Таванско помещение с всичко, от което собственикът му се нуждае: специален чар и място за нейните мебели

Таванско помещение с всичко, от което собственикът му се нуждае: специален чар и място за нейните мебели
Таванско помещение с всичко, от което собственикът му се нуждае: специален чар и място за нейните мебели
Anonim

Деветият път е чарът. И това е, че Моника, собственичката на този дом в Мадрид, трябваше първо да мине през осем къщи, за да се почувства най-накрая комфортно в собствения си дом.

„Търсех апартамент с характер, който да не е типичното скучно строителство, който да „говори“и по възможност таванско помещение с тераса. Отне ми повече от година да го намеря. Намерих го онлайн и веднага щом видях обявата, се обадих да видя дали мога да го посетя същия ден. Собственикът не повярва! Така че отидох и направих оферта и те я приеха.Какво се казва, любов от пръв поглед”, казва ни той.

Разположен в сграда от края на 19-ти век, апартаментът има прекрасна тераса,лукс, който не е често срещан в домовете по това време. „По време на гражданската война покривът изгоря и вместо да го възстановят напълно, те се възползваха от възможността да го направят. Сега имам много необичайна къща, с особен чар и изненадваща архитектура”, казва той. Освен това беше практически годен за влизане, тъй като беше наскоро реновиран и показваше само малко от времето. „Чрез някои приятели разбрах за студиото Luisjaguilar Arquitectura и им възложих да го актуализират“, казва Моника. От студиото обясняват, че "това, което започна като фейслифт, завърши с тотална промяна на цветове, текстури, осветление, подове и тераса."

ТЕРАСАТА, ОАЗИС В ГРАДА

Маса и столове
Маса и столове, от Leroy Merlin.

Колко е прекрасно да се яде на терасата, сред растения, които внасят нотка цвят и придават свежест, аромати… Освен растителността, която се катери по решетката, в този таван в Мадрид не можеше да липсва ягодовото дърво -вляво- дървото се превърна в символ на града.

Тераса

КОПИРАЙТЕ СТИЛА: Искате ли вашата тераса да е красива като тази на Моника…? Напълнете го със зелено! Комбинирайте растения с различна височина и ги поставете на различни нива: на земята, на стъпало, на масата…

САЛОНА

Собственичката харесва специални предмети и декорацията на къщата й го разкрива.

ПЕНТХАУС В МАДРИД
Диван, от La Oca. Холна маса от El Corte Inglés. Табуретка, от Сандра Маркес. Възглавници, от Пепе Пенялвер. Растения, от Колвин.
„Големите мебели, като дивана или масичката за кафе, купих от магазините, но почти всичко останало е втора употреба: подаръци, наследени детайли или спасени от строителни контейнери. Предпочитам неща, които не идват от мейнстрийма.“
влакнеста кошница
Маса за кафе от El Corte Inglés. Кошницата и килимчето са от Zara Home. Растения, от Колвин.

Холът има връзка с тераса. За да преодолее празнината, собственикът постави малка стълба с две стъпала. „Само като стъпих тук, ми беше ясно и казах, че ще го запазя. Мислеха, че се шегува! Но в рамките на няколко часа таванът беше мой“, спомня си той.

Старинен часовник
Обувките по-долу са купени от битпазар на улица в Париж.

„Часовникът е от началото на 18 век. Френски търговци го продадоха в Испания така, без кутия, за да улеснят транспортирането му. Махалото е сгъваемо и повече от двеста години по-късно работи перфектно. Нещо повече, пуска се на всеки петнадесет минути”, казва собственикът.

златно столче

Поглезената селекция от предмети и интересна колекция от произведения на изкуството изпълват всеки един от ъглите на мадридския пентхаус със стил. „Картината на стената на дивана е от чилийски художник, базиран в Мадрид, Марио Кааманьо. Той ми го рисува. Отидох в кабинета му и го гледах как го прави. Очарован съм от играта на светлина и сянка, която придава пластичност на обикновена бяла хартия”, обяснява той.

Столове
Трапезна маса, от La Oca. Столове от El Corte Inglés.

Декорацията играе с цветовете сиво и бежово. „И двете внасят спокойствие и спокойствие в пространството. А дървото от своя страна го прави уютен. Точно това търся в къщата си, защото тя е моето убежище, мястото, където намирам спокойствие. Тишината, както акустична, така и визуална, е фундаментална за мен”, пояснява собственикът.

Подове
Вази, от Сандра Маркос. Растения, от Колвин. Тави, от Zara Home.

КОПИРАЙТЕ СТИЛА: Може да се съмнявате как да украсите масата за хранене, когато не я използвате. Комбинирането на детайли в различни покрития обогатява.

холна маса

КОПИРАЙТЕ СТИЛА: Ако ще украсите стена с картини с различни форми и размери, идеалът е композицията да образува квадрат или правоъгълник, както в този случай. Рамката и постелката може да са различни. Няма значение!

регенерирани мебели

КОПИРАЙТЕ СТИЛА: Връщането на стар сандък е добра идея за персонализиране на всяко пространство. Освен това вашият интериор ще се превърне в идеалното скривалище за дрехи от друг сезон, одеяла и завивки през лятото.

КУХНЯТА

В реформата, проектирана от студио Luisjaguilar Arquitectura, кухнята не е докосната.

дървен рафт

Да живееш сам, собственичката го харесва и тя го обожава! „Консумирам много органични продукти, както и храна от местни пазари и малки магазини“, казва ни той.На дървения рафт държи вино, плодове и сезонни зеленчуци. „Обичам да купувам малки количества, за да имам свежи продукти под ръка.“

Подове
Дървените дъски са от Сандра Маркос. Растения, от Колвин.

Декорирана без фанфари, бялата кухня с дървен плот включва метална плоча отпред, която предпазва стената от петна и пръски.

СПАЛНЯТА

Собственичката е намерила спалня, където може да отпусне ума си, с малко елементи, но много специална.

Спално бельо
Ленени възглавници и каре, от Pepe Peñalver. Юрган от Zara Home.
„Нощното шкафче е библиотечна картотека с прикрепени крака. Видях го в една работилница и ми хареса. Харесвам изненадващи парчета, спасени предмети, които се използват по различен начин от този, за който са създадени,” казва той.
Нощно шкафче

КОПИРАЙТЕ СТИЛА: Когато в една стая има дърво в различни цветове и покрития, текстилът трябва да е изчистен и в неутрални тонове, за да се предотврати претоварването на декорацията. Интересно е да добавите възглавници с дискретни щампи и одеяло в ярък цвят, който осветява и добавя нотка на радост към околната среда.

БАНЯТА… В МИНИ ФОРМАТ

Работен плот

КОПИРАЙТЕ СТИЛА: Ако банята ви не е много голяма, потърсете малка кръгла мивка за повърхностен монтаж. Разбира се, изберете я дълбока, за да избегнете пръски по плота, пода и огледалото. Със закачалката за кърпи, интегрирана в плота, ще спестите място.

ЖИЛИЩЕН ПЛАН И КЛЮЧОВЕ ЗА РЕФОРМАТА

Работите се състоеха в нарязване и лакиране на дюшеме; боядисайте стени и греди в бели и сиви тонове и поставете бамбуков паркет на терасата. „За мен най-важният принос беше осветлението. Студиото Luisjaguilar Arquitectura инсталира LED ленти върху гредите, които се издигат нагоре и осветяват тавана. Освен това индиректните, регулируеми светлини придават много топлина на къщата”, обяснява собственикът. И ако архитектурата носи характер и уникалност, декорацията нямаше да е по-малко.

ПЛАН НА ПЕНТХАУС
План на къщата

В този сценарий всички предмети, които Моника е запазила през годините, са перфектни. „Редовно пътувам до различни континенти по работа и къщата ми е пълна с детайли от страните, които посещавам: Япония, Аржентина, Португалия, Китай, Полша… От Франция е една от любимите ми мебели, пейката за трапезарията, която е църква от 19 век.Имам и много семейни сувенири, като старите куфари в коридора, които баща ми донесе от Корея, други наследствени вещи, подаръци от майка ми, дори декоративни съкровища, намерени в Wallapop! Както виждате, бягам от стандарта, от обичайното, дори модата малко ме интересува. Предпочитам да следвам вкуса си”, уверява той. Всъщност картините, които излага по стените, също говорят много за неговата личност: „те не са просто естетически елемент, те трябва да включват послание, те трябва да говорят с мен…”

Асистент режисьор: Паула Балбоа.

Популярна тема