Как да създадете коледна атмосфера във всяко кътче на вашия дом

Как да създадете коледна атмосфера във всяко кътче на вашия дом
Как да създадете коледна атмосфера във всяко кътче на вашия дом
Anonim

Настъпването на Коледа означава промени в нашия дом. Обикновено прилагаме приятна, динамична и временна декорация, така че докато траят празниците, да имаме удобно и красиво пространство, в което царуват цвят, светлина и радост. Но за да го направим успешен, ние ви учим как да създадете коледна атмосфера във всеки ъгъл на вашия дом.

Със сигурност сте спрели, за да проверите Instagram, спрете се на всички витрини, посетете битпазари… Спрете да търсите, защото вдъхновението, от което се нуждаете, е тук! С тези съвети най-накрая можете да облечете цялата си къща за Коледа. Простият факт да завършите всеки ъгъл и да поставите мечтана коледна украса е подходящото средство за постигане на приятна и спокойна атмосфера за празниците.

Ресурси за коледна украса

На първо място, трябва да обърнем внимание на пространствата, където ще подредим декорация, която ще ни помогне да създадем приятна атмосфера, пълна с илюзия Някои елементи, като напр. коледната елха Коледа, сцената на Рождество Христово или гирляндите не могат да липсват; но имаме възможност да украсим по оригинален начин с декорации и орнаменти според коледната тема.

Входът е писмото за запознаване с нашата къща. Поради тази причина е важно да прибегнете до определени средства за коледна украса: изтривалка със звезда, зелена кошница, шишарки, имел и др. Целта е от самото начало да почувстваме онова усещане, че сме в празничен сезон.

За дървото можем да вземем истински смърч и да го украсим с парчета от филц и други предмети със зимна тематика.Що се отнася до парапета на стълбите, нищо по-добро от гирлянда от горски плодове и светлини, които осигуряват светлина, цвят и много живот, по същия начин като коледен и адвентен венец.

Празнична и весела атмосфера

Всеки ъгъл, който украсяваме с коледни ресурси, ще ни помогне да създадем онази празнична атмосфера, за която копнеем. Пристигането на Коледа не се свежда само до семейни събирания или празненства като Бъдни вечер или Нова година, но и декориране и грижа за детайлите, за да можем да превърнем това време в период на илюзия и надежда.

Всяка стая в къщата може да има коледна украса: венец в кухнята, светлини в кабинета, малка сцена на Рождество Христово на скрина в нашата спалня… Всичко е въпрос на пускане и създаване изискан, елегантен и весел, дори ако правим коледни занаяти. По този начин можем да запълним ъглите на стаите и да не загубим коледния дух.

Накратко, ако искате да знаете кои елементи са най-подходящи за украса на дома ви с коледна декорация, ви препоръчваме да разгледате всички примери, които показваме ви по-долу и се насладете на весела Коледа.

Започнете от началото

Коридор, украсен за Коледа

В залата, в допълнение към стойката за чадъри, портмантото и пейката, която ви позволява да оставите палтата си, когато пристигнете от улицата, поставете празнична постелка и коледна украса: венец, гирлянд на тавана или зелена кошница с клони, шишарки и имел. Те ще посрещнат вас и вашите гости.

Още… Идеи за украса на залата за Коледа

Гирлянди от горски плодове

влакнести кошници

Качването и слизането по стълбите ще бъде истинско удоволствие, ако ги украсите по цветен начин Поставете гирлянди, съставени от горски плодове и зелени клони на парапета, като не забравяте LED светлини. На стъпалата можете да поставите коледни звезди или свещници. А на площадката влакнести кошове с фиктивни опаковки. Най-добрият начин да създадете своя собствена Коледа.

Декоративна гирлянда (€24,95); на конзолата венец от листа и горски плодове (49,95 €) и на пода кошници (от 29,95 €). Продават се в El Corte Inglés.

Просто той има стил…

метални коледни орнаменти

Казваме го, когато видим ослепителна знаменитост, облечена в привидна простота. Е, във вашата коледна декорация се случва същото. Знаете ли какво дава една обикновена борова клонка? Можете да го използвате като мини дърво във ваза, да създадете хоризонтален централен елемент, който да виси над масата за хранене или да го допълните с коледни фигури.Декорации: метал (2,80 евро) и филц (4,60 евро); са от Райс.

Дървото, по-добре, ако е естествено

естествена коледна елха

Реших! Тази година сте решили да се сдобиете с истинска ела и така да допринесете за устойчивостта на околната среда. Не замърсява при производството и изхвърлянето си, нещо, което се случва с пластмасовите, и намалява парниковия ефект чрез консумация на CO2. След празниците го занесете на чиста точка. С други думи, зелена Коледа.

Най-добри гледки

Венци от колекция Vinterfest, от Ikea

Декорирането на перваза на прозореца винаги е декоративно. В него можете да поставите сцената на Рождество Христово, коледни звезди, подноси с шишарки и червени плодове или коледни стъклени камбанки.

И за да изглеждат добре от улицата, закачете звезди и корони от тавана, като тези на снимката. Увийте около тях гирлянди от светодиоди или зелени растения за по-екологичен ефект. Корони от колекцията Vinterfest, от Ikea (€3).

Къщата ми не побира ела

осветена стенна коледна елха

Има няколко предложения за украса на стените по Коледа. Пример е плоската фигура на дървена или теленаела, като тази. Украсете го със звезди, топки и мини корони и с LED гирлянда, захранвана с батерии. Дори няма да имате нужда от щепсел! Светещо дърво (€63) и декорации (€12 всяко), от Лаура Ашли.

По малко от всичко

коледна украса на прозореца

Всеки път, когато видите новите коледни тенденции, се влюбвате. Тук капакът на радиатора се превърна в перфектния експонент на интересна комбинация: католически ангел, англиканска ела и скандинавски гирлянди. Номерът е, че те имат свързващо звено, като белия цвят. Ангел (73 €), стъклено дърво (43 €) и гирлянди от вълна (73 €/2). Всичко на PortobelloStreet.es

Запалени ли сте по червеното?

подаръци

Ако сте почитатели на традициите и не можете да си представите Коледа без магическото присъствие на този цвят, поставете детайли в тази гама и ги придружете с малки нотки на зелено и сиво. Например няколко мини заснежени елхи или подаръци, опаковани във фолио. Дървена фигура на Дядо Коледа (65 €), гирлянд от плат (49 €) и малко дърво с ламаринена опора (43 €). Всичко е от фирмата Bloomingville.

Витлеемски овчари

Дървени фигури

Поставянето му е един от любимите моменти на най-малките. Изберете модел, изработен с устойчиви материали Тези дървени фигури, които приличат на домино, стоят сами. И тъй като са изрисувани със силуетите на всеки герой, те са много лесни за разпознаване от детето. Дайте предпочитано място на креватчето и оформете сцената с рисунки на палми или ели. Ще намерите модела на сцената на Рождеството на Витлеем в магазините на Casa (€17,95).

Коледни знаци

коледни съобщения

Бъдни вечер при родителите ти, Коледа при теб, Нова година с приятели и Нова година при тъщата. Но винаги, около една маса и със съмнението, че не се знае къде отива всеки един.Подгответе отметки и добавете център, направен от естествени плодове и ядки, като грозде, нарове, ананаси, кестени, орехи… Можете също така да украсите облегалките на столовете с идеи, които правят не безпокойте гостите, които седят: висяща черна дъска със съобщение или знаци като този от www.gingerray.co.uk (€7/4).

Опаковайте подаръци

коледни подаръци

Възползвайте се, когато децата напуснат къщата или си лягат. Разчистете масата и я превърнете в оперативен център. Ще улесни задачата ви да имате под ръка хартии, целофан, етикети, връв, декорации… И да не ги събуждате, докато те спят, светят с настолна лампа или осветителен гирлянд, за да рамкират сцената, като тази (€11,60), от www.gardentrading.co.uk

ДА, партитата приключват в кухнята

КУХНЯ УКРАСЕНА ЗА КОЛЕДА

Не знам защо, може би заради „ела с мен, докато приготвя…“в началото или „Ще ти помогна“в края, но кухнята е важен сборен пунктот къщата в наши дни. Само за времето, което ще прекарате в него с илюзията да се фукате с менюто, той заслужава специално декориране, като това на изображението, в червено и зелено. Промяна в текстил, коледни чаши, мини елха на рафт или венец на вратата и/или прозореца ще бъде достатъчно, за да я развесели.

Популярна тема