Прекрасна кухня, отворена към всекидневната. Реформата на кухнята премахна въжето за дрехи, за да спечели светлина и пространство

Съдържание:

Прекрасна кухня, отворена към всекидневната. Реформата на кухнята премахна въжето за дрехи, за да спечели светлина и пространство
Прекрасна кухня, отворена към всекидневната. Реформата на кухнята премахна въжето за дрехи, за да спечели светлина и пространство
Anonim

„Винаги съм обичал традиционните кухни, но когато видях отворени модели, започнах да ги харесвам и съветът на архитекта Mª José Navarro беше окончателен“, коментира Феми, собственикът на тази, в която, въпреки че принадлежи към нова къща, Mª José направи няколко реформи. Един в средата на строителната фаза на къщата, тъй като строителят на кооперацията позволи мебелите да бъдат персонализирани, вратите да бъдат премахнати и монтирани, преградите да бъдат премахнати или включени… Първо, стената, която разделя кухнята от хола-трапезарията беше свален и заменен с плъзгащ се панел.По-късно въжето за пране беше пожертвано, тъй като като таван, те можеха да окачват и сушат дрехи на терасата. Всичко, за да спечелите пространство, прозорец и повече светлина.

Резултатът беше тази интегрирана кухня, където двойката и двете им дъщери си взаимодействат и се радват на по-приятен живот. „Толкова много ми харесва как се получи, че когато отида в къщите на други хора, ги насърчавам да съборят прегради“, казва Феми. Околната среда, проектирана в неутрални тонове, е озарена с топли и гостоприемни детайли, като например растенията, които й придават свежа нотка.

Работата в кухнята

Модерна кухня, отворена към всекидневната

Кухнята с въжета за дрехи имаше L-образна форма и беше отделена от хола-трапезарията с врата, така че естествената светлина едва достигаше до нея. При реформата преградата беше премахната и въжето за дрехи беше премахнато, за да стане кухнята полуотворена с плъзгащ се панел.Бяха спечелени метри и светлината беше удвоена и в двете пространства.

Остров, лампи и табуретки

модерна кухня, отворена към острова на хола, лампи и табуретки
Плот Calacatta, от Neolith. На острова, лампи, от Liderlamp. Табуретките са от Calma Chechu.

Добавянето на решетката за сушене направи възможно покриването на кухнята със същите материали като хола, добавяйки повече място за съхранение и създавайки остров.

„Това последното има чекмеджета само от едната страна, останалото отлита - казва Mª Хосе Наваро, отговорен за проекта-. Плотът му очертава L, затваря се в зоната най-близо до плъзгача и създава 30 см надвес от двете страни, за да могат да се поставят 4 табуретки. Тук семейството закусва, обядва или лека закуска.”

Мини библиотека

Модерна кухня, отворена към всекидневната: Мини рафт
Кафемашина Siemens.

На заден план, до прозореца, беше направен минирафт за поставяне на тетрадки с рецепти и беше монтиран модул с шкаф за метла и вградена кафемашина: още едно предимство от премахването на въжето за дрехи…

„Трябва да отговаряте на изискванията на клиентите и Антонио, собственикът на къщата, беше много развълнуван да има кафемашина като тази“, казва Mª José.

Минималистична кухня

Модерна кухня, отворена към хола: минималистичен
Кухня, от Авецано. Щори, от Cortinas El Desván.

Минималистичната кухня беше оборудвана с високи и ниски шкафове, в черно и бяло, и дръжки - вместо дръжки - които дават усещане за еднаквост.Вдясно хладилникът и фурните бяха поставени в колона, последвани от зоната за готвене. Под прозореца е монтирана водната площ с облицованите пералня и съдомиялна, които по този начин са скрити под мивката. С южно изложение, кухнята е слънчева през целия ден, така че светлината влиза. Екраниран е със екранни щори в сивкав тон.

“В окачения таван корнизите са направени, за да скрият ролките; така се обличат повече”, обяснява интериорният дизайнер.”
Модерна кухня, отворена към всекидневната: Чекмеджета за съхранение
Сервизите са от Los Peñotes.

чекмеджетата за съхранение на гърба на острова са широки 110 см. Те ви позволяват да поддържате вашите съдове и прибори в ред.

Модерна кухня, отворена към всекидневната: Кошници и дъски
Пот от Los Peñotes.

Най-топлото докосване се осигурява от дървени аксесоари като дъски за рязане и тази квадратна саксия за ароматни билки.

Модерна кухня, отворена към всекидневната: Рафт
Зелени чаши, кани, керамични саксии и изкуствени растения от Los Peñotes. Плат, от Nacional Sedera.

Стената между прозорците беше оставена без шкафове, за да не се претоварва околната среда. Беше инсталиран само един рафт.

Модерна кухня, отворена към всекидневната: Дървена летва
Пано изработено по мярка от дърводелец.

Плъзгач от дървени летви се плъзга през коридора и кухнята до края на острова. Той генерира различни среди, в зависимост от това дали се премествате в едната или другата.

модерна кухня отворена към хола керамичен под
Пред панела за маса за хранене El Globo. Етаж, от фирма Marazzi. Винилов килим Ramas, от Leroy Merlin. Дървени дъски, саксии, кашпи и съдове от Los Peñotes. Кърпата, окачена на дръжката на фурната, е от Nacional Sedera.

Керамичният под, който имитира дърво, беше по-светъл,, но собственикът на къщата искаше друга сензация, така че Антонио, съпругът й, постепенно потъмня фугите.йени

„Сега се оказа по-добре - казва ни Феми-. В къщата има подово отопление и този вид покритие ни беше препоръчано. Новият нюанс му придава много индивидуалност.”

Части за копиране на стила на тази отворена, модерна и функционална кухня:

Висока табуретка с облегалка

104 €

Висока табуретка Nolite, с облегалка и 75 см, от Kave Home.

Съдове, Сервизи, Зелено, Тюркоазено, Сервиз за хранене, Порцелан, Чаша за чай, Купа, Сервизи, Синьозелено,

8. €85

Поднос с 4 купи, от Maisons de Monde.

лилава таванна лампа

95 €

Лилава метална висулка от HK Living

СЪВЕТИ ЗА ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙНЕР

При проекти, при които кухнята е интегрирана във всекидневната „удобно е отворът да не е пълен -казва Mª José Navarro-. Опитваме се да имаме разделителен елемент. Ако имате, като тук, гъвкавостта на мобилен телефон, е по-интересно.”

Кухнята трябва да бъде функционална,но и естетична. За първия аспект Mª José проектира мебели, които достигат до тавана и по този начин печелят място за съхранение. За да постигне привлекателна атмосфера, той създаде декоративни зони, които могат да се променят всеки сезон, като облицовката на рафта. „В къщите трябва да има кът, който е различен, който ти помага да промениш гледната точка, който служи само за да те пресъздаде“, добавя той.

В дизайнерското пространство„идеалът е да се интегрират електрически уреди - казва Mª José-. Поставете ги в панел, като тук, или преместете пералнята и сушилнята в отделна стая.”

Важно е да изберете различни начини за осветяване всяка зона на кухнята, в зависимост от нейната употреба: прожектори в зоната за готвене - на тавана и под талана единици-, окачени лампи в острова и трапезарията… за създаване на уютна атмосфера.

Популярна тема