Лалетата: да се заразите с тяхната страст и аромат?

Лалетата: да се заразите с тяхната страст и аромат?
Лалетата: да се заразите с тяхната страст и аромат?
Anonim

Лалето,първоначално от Централна Азия, достига до Европа едва през 16 век през Турция. Но въпреки че това е истинският му произход, Холандия е страната с най-голямо производство на тези цветя.

Лалето има повече от 150 вида и 3000 различни флорални разновидности, както и безброй цветове. От пастелни тонове до портокали, фуксии и червени. И със средна височина между 30 и 60 см.

лалета: луковици
Когато засаждате лалета, поставете луковиците с плоската страна надолу, на 2 см една от друга и на 5 см дълбочина. Полейте субстрата обилно.

ОСНОВНИ ГРИЖИ ЗА ЛАЛЕТА

Харесват добре дренирана, песъчлива почва и не трябва да се засаждат две поредни години в една и съща почва, тъй като консумират много хранителни вещества. Те могат да бъдат на слънце или на полусянка, като понасят добре студа. Има някои стайни разновидности.

ПЛАНТАЦИЯ

Цъфтежът настъпва през пролетта, така че трябва да ги засадите през есента. Измерванията на саксията са много важни. Идеалният размер за 3-4 луковици е 20-25 см в диаметър и 30-40 см дълбочина. Трябва да има дупки на дъното. Поставете малко камъни или чакъл и добавете порест субстрат, който задържа влагата. Базирани препарати

перлит или вермикулит са идеални.

ПОДХОДЯЩА СРЕДА

лалета
За да се развият добре луковиците, температурата трябва да е между 15 и 20 градуса.

Популярна тема