрез диалога между правата линия и кривата.

Къщата на вилата

Селска къща, реновирана, за да забави живота

Популярна тема