Това са най-добрите приложения за декориране, проектиране и реформиране на вашия дом от дивана

Това са най-добрите приложения за декориране, проектиране и реформиране на вашия дом от дивана
Това са най-добрите приложения за декориране, проектиране и реформиране на вашия дом от дивана
Anonim

Планирате ли да обновите, разширите къщата си или обновите кухнята или банята си? Може би вече сте започнали да променяте озеленяването на вашата тераса или градина? Ако планирате да преместите или промените външния вид на дома си, можете да потърсите помощта на декоратори и интериорни дизайнери, но има и много професионални приложения и програми за домашен дизайн, които са лесни за използване, достъпни и в много случаи безплатни.

Как да украсите къщата си онлайн?

Съмненията в декорацията са вечни, така че не се преуморявайте, като дадете незабавно решение на липсата на пространство в дома или знаете как да спестите от декорацията на първия си дом.Върху какъвто и проект да работите, вие ще искате да съобщите идеите си на всички участници възможно най-точно и плановик на стаи ще ви помогне да направите това. Това е най-точният начин да визуализирате вашите идеи, казва Кори Пауъл от DBS Bathrooms, който говори за някои от най-добрите безплатни дизайнерски софтуери, налични днес за интериорни дизайнери и декоратори.

Изкуственият интелект се промъкна в живота ни, също и когато става дума за декориране. Изтеглете тези приложения на мобилния си телефон и украсете дома си като професионалист. Ако искате да отидете по-далеч, можете да проучите опциите на Metaverse, за да научите как да инвестирате в дизайн и архитектура.

Приложения за проектиране на стаята

Страхотна новина е да знаете, че имате много безплатна помощ, за да декорирате дома си или да преобразите спалнята си, но тези безплатни приложения предлагат и опции за пълно обновяване на дома ви.

Има безброй фактори, които трябва да имате предвид, когато ремонтирате къща или дори декорирате стая. От цветови схеми до оформление на мебелите, главата ви може да се върти, просто опитвайки се да следите всичко. За да започнете, потърсете вдъхновение в тези 50 идеи за копиране на декорацията на спалня.

Дори и да не сте готови да инвестирате в наемането на интериорен дизайнер, има редица приложения, които могат да ви помогнат в процеса на обновяване и закупуване, докато не се вдъхновите. Без повече шум, ето някои от любимите ни приложения за дизайн. Знаете ли, просто трябва да ги изтеглите на таблета или мобилния си телефон и да започнете да играете къща! Можете да попитате вашия партньор, вашите приятели или вашите деца за тяхното мнение, за да участвате в разпределението на собствената си стая или да изберете мебелите или декорацията на общите пространства.

1

Поръчкова декорация

снимка

1.00 €

Maisons du Monde стартира услуга за интериорна декорация в Испания, за да можете да промените стила и атмосферата на вашия дом. Цената? Започвайки от 99 евро на стая. Клиентите трябва да следват много прост процес. Те трябва само да прикачат карта и няколко снимки от престоя на уебсайта на фирмата, както и да отговорят на онлайн въпросник за своите нужди, бюджет, вдъхновение и предпочитания. Екип от интериорни дизайнери ще направи 3D дизайн и ще изпрати списък с мебели за изпълнение на проекта. Например, тази всекидневна от Carmen е отличен пример за оптимизиране на пространството, особено благодарение на Barcelone диван-легло,от бельо и с включен матрак.

2

Roomstyler 3D домашен планер

roomstyler 3d е безплатно приложение за декориране на дома ви

Много е лесен за използване. Roomstyler 3D home Planner е толкова интуитивен, че видео урокът едва ли е необходим. Което е още една точка в полза на този софтуер. От всички инструменти за проектиране на дома, този има наличен видео урок за всеки въпрос, който може да имате относно инструмента.

Най-голямото предимство на този софтуер е, че можете да създадете персонализирана стая за няколко минути. Това приложение също така ви позволява да обзаведете пространството си с продукти от истински марки, което означава, че ще декорирате етажните си планове с елементи, които можете да закупите, когато сте готови вашият дизайн да се материализира.

Често ще откриете, че някои от любимите ви марки и търговци на дребно имат свои собствени 3D програми за планиране на стаи онлайн, които предлагат още повече възможности за визуализиране на вашето пространство и ви позволяват да „опитате, преди да купите“.Вижте нашите най-добри избори по-долу…

3

Smart Draw

приложение за интелигентно рисуване, за да украсите къщата си безплатно

SmartDraw е друг мощен инструмент в света на етажното планиране. Достатъчно лесно е да научите, че никой не е изключен от използването му, като същевременно е достатъчно напреднал, за да направи сложните дизайни лесни за по-напреднали дизайнери.

С привидно безкраен избор от мебели, автомобили, строителни материали и хиляди шаблони и примерни планове ще можете да изследвате безкраен брой възможни дизайни и оформления за вашето ново пространство. Единственият недостатък на този инструмент е, че е безплатен само за първите седем дни, така че ако планирате да го използвате по-дълго или за множество проекти, може да си струва да надстроите.

4

Planner 5D

planner 5d е безплатно приложение за декорация и интериорен дизайн

Planner 5D е най-атрактивният инструмент за домашен дизайн. Подобно на безплатната версия на Sketch Up, този инструмент е завладяващ, което означава, че можете да изследвате своя дизайн с краката си практически на земята.

С Planner 5D можете да започнете от нулата или да използвате шаблон, който е идеален за създаване на бърз план, ако нямате време или не искате да правите сложен дизайн. Особено страхотно в този софтуер е, че работи на iOS, което означава, че можете да създавате етажни планове на вашия телефон или iPad, докато сте в движение.

Започването не може да бъде по-лесно. Започнете с коригиране на формата, размера, материалите и цветовете на пода.След това добавете мебели и аксесоари, отидете на 3D и добавете прозорци и врати. Добавете втори етаж, ако искате, и след това покрива. Единственият недостатък е, че ако искате да използвате мебелите в приложението, може да ви излезе скъпо за всичко, различно от най-простите легла, столове или дивани.

Всеки аспект на дизайна може да бъде модифициран по цвят и текстура, а когато сте готови да споделите вашите планове, те могат да бъдат отпечатани във фотореалистичен формат.

5

DFS Room Planner

dfs room planner, безплатно приложение за декориране на къщата ви

Диванът е една от най-важните инвестиции, които ще направите в дома си, така че докато търсите новия си диван в приложението DFS Room Planner, можете също да препроектирате стаята си – идеално, ако повторно декориране или преместване в нова къща.

Можете да използвате 2D или 3D изглед и оттам да изберете формата на стаята, да въведете размерите и да решите цвета на стените и подовата настилка. Можете дори да добавите аксесоари, за да увеличите пространството и да си поиграете с декора, за да допълните избрания от вас диван.

6

HomeByMe

home by me, безплатно приложение за украса на къщата ви

HomeByMe е чудесен инструмент за дизайн на дома. Доколкото знаем, той наистина е безплатен по всяко време, както и всички негови функции. Работата му е, че марките добавят своите продукти към каталога си, което означава, че ще използвате истински продукти, за да обзаведете и декорирате дома си. Предимството на това е, че ще можете да планирате своя дизайн докрай и да имате достъп до действителните мебели и декорации, които сте използвали, за да създадете с въображение вашето пространство.

Както с приложението Planner 5D, можете да преминете от 2D към 3D, след като завършите плана и проектирате облика на всяка стая. Или можете да започнете да декорирате и да натиснете „Резюме“и софтуерът ще създаде етажен план с всичките ви мебели и уреди на правилните места.

7

Sketch Up

sketch up е безплатно приложение за декорация и интериорен дизайн

SketchUp е най-изчерпателният безплатен софтуер за 3D дизайн, който ще намерите в мрежата, казва Кори. Този мощен инструмент за проектиране на дома е достатъчно завладяващ, за да почувствате, че се движите из бъдещия си дом, но достатъчно гъвкав, за да почувствате, че работите с писалка и хартия.

Безплатната версия е идеална за любители, докато професионалната версия е по-подходяща за професионалисти в областта на архитектурата, строителството, инженерството и търговския интериорен дизайн.

Независимо дали изграждате допълнение към дома си, къща на дърво или концептуализирате своя дебют Grand Designs, задълбочеността на този софтуер ще ви помогне да вдъхнете живот на всеки аспект от вашия дизайн.

8

Carpetright

безплатното приложение за декориране на carpetright визуализатор

Ако мислите да инвестирате в нов под, Floor Visualizer на Carpetright ще ви помогне да си представите как ще изглежда стаята ви с подова настилка от килим, винил, дърво или ламинат. Просто направете снимка на избраната стая (или изберете примерна стая) и я заредете във визуализатора. Можете да персонализирате цвета на стените и вида на пода. Оттам можете да запазите вашите стаи и да поръчате мостри, което ви доближава до стаята на вашите мечти.

9

Планер на етажа

floor planner е безплатно приложение за декориране и разпределение на вашата къща

Floorplanner ви позволява да планирате, проектирате и декорирате вашето пространство в 2D и 3D, което можете да правите онлайн и без да се налага да изтегляте софтуер. Въпреки че неговата функция за интериорна декорация е отлична характеристика, силната страна на този инструмент се крие във функционалността му като подово планиране. По този начин, след като планът е завършен, можете да промените изгледа и да декорирате пространството в 3D режим.

Лесно е за използване и лесно за разбиране, така че ако търсите нещо, което не изисква стръмна крива на обучение, Floorplanner е добър вариант.

10

Pantone Studio

цветова гама на pantone studio

Потопете се в света на цветовете, за да изберете най-вдъхновяващите палитри за вашия дом. Изследвайте цветови контрасти или хармонии и ще можете да създавате нова атмосфера всеки сезон.

11

KonMari

car möbel скрин с аранжировки от японски цветя

Методът за поръчка и организация на Marie Kondo вече има виртуален формат с приложението KonMari. С него вашите чекмеджета ще бъдат безупречни. Това дзен изображение на Car Möbel с японски цветни аранжировки е много вдъхновяващо.

12

Maisons du Monde 3D

maisons du monde 3d приложение

Направете радикална промяна в апартамента си или напълно обновете декорацията, без да влачите мебели. Разширената реалност на Maisons du Monde 3D ви предлага възможността да видите дизайните на фирмата в любимия си ъгъл. Има повече от 500 продукта в неговия каталог - с триизмерно моделиране и достъп до закупуване - за да проектирате всяка среда.

13

iHandy ниво

конзола, украсена с фоторамки и растения

Със сигурност, когато видите леко изкривена картина или отпечатък, чувствате необходимостта да я преместите. Приложението iHandy Level ви помага да подравните обекти. Нивото на балончетата ще бъде много лесен съюзник за използване. Атмосферата, мебелите и аксесоарите са от El Corte Inglés.

14

Мерки за снимки

ролетка

Забравете ролетката завинаги! Снимайте стаи или мебели и открийте точните им размери чрез приложението Photo Measures. Идеално е да запишете размери, ако работите.

15

Ikea Place

кът за работа и учене на ikea

Приложението Ikea Place ви вдъхновява с идеи за интериорен дизайн. Благодарение на технологията за добавена реалност, вие използвате мобилния си телефон, за да фокусирате ъгъла на къщата си, който искате да украсите. Избирате продукт от каталога на фирмата, плъзгате го на екрана и го поставяте където желаете, за да видите как изглежда. Освен това, ако видите някъде мебел, която привлича вниманието ви, направете снимка и приложението ще ви покаже подобна.

16

HueManic

philips hue lily bulb за автоматизиране на осветлението с приложение

Контролирайте разходите и създайте по-приветлива атмосфера във всеки ъгъл на вашия дом. Просто трябва да изберете добро осветление за всеки повод. Опитайте това приложение, за да автоматизирате осветяването и декорирането на сцени с приложението HueManic, идеално за този прожектор Philips Hue Lily.

17

Amazon AR View

приложение за безплатно обзавеждане и декориране на къщата

Искам го! Когато видите дизайн, използвайте камерата като скенер за баркод и Amazon AR View, което е един от най-добрите трикове за по-евтино декориране на къщата ви.Чрез добавената реалност можете да поставите мебел в стаята си и да я закупите с пълна гаранция, защото тя гарантира вашата безопасност.

18

Цветов дизайн на Jotun

jotun художник и приложения за цветен дизайн

Искате ли да видите къщата си боядисана, без да докосвате валяка? Опитайте приложенията на Jotun: Painter и Color Design. Това е най-добрият вариант да обновите стените, без да правите тези грешки при боядисването на къщата си. Ще можете да изчислите необходимите литри боя, как би изглеждало едно пространство в модерен цвят, най-добрите цветови комбинации и да идентифицирате тон само като заснемете стената или повърхността, която харесвате, с мобилната си камера.

Популярна тема