15 типични коледни растения (освен коледната звезда)

15 типични коледни растения (освен коледната звезда)
15 типични коледни растения (освен коледната звезда)
Anonim

Турони с различни вкусове, подаръци за всеки, събирания със семейството, вертепи и ясли, грозде… Коледа е пълна с традиции и украсяването на къщата с коледна визия е една от тях. А растенията са фундаментални за създаването на естествена Коледа.

Възползвайте се максимално от Коледната звезда и напълнете къщата с прости цветни аранжировки

Ако има растение, което е образ на Коледа, това е коледната звезда или коледната звезда,с разрешението на ясната ела.Червените коледни звезди са най-известни, но можем да ги намерим и в други нюанси като розово, бяло или жълто, и най-красивите: петнистите, както на снимката по-горе, предложение на Stars for Europe. йени

Играйте с саксиите. Сменете оригиналните саксии с такива с различни размери и текстури. Използвайте юта, чул или вълнени тъкани в нюанси на зелено и червено, за да украсите контейнерите.

Кои други растения могат да ви помогнат да придадете коледен въздух в другите ъгли на къщата?

Нандина или свещеният бамбук, коледният кактус, зимната роза или чемерика, имелът и бразилката. И също така клони от ела, бор, бръшлян и дори пирен или няколко китки червени плодове.

Направи си сам аранжировки: Можете да направите централни елементи, като поставите някои растения в правоъгълен или кръгъл контейнер. Поставете легло от перлит за дренаж и запълнете дупките с няколко клонки аризоника или евкалипт. Околна среда, от Starts for Europe.

Други планове за феновете на цветята: запишете се за флорални работилници, които много цветари ще организират през следващите седмици - тези на Savia Bruta за коледните аранжименти са в края на ноември и началото на декември, но през цялата година те имат много интересни семинари и курсове- и открийте съкровищата на коледния изскачащ прозорец,като този от Сали Хамбълтън.

Нямате извинение да не напълните къщата си с растения по Коледа. И не че искаме да отнемем светлината на прожекторите от коледната елха или коледната звезда, но има много други зимни растения, които са идеални за украса на къщата ви (отвътре и отвън) през най-студените дни на коледните празници.

1

Коледна роза

коледна роза

Кумериката или коледната роза е още един от нашите фаворити за зимата. Алпийски по природа, той е в състояние да издържи с лекота на снеговалеж и ниски температури.

2

Естествена ела

растения и коледен естествен бор в саксия

За да го поддържате година след година, трябва да се уверите, когато го купувате, че е вкоренен в контейнера си.

На закрито. Пазете от директни източници на топлина: радиатори, печки или камини. Намерете най-хладното и проветриво място в къщата, ако е възможно, близо до прозорците. Поливайте на всеки 2-3 дни обилно, така че да достигне до корените. Направете го на две партиди и напръскайте клоните, за да ги поддържате влажни.

Екстериор. След празниците най-важното нещо е да намерите място на открито. Ако ще го пресаждате в градината, направете го на слънчево място. Изкопайте дупка с ширина от 0,5 до 1 метър и дълбочина от 0,50 до 0,70 метра. Сложете чакъл и вода и смесете земята, която сме извлекли с универсален субстрат.Извадете кореновата топка, поставете я в дупката и я напълнете с обогатената почва.

3

Коледни звезди

Коледна звезда: Коледна звезда

Коледните звезди, короните, букетите, гирляндите и центровете са уникални, за да създадат специална атмосфера. Запазете следобед, за да отидете до цветарските магазини; там ще намерите вдъхновение и ще откриете тенденции и новости, защото креативността във флоралния дизайн на тези дати расте до небето.

УКРАСЕТЕ С КОЛЕДНА КОЛЕДА

4

Коледен кактус

кактусът hatioa rosea е известен също като великденски кактус заради цветята си

Коледният кактус е красив през цялата година с месестите си листа, но фактът, че цъфти едва през декември го прави много специален за украса на коледните партита.

ГРИЖА ЗА КОЛЕДНИ КАКТУСИ

5

Кокиче

кокиче

Тези красиви камбанки цъфтят в най-студените дни на зимата. Това е тревисто растение, което идеално можете да имате в саксии на терасата. Това е много лесна луковица за отглеждане.

10, €80

Amazon.es

6

Холи

Холи

Наситеното червено на плодовете на падуба и зеленото на листата правят клоните на това растение едни от най-декоративните за Коледа. Холи е много издръжлив храст, който ще изглежда страхотно във вашата градина през цялата година.

7

Имел

имел

Интересното при имела е, че той е паразитно растение, живее по клоните на дървета като ябълка или топола. През Средновековието му придават магически и лечебни свойства. Келтите вярвали, че насърчават плодородието и любовта, оттук и англосаксонската традиция за целуване под клона на имела.

8

Нандина

нандина или свещен бамбук

Известно още като свещен бамбук, нандината произхожда от Азия и въпреки че не е едно от най-известните коледни растения, червените клонки са идеални за украса на масата по Коледа.

14,50 €

Manomano.es

9

Циклама

циклама циклама

Или циклама. Сега през декември ще видите всички цветарски магазини и разсадници с красиви саксии, пълни с цветя. Има няколко цвята от бяло до най-наситеното червено и те ще ви дават цветя през цялата зима.

ГРИЖА ЗА ЦИКЛАМА

10

Лили от Алжир

лилия от Алжир

Това е много устойчиво растение, въпреки че може да не изглежда така поради деликатността на виолетовите му цветове. Издържа на замръзване и ще бъде перфектен декоративен предмет за вашия дом през зимата. Но не го режете, той ще бъде идеален в някои саксии на терасата или на прозореца.

11

Echeveria

ехеверия

Едно от най-студоустойчивите сукулентни растения. И най-красивото е, че има много разновидности, всяка с различни нюанси на зелено и розово. Опитайте да създадете композиция от няколко Echeveria.

19,95 €

Amazon.es

12

Кротон

кротон

Codiaeum, както всъщност се нарича това растение, има ярко оцветени листа, които могат да бъдат много разнообразни по цвят, форма или размер.

13

Хипеаструм или амарилис

хипеаструм или амарилис

Амарилисът е друго луковично растение, което цъфти през зимата. С наситено червено, цветята му са супер декоративни. Тъй като е луковица, тя може да цъфти година след година, стига да я оставим да почива два месеца без вода или тор на хладно и тъмно място.

14

Огнен трън

огнен трън

Този храст е много подобен на Холи заради червените плодове, но е по-малко токсичен, което го прави по-удобен за домашни любимци храст за вашата градина. Напротив, неговите червени, жълти или оранжеви плодове са чудесна храна за птици.

15

Руско

месарска метла

Още един храст, подобен на Холи и Огнен трън, но не бива да се бърка с предишните. Има много интересни лечебни свойства: действа съдосвиващо и противовъзпалително.

Но ние го харесваме повече заради декоративния му аромат сега по Коледа.

Знаете ли, че…? Клоните на месарската метла, поради тяхната твърдост и устойчивост, се използват за почистване на вътрешността на бъчви за вино.

Популярна тема