Съвети за избор: Перде, щора или мрежеста завеса

Съвети за избор: Перде, щора или мрежеста завеса
Съвети за избор: Перде, щора или мрежеста завеса
Anonim

Пердетата, мрежестите пердета и щорите са първокласни решения в декорацията на дома. Знайте някои ключове, за да го направите правилно.

Изберете според стаята

Трябва да се вземе предвид не само вида на помещението: дали е всекидневна, спалня или кухня, но и ориентацията и светлината, която получава, както и топлината или студа, които влизат: завесите винаги предпазват повече от мрежести завеси, щори и щори. Изборът на плат също оказва влияние. Ленът пропуска светлина и също така абсорбира влагата, но ако предпочитате да затъмните стаята, завесите, подплатени с foscurit, осигуряват пълна непрозрачност.

снимка

Основи на Amazon

20, €75

Коя опция да изберете в зависимост от прозореца?

Плъзгащ се или люлеещ се? Типът отвор е основен, преди да решите как да го облечете. Ако е плъзгащ се прозорец, щорите, завесите и мрежестите завеси ще работят добре. Не толкова, ако е шарнирен или въртящ се отвор: ще трябва да вдигнете щората до върха, за да можете да я отворите. В този случай завесите или мрежестите завеси са по-удобни.

Допълнителна граница. Добавете допълнителни 10 см към ширината на прозореца, когато изчислявате количеството плат за направата на щората: по този начин тя ще стърчи с няколко 5 см от всяка страна и ще бъде хлабаво и много хубаво.

Начини за окачване на завеси Пръчки, релси или стоманени обтегачи са често срещани.Пръчката трябва да стърчи на около 12 см от рамката на прозореца и завесите могат да бъдат прикрепени към тях с традиционни платнени бримки, връзки, лента за къдраване или капси (метални или пластмасови пръстени, интегрирани в завесата).

Пердетата трябва да издърпват поне 5 cm, за да се виждат.

ЗАВЕСИ В БАНИ ИЛИ ПАРТЕРНИ ЕТАЖИ

Моделите, които покриват само долната част на прозореца, са идеални за тези, които са много близо до улицата, тъй като пропускат светлината и запазват уединението. Те са показани и в сводести прозорци и за скъсяване на много високи тавани.

Пакетна щора, без ребра. Много подобна на сгъваемата щора, но без ребра. Това предлага някои предимства: по-естествена драпировка на тъканта и лесното сваляне на щората за пране: връзките й, като са фиксирани от секции от плат, я карат да се сгъва на части, образувайки вълни.

Бяла и синя детска спалня
Дълги завеси над щори: съгласувайте цветовете и шарките и изберете по-дебел плат за първите и прозрачен плат за вторите.

Параните ви позволяват да виждате, без да ви виждат. Те са щори или паравани, които отвън не ви позволяват да видите какво има вътре, а напротив. Те нюансират светлината, без да са непрозрачни, чрез тази полупрозрачна технологична тъкан. Перфектни за кухнята, поради лекотата, с която се почистват. Те са антистатични и отблъскват праха.

ESTORES

Видове щори. С пръчки, удобни и лесни за сглобяване; пакет, няма пръчки; надути или венециански, идеални за детски спални; двойна щора, едната от плътен плат, а другата тип перде; ролетна щора; с водачи; Японски и лами.

Отваряне и затваряне. Трябва да вземете предвид вида на отваряне на прозореца. Щората е добър вариант за плъзгане или фиксирана. Те са сложни за поставяне в стандартен и въртящ се тип. Ще трябва да ги монтирате върху крилото или рамката.

Тъкани и материали. Тези от 100% лен са полупрозрачни и най-използвани; тези от лен и коприна са по-скъпи, но осигуряват елегантност; смесените са устойчиви и евтини, а полиекранните регулират добре навлизането на светлина.

И измерванията… Измерете ширината и височината на прозореца. Трябва да добавите 10 см за страничния подгъв и 30 см за дъното. Ако имате голям прозорец, изберете няколко щори, всяка с ширина не повече от 1,50 м.

Популярна тема