Ястието на деня: Печени ребра с мед

Съдържание:

Ястието на деня: Печени ребра с мед
Ястието на деня: Печени ребра с мед
Anonim

На приятелски срещи обикновено правим сложни и малко по-трудоемки рецепти. Опитваме се да изненадаме и в същото време търсим друг начин за използване на кухнята; но също така имаме възможност да правим вкусни ястия, без да се налага да си усложняваме живота. Затова искаме да ви покажем стъпките за приготвяне на ребърца на фурна с мед.

Това е едно от най-добрите меса за барбекю и може да се счита за идеален ресурс за включване на подправки, които предлагат различен вкус.Като цяло ребрата са специална част от прасето, която има костеливи части и крехко месо, което в крайна сметка е лесно за ядене и много сочно.

Всъщност той ни удовлетворява и е наистина интересен, защото е едно от най-лесните ястия с мед за работа в кухнята. Преди да продължим с обяснението, нека се запознаем какви са съставките.

СЪСТАВКИ (за 4 порции):

- 1 свински ребра (около 800 гр.)

- 1 ч.л. мед

- 1 супена лъжица горчица

- 120 мл зехтин

- 1 чаена лъжичка соев сос

- черен пипер

- Изход

ПРОЦЕС НА РАЗРАБОТВАНЕ

За да направите вкусни печени ребърца трябва да изпълните следните стъпки, за да са готови и в перфектно състояние за консумация.Винаги обаче е препоръчително месото да се купува от доверено място или там, където има доказателства, че продуктът е качествен, за да правите оригинални рецепти като тази. Затова нека да видим какъв е процесът на разработка:

Загрейте фурната на 180º C и намажете тава с малко олио; По този начин гарантираме, че месото няма да залепне за опората, а от друга страна осигурява повече вкус. След това подправете ребрата и ги запазете. Този процес е различен от това, което можем да направим с ребра на барбекю в стил Северна Каролина.

Смесете меда,горчицата и соевия сос в купа. Отстранете с пръчки. Оцветете ребрата от страната на месото и поставете в тавата с боядисаната страна надолу. Разпределете сместа отстрани на костта. Готвенето с мед е нещо ново, но това, в което сме сигурни е, че външният вид ще бъде златист и блестящ. Оттам нататък печете 30 минути.

Отстранете ребрата, обърнете ги и ги боядисайте отново. Печете още 30 минути, като боядисате ребрата след 15 минути. След първия час повишете температурата до 200º C. Оставете докато покафенеят и са добре готови. Най-важното е да изглежда апетитно.

Накрая, сервирайте с други храни, които считаме за допълнение: чушки, картофи, лук и др. В случая правим алтернатива на типичните агнешки рецепти. Разбира се, ребрата дават много игра и предлагат ефектен образ, който без съмнение възбужда апетита на всеки, като е една от най-интересните рецепти с мед в кухнята.

медени ребра

Продукт за специален повод

Вече посочихме по-рано, че ребрата се превръщат в продукт за специални поводи. Например, можем да го направим, ако имаме среща между семейство или приятели, по същия начин, както ако имаме романтична вечер или ако искаме да изненадаме гостите с изискано ястие.

Ако искате да станете истински готвач в кухнята, малките неща с мед са идеален начин да бъдете оригинални и да се насладите на вкусна храна, която обикновено не обичаме направи. Затова се поглезете от време на време и направете тази рецепта, която е идеална за меню през уикенда.

Популярна тема