Как да приложим Фън Шуй в спалнята, за да спите по-добре

Как да приложим Фън Шуй в спалнята, за да спите по-добре
Как да приложим Фън Шуй в спалнята, за да спите по-добре
Anonim

Ако не можете да си спомните последния път, когато сте спали дълбоко, трябва да го поправите. Ежедневната почивка е фундаментална, това е нещо безспорно, тъй като ни позволява да бъдем в по-добро настроение и физически по-подвижни. Въпреки това, често си мислим, че едно хапче за сън го решава, когато в действителност имаме много по-практично решение, което ни помага директно: философията на Фън Шуй, приложена във вашата спалня.

Фактът, че имаме удобно и приятно пространство, може да ни помогне да си починем и да си възвърнем силите. Ето защо е удобно да ценим идеята за промяна на естетиката на нашата стая, елиминиране на всичко, което не се използва и получаване на пространство, което е по-малко претоварено и по-наситено с кислород.

Какво е фън шуй?

Първо, трябва да дефинираме какво е фън шуй. Смята се за китайска философия, използвана за хармонизиране на околната среда с една единствена цел: постигане на лично благополучие. Нашата къща трябва да бъде подходящо място за прекъсване и почивка, така че тази философия да ни помогне да имаме по-удобен и по-добре организиран дом, за да направим промени в спалнята.

От друга страна, знаете ли, че прилагането на Фън Шуй може да ви помогне да получите спокоен сън? Наистина е много добре да имате организирана и добре управлявана къща. С други думи, методология, която ни помага да премахнем безполезното и да се отървем от това, което е останало.

Как да декорирате спалнята, за да спите по-добре

Защо е добре да прилагаме тази философия? Когато става въпрос за декориране на спалнята според Фън Шуй,ще постигнем по-добра връзка между нашата личност и физическата среда, в която се намираме. Следователно ние се отърваваме от цялото това изобилие от неща, за да благоприятстваме прозрачността и елиминирането на елементи, които са вторични.

В този смисъл спокойна декорация е предпочитана за преобразяване на спалнята, тъй като премахваме всичко, което няма основа или употреба и имаме само това, което е наистина функционално. По този начин се доближаваме до минималистичен стил, където има декорация, която релаксира и предава спокойствие.

Поради тази причина декорирането според фън шуй е нещо, което несъмнено ще ви бъде от полза.В крайна сметка те са трикове за по-добър сън и това в дългосрочен план ще забележите. Ако искате да имате по-точна представа какви са декоративните процедури на тази философия, продължете да четете и се насладете на нов начин за работа върху естетиката на вашия дом.

Твърде много растения

спалня с растения

Въпреки че наличието на няколко растения в спалнята е полезно за способността им да пречистват въздуха, наличието на твърде много може да бъде контрапродуктивно.

Поне така казва Фън Шуй, тъй като за тази философия растенията принадлежат към „дървесния елемент“. Това означава, че притежавайки експанзивен тип енергия, те могат да пречат на тези, които имат проблеми със заспиването. Решението? Вземете чифт и готово.

Шумове и лоши миризми

спалня със свещи

Не, няма да спите добре, ако стаята ви е по-шумна от партитата в града или ако мирише на плесен или друга неприятна миризма.

За да разрешите първата точка, сменете прозорците и инвестирайте в изолационни.

По темата за ароматите, просто трябва да използвате специфични ароматизирани свещи или ароматни пръчици, за да създадете релаксираща среда. Включете ги няколко часа преди да заспите и промяната ще бъде впечатляваща! Можете да направите същото, ако приложите Фън Шуй в хола.

Прекален минимализъм

Спалня с минималистична декорация

Нашата среда влияе значително на начина, по който се чувстваме. Така че фактът, че се чувстваме стресирани, също е свързан с вида на декорацията, която имаме: излишни ресурси, остарели продукти, лошо разпространение и т.н. Само като имаме ваза без цветя или самотен стол в ъгъла, ние можем да свържем ресурсите с тези артикула без никаква връзка. Уверяваме ви, че ще забележите резултатите.

Довиждане продуктивност, здравей почивка

Жена използва своя смартфон в леглото

Да, знаем, че е сложно, но не и невъзможно. Сбогуването със смартфона ви в спалнята ще ви помогне да заспите правилно, да не говорим за използването на вашия лаптоп или друго електронно устройство.

Въпросът е да приемем, че спалнята е място, предназначено изключително за почивка и релаксация. Всичко, което няма нищо общо с него, трябва да се отървем от него; Дори се препоръчва да затваряте вратата на спалнята, когато си лягате.

Твърде много неща под леглото

Спалня според Фън Шуй

Диванът е чудесен за допълнително място за съхранение, но натрупването на твърде много върху него може да изсмуква енергията ви през нощта.

Помислете за всичко, което имате вътре: наистина ли имате нужда от това? Обикновено на дивана държим много неща, които никога не използваме и които не знаем къде да сложим, когато най-доброто, което можем да направим, е да ги дарим или продадем. Чувството за освобождение е безценно.

Топла атмосфера

топли цветове

Един от основните принципи на Фън Шуй е да се чувстваме комфортно у дома. За да направите това, нищо по-добро от избора на правилната цветова палитра.Топлите тонове са основно главните герои на спалнята. С тях ще спечелим елегантност, хармония и динамика Към всичко това трябва да добавим, че естествената светлина е от съществено значение за постигане на по-приятна среда.

Яркост и елегантност

спални с големи прозорци

Фън Шуй не е в противоречие с декоративния стил. Всъщност може да се приложи във всяко пространство. Целта е да спечелим прозрачност и пространственост,по същия начин, по който имаме нужда и от големи прозорци, които предлагат светлина и елегантност на спалнята.

Популярна тема