Руска салата с лаврак, изискана и обогатена класика

Руска салата с лаврак, изискана и обогатена класика
Руска салата с лаврак, изискана и обогатена класика
Anonim

Това е едно от най-типичните ястия на испанската гастрономия, въпреки името си. Руска салата е класика на летните тераси, но и страхотно ястие за зимата, поради две много очевидни причини… Първата е, че всички я харесват, рядка е, много рядка, запознайте се с някой който не обича салата. И второто е, че ви позволява да добавите много и разнообразни зеленчуци в едно и също ястие, с неговия уместен и полезен източник на витамини и минерали, така необходими през зимата.

Днес предлагаме версия, да кажем, обогатена и това е така, защото ние добавихме лаврак към тази салата,една от най-вкусните риби.

Трудност: Лесно. Време: 40 мин.

СЪСТАВКИ (4 човека):

- 100 гр. печен лаврак с печат “Crianza de Nuestros Mares”, гаранция за качество и свежест

- 4 картофа

- 2 моркова

- 100гр грах

- 1 яйце

- 2 чушки пикило

- 8 зелени маслини

- 1dl майонеза

-див лук

СТЪПКА 1:

Руска салата с лаврак 1

Сложете тенджера на котлона с целите, необелени картофи и моркови. Гответе 20 минути. Картофите трябва да са по-меки, отколкото твърди, но без да се разпадат. В зависимост от размера на моркова може да отнеме малко повече време за готвене. Обелете.

СТЪПКА 2:

Руска салата с лаврак 2

Сложете тенджера с вода на котлона. Добавете граха. Гответе около 3 минути. Отцедете граха и го запазете. В същата гореща вода сварете яйцето. Извадете, оставете да изстине, отделете жълтъка от белтъка и нарежете двата отделно.

СТЪПКА 3:

Руска салата с лаврак 3

Нарежете чушките. В купа сложете нарязаните на кубчета картофи и моркови, граха, белтъка, маслините, натрошения лаврак, наситнения див лук и майонезата; Премахване. Украсете с яйчен жълтък, див лук, черен пипер и печения и натрошен лаврак отгоре.

И резултатът… Салата за оближване на пръстите

Руска салата с лаврак

Смеете ли сега да смените консервите риба тон със здравословен лаврак? Вашата руска салата ще излезе на друго ниво и ще изненадате всички у дома и гостите си.

Популярна тема