10 Декоративни трикове за декориране на вътрешна спалня без светлина

10 Декоративни трикове за декориране на вътрешна спалня без светлина
10 Декоративни трикове за декориране на вътрешна спалня без светлина
Anonim

Всички бихме искали да спим в стая с голям балкон с две врати, обърнати на юг и отвори, отворени навън, които пропускат много светлина. Въпреки това, реалността обикновено е малко по-сурова: вътрешни спални с изглед към съседния двор, стаи с малък прозорец, който гледа към тъмна улица и, най-лошото от най-лошото, стаи без прозорец.

Звучи ли ви познато? Е, попаднахте на правилното място, защото ние ще ви кажем всички трикове за декорация, които ще ви помогнат да подобритеосветеността на всяка спалня. И нека Дарт Вейдър умре от ярост!

Какви цветове да използвате в спалнята

Ако пространството е малко и няма много естествена светлина, трябва да избягвате тъмните цветове в спалнята. Трябва също да избягвате цветове като червено или жълто, тъй като те са интензивни и са по-добре насочени към помещенията, където извършваме дейности.

Що се отнася до студените цветове като синьо и зелено, те са тези, които ви помагат да се отпуснете. Така че не е нужно да имате бяла спалня, за да я направите светла. Използвайте светли тонове и прахообразни студени тонове и ще имате спалня, декорирана с индивидуалност и идеална за почивка.

Фън Шуй в спалнята

Защо е добре да прилагаме фън шуй философията в декорацията на спалнята? Когато става въпрос за декориране на спалнята според Фън Шуй, ще постигнем по-добра връзка между нашата личност и физическата среда, в която се намираме. Следователно ние се отърваваме от цялото това изобилие от неща, за да благоприятстваме усещането за простор и елиминирането на всички елементи, които са вторични.

В този смисъл е важно да се насърчава почивката и релаксацията. Интериорната естетика трябва да осигурява усещане за откритост, изтънченост и простота. В крайна сметка те са адекватни формули за постигане на вътрешна хармония благодарение на приятна декорация на спалнята. Разбира се, най-важното е да спечелите повече светлина и пространство.

Размерът на спалнята…важно ли е?

Да имате малка спалня - или не толкова голяма, колкото бихме искали - не трябва да е проблем, когато става въпрос за постигане на красиво и функционално пространство или ако искате да декорирате малка стая. Най-важното е размерът на тази стая да е достатъчен, за да побере легло, защото винаги помним, че сънят е крайната цел на една спалня.

Всички други дейности, които обикновено се извършват в спалнята (съхранение, работа, гледане на телевизия, четене…) могат да бъдат изнесени в други стаи в къщата.Най-важното е, че вашата стая е вашият храм на релакс и почивка; следователно заслужавате да ви е удобно и комфортно. Ето защо ви каним да преобразите спалнята си и да покажете повече от вашата личност.

Ако искате да имате по-широка представа за формулите за декориране на красива и елегантна малка спалня, разгледайте ключовете, които сме събрали, за да извлечете най-доброто от вътрешно пространство без много естествена светлина.

1

Преобладаване на бялото

бяла декорирана спалня

Таблата е една от частите на спалнята, която заема най-много визуално пространство, така че е за предпочитане да не избирате модел с тъмни цветове. В тази спалня текстурата е обработена, така че да изпъква достатъчно на фона на стената.

2

Стени в меки тонове

спалня с гол тапет

Пудрени, топли и земни цветове, бяло, бежово, кремаво… Цветова гама от меки тонове ще ви помогне да създадете светла атмосфера в стаята. Можете да избирате боя или за тапет, но ако изберете второто, следете щампите! Колкото по-лесно, толкова по-добре ще превърнете спалнята си в храм на релакса.

3

Покривът е винаги бял

спалня с бял таван

Тъмните пространства вървят добре само с бели тавани. Трикът? Използвайте гланцова боя, защото тя отразява много повече светлина.

4

Изберете правилно таванното си осветление

плафониери

Един от най-важните елементи в декорацията на всяка уважаваща себе си интериорна спалня е осветлението, особено когато говорим за плафониери. Идеалът? Те предлагат дифузна светлина вместо директна светлина. По този начин ще създадете уютна атмосфера и дори ще направите стаята да изглежда по-просторна. Всичко това са предимства!

5

Украсете с естествени влакна

табла от ратан

Съвременна и удобна стая от ратан, юта, ракита… ако естествените влакна не излязат от мода, трябва да има причина, не мислите ли? А то е, че само те са способни да превърнат тъмната и бездушна стая в топла и уютна спалня, която ви кани да си починете.Как да ги използваме? На таблата, на стенно огледало, в кошници, на фотьойл…

6

Залагане на свежи и естествени материи

спалня с леко спално бельо

Ако можете да облечете леглото с лен или органичен памук, още по-добре, а ако изберете светли тонове и свежи щампи като тази завивка с лавандулови цветя, ще изглежда, че вашата спалня принадлежи на селска къща. Бяло спално бельо Burrito.

7

Заложете на бели мебели

спалня с бели мебели

Мебелите в тъмни тонове могат да бъдат много хубави, но ако стаята е тъмна само ще влошите атмосферата. Вместо това декорирайте с мебели от бяло или естествено светло дърво, следвайки скандинавския стил.

8

Леки и полупрозрачни завеси или щори

ролетни щори

Ако имате прозорец, независимо колко малък е, добавянето на светли завеси или полупрозрачна щора ще добави друга гледна точка към стаята. Освен това, ако изгледите не са красиви, те ще ви помогнат да ги скриете.

9

Истинско отражение

синьо, стая, интериорен дизайн, легло, имот, стена, текстил, спално бельо, етаж, спално бельо,

Огледалата винаги са най-добрите съюзници, когато искаме да умножим светлината, която влиза в една стая. Стратегически разположени, можем да накараме малкото слънчеви лъчи да достигнат до тъмните ъгли на спалнята.Ако огледалата в спалнята не ви убеждават, можете да постигнете същия ефект, макар и по-малко интензивен, с мебели с лъскаво покритие или с широкоформатни снимки, рамкирани със стъкло.

10

Легло до прозореца

спалня

Ефективно решение за естествена светлина директно в леглото. Състои се от поставяне на таблата точно под прозореца. По този начин се постига естествено и хармонично осветление, с което да се събуждате сутрин.

Популярна тема