La Maranta или молитвено растение: грижи, характеристики и напояване

La Maranta или молитвено растение: грижи, характеристики и напояване
La Maranta или молитвено растение: грижи, характеристики и напояване
Anonim

Марантата или Молитвеното растение е едно от най-декоративните стайни растения. Различните нюанси на листата му създават красиви ефекти. Маранта или молитвеното растение, свързано с калатеята (и двете от семейство Marantaceae), произхожда от Америка, по-специално от влажните гори на Бразилия.

Листата му имат красива комбинация от цветове, вариращи от тъмнозелено, жълто и розово. Долната страна на листата е с поразителен лилав цвят.

Това е едно от най-лесните за грижа стайни растения.Изисква малко внимание и по цвета на листата ще ви каже дали му липсва светлина или има прекалено много. Най-странната характеристика на марантата е, че през нощта тя сгъва листата си и на зазоряване ги отваря отново, това явление се нарича тропизмо

маранта или молитвено растение

Грижа за маранта или молитвено растение

  • СВЕТЛИНА. Не се нуждае от пряка светлина, но ще бъде страхотно в светъл ъгъл. Ако листата побелеят, то получава твърде много пряка светлина.
  • ТЕМПЕРАТУРИ. Въпреки че е доста устойчиво растение, то не се справя много добре с крайности. Идеалната му температура е около 18-20ºC. Пазете го от замръзване и температури под 3ºC.
  • НАПОЯВАНЕ. Почвата трябва да е влажна, но внимавайте да избегнете преовлажняване.В по-хладните месеци оставете горния почвен слой да изсъхне, преди да поливате отново. Листата трябва да се напръскат с вода, за да симулират влажната среда на американските гори.

Препоръчително е всяка година да сменяте саксия с малко по-голяма, така че корените да имат малко повече място и да станат по-силни. Трябва да знаете, че маранта е почвопокривно растение от влажните гори на Бразилия,, така че няма много здрави стъбла. Корените са неговата опора. Вашето растение може да се нуждае от водач, за да го държи изправено. И разбира се избягвайте чернови.

маранта или молитвено растение
Марантата е идеална за къщи с животни и деца, тъй като не е токсично растение.
снимка

COLVIN

€29,00

Популярна тема