Как да избегнем кучета и котки с наднормено тегло

Как да избегнем кучета и котки с наднормено тегло
Как да избегнем кучета и котки с наднормено тегло
Anonim

Казваме ви защо е важно да поддържате теглото на вашия домашен любимец под контрол и откриваме как да декорирате дома си по много жив начин.

Съвети как да се грижите за храненето на вашите животни

Наднорменото тегло и затлъстяването са едни от основните заболявания, които засягат нашите домашни любимци. Внимавайте за диетата им, защото ако има излишък от калории, те се натрупват под формата на мазнини, причинявайки ставни и сърдечно-респираторни заболявания, диабет или намалявайки продължителността на живота им. Осигурете им балансирана диета и насърчете физическата им активност.

Как да предпазите вашия домашен любимец от наднормено тегло

Наднорменото тегло е често срещан проблем при домашните любимци. Трябва да се уверите, че както вашето куче, така и вашата котка са в добра форма и че не надвишават идеалното тегло според тяхната порода и възраст.

  • Разхождайте ги всеки ден за около 20-30 минути. Това ще зависи от породата на вашето куче или котка. Консултирайте се с вашия ветеринарен лекар какво е препоръчителното време за характеристиките на вашето куче.
  • Освен че ги разхожда, той си играе с тях у дома. Особено с котките, които обикновено не ги извеждаме на разходка.
  • Вашата диета трябва да е с високо съдържание на протеини и ниско съдържание на въглехидрати,, за да стабилизирате теглото си. Проверявайте етикетите на храните и пазете нишестето, като разделяте храната си на порции. Можете също така да изберете да приготвяте храната за вашите кучета у дома, така че да контролирате по-добре хранителните вещества.
  • Избягвайте да им давате храна извън часовете им за хранене. Нищо, за да споделите с тях парче хляб, докато сте на масата и ядете. Ако е необходимо, уведомете всички у дома и гостите си, за да не му дават нищо за ядене.
  • И, разбира се, идете при вашия ветеринар за помощ и съвет, ако видите, че вашето куче или котка наддава повече от обикновено.

Знаете ли, че…? Почти 800 милиона домашни любимци, които обитават нашата планета, също оставят своя отпечатък върху околната среда и затова е важно да заложите на устойчива грижа, която го минимизира.

Бягащи пътеки за кучета

Да, те съществуват и са идеални, ако нямате много свободни места, за да ги изведете на разходка. Ако имате куче с наднормено тегло у дома или много активна порода и не можете да се справите с тях, тези бягащи пътеки са идеалното решение. Това е значителен разход, но със сигурност е идеалното решение да се гарантира, че те ходят и тичат това, от което се нуждаят.

снимка

QNMM

1453, €33

Разбира се, ако имате бягаща пътека за себе си у дома, можете да я използвате и за домашни любимци, ще ви трябва само каишка, за да я завържете към предната щанга и да ги държите в права линия. Ще видите, че те бързо свикват с рутината.

"Hands Free" каишки за кучета

Отидете да тичате заедно, това е супер здравословна дейност, която можете да споделите заедно. Вземете специално, за да тичате с кучето си, те са ремъци, които завързвате около кръста си, за да имате свободни ръце. Каишката е еластична, за да предотврати дърпане, което може да навреди на вас или вашето куче

снимка

Hundefreund

31, 99 €

Играчки, които ги поддържат активни

Кучетата и котките стават по-спокойни според рождените си дни. Като кученца не спират да играят, тичат и скачат. Така че добра идея да ги поддържате активни е да ги стимулирате с играчки, предназначени специално за тях, за да прекарват часове в игра сами.

снимка

WWVVPET

17,99 €

снимка

DSHZHM

18,99 €

Популярна тема