Преди и след: Ето как стана тази стара баня?

Преди и след: Ето как стана тази стара баня?
Преди и след: Ето как стана тази стара баня?
Anonim

Оригиналното пространство е запазено: не е съборена преграда и е премахната само ваната, но мястото, което е заемала, остава същото като това, което сега заема душ кабината. Въпреки това, ремонтът на тази баня,извършен от Isabel Díaz Vecino (estilohome.es), означаваше да я обърнете отвътре като чорап и не само изглежда много по-голяма, но също по-ярка и, разбира се, по-привлекателна. Почти нищо!

баня преди и след
преди след мивка
баня преди и след
преди след wc
баня преди и след
преди след душ

В банята преди ремонта имаше вана, която заемаше цяла стена, а облицовката беше тъмна, с мъхестозелени и бели плочки. На негово място беше монтирана душ пита от смола на нивото на пода, защитена от стъклена преграда.

Вижте как изглежда банята след ремонта

баня преди и след
Градински тапет с обикновен модел от Sanderson.
Шкафът за умивалник с двойна мивка и две чекмеджета е монтиран окачен, което внася лекота в банята.
Баня преди и след: Мивка
Шкаф за мивка, кранове и мивки, от IKEA.
баня преди и след
Душ параван и корито от смола, от Roca.
баня преди и след
Рок тоалетна. Рафтове от IKEA.
Рафтовете бяха преместени до стената, поставени над тоалетната, където заемат по-малко място.
баня преди и след
Пейка за домашен магазин.
До душа имаше дървена табуретка за тоалетни принадлежности и зелени кадифени кутии.

Ето насоките, определени от интериорния дизайнер за модернизиране на тази стая от къщата, без да се засяга разпределението и с доста ограничен бюджет.

Смесени стенни плочки. Старите тъмнозелени плочки с много остарял формат бяха заменени от едроформатни матирани керамични плочки (60x30 см).. Този избор е страхотен, за да спечели светлина и да даде амплитуда. Освен това между частите са добавени полирани профили от неръждаема стомана, което придава движение на облицовката. В горната част материалът е съчетан с винилови тапети, чиято шарка, много красива, но дискретна, не се натрапва и разведрява обстановката. За подовата настилка изборът беше имитация на мраморна порцеланова плочка Ibiza.

Душ корито с лесен достъп. Идеята да се избере това решение и да се откаже от традиционната вана значително подобрява проблема с достъпността и подчертава усещането за пространствена непрекъснатост, тъй като прозрачният параван се отделя, без да блокира светлината, която влиза през единствения прозорец в банята.

Използвайте пространство. Шкаф за умивалник с двойни мивки и големи чекмеджета заменя стария, по-прост шкаф. Неговият светъл цвят и дизайн, който не лежи директно на пода, улеснява почистването отдолу и е визуално по-лек.

Тоалетната е на същото място,, но рафтовете, подредени на съседната стена, са монтирани над тоалетната, за да я оставят свободна. Под прозореца бяха закрепени три куки, от марката Balungen, за закачане на хавлии, от Zara Home. Те са много практични, когато става въпрос да ги имате под ръка, когато излизате от душа. Дървена табуретка, подхождаща на рамката на огледалото, прави обличането по-безопасно.

Общо и точно осветление. В допълнение към прожекторите на тавана, които създават комфортна светлина, върху огледалото е поставена линестра, много по-подходяща за нанасяне на грим, бръснене и др..

Популярна тема