Този мезонет изглежда като ваканционен дом! ? Отворените пространства са най-добрите

Този мезонет изглежда като ваканционен дом! ? Отворените пространства са най-добрите
Този мезонет изглежда като ваканционен дом! ? Отворените пространства са най-добрите
Anonim

Този мезонет, построен през 1966 г. в сърцето на Zafra, извика за реформа, която да актуализира пространствата, естетиката и техническите елементи. Когато собствениците се свързаха с архитектите Марина дел Мармол и Мауро Браво,те знаеха толкова добре какво искат, че излязоха с богат и разнообразен списък с желания: три спални, две бани, нова инсталация електричество и ВиК, подобрения в акустичната и топлоизолация, подово отопление за интегриране на терасата в хола и основната стая, спалня, двоен хладилник, климатик, два душ кабини, соларен панел, ако е изгодно, големи прозорци и много други … Всъщност те дори донесоха своя собствена скица на възможно решение!

Виждайки желанието и ентусиазма на своите клиенти, които мечтаеха за декорация, която да ги пренесе директно на плажа, архитектите започнаха да работят с идеята да превърнат тази къща, разположена на седмия етаж, в истинска домашна почивка, на която да се насладите 365 дни в годината.

От по-близка гледна точка, архитектите са работили с елементи с двойна функционалност или значение: създаване на усещането, че сте навън, когато сте вътре или обратното, пространство, което е стая или може би две, коридор, който не е ли така, огледало, което също действа като прозорец…

Модерен дизайнерски пентхаус в Zafra
Нови отворени и непрекъснати пространства, частично диференцирани, са проектирани да обединяват подобни функции, като хол-трапезария-кухня.
Модерен дизайнерски пентхаус в Zafra Модерен дизайнерски пентхаус в Zafra Модерен дизайнерски пентхаус в Zafra Модерен дизайнерски пентхаус в Zafra

Пространствената приемственост между терасата, трапезарията и кухнята беше част от желанието да се създаде уникална среда, на която да се наслаждавате всеки ден. Вътре семейният социален живот процъфтява без йерархии, без разлика между пол или възраст.

Това е просторно и светло пространство, където всеки готви, играе, смее се или говори.
Модерен дизайнерски пентхаус в Zafra
Включването на изкуствена трева и растения на терасата създава илюзията за градина на седмия етаж и подслажда преобладаването на тухлите в градската среда.
Модерен дизайнерски пентхаус в Zafra Модерен дизайнерски пентхаус в Zafra Модерен дизайнерски пентхаус в Zafra

Кухнята беше поставена в ниша с всички уреди, интегрирани в мебелите. Фонът, осветено оранжево стъкло, осигурява пространствена дълбочина и изсветлява дълбокото черно.

Модерен дизайнерски пентхаус в Zafra Модерен дизайнерски пентхаус в Zafra
Новото разпределение се основава на двойна циркулация към основната спалня, подобрявайки пространствената непрекъснатост и засилвайки усещането за простор.
Модерен дизайнерски пентхаус в Zafra

Къщата може да се разбира с три двойни стаи без коридори или две стаи с двоен изход от основното помещение. Да, това е двусмислено и ние го обичаме! Този пространствен дизайн кара коридора да изглежда изчезнал, докато движението е интегрирано в други стаи.

Модерен дизайнерски пентхаус в Zafra Модерен дизайнерски пентхаус в Zafra
Главната баня е умело включена в спалнята, тъй като душът е показан или скрит от стаята чрез плъзгащ се панел.

Популярна тема