Вегетарианска диета, всичко, което трябва да знаете. Храна и заместители

Вегетарианска диета, всичко, което трябва да знаете. Храна и заместители
Вегетарианска диета, всичко, което трябва да знаете. Храна и заместители
Anonim

Ако вече сте или сте обмисляли да станете вегетарианец или веган, ние ви показваме храните, които заместват животинските продукти и как да ги приготвите.

Според доклада „Зелената революция, разбиране на вегетарианската революция“, изготвен от консултантската фирма Lantern, 9,9% от възрастните испанци избират диета, която се колебае да консумира продукти от животинския свят. От тях 0,5% са вегани, 1,5% вегетарианци и 7,9% флекситарианци. Знаете ли разликите?

Вегетарианец

Изключете месото и рибата, но консумирайте продукти от животинския свят. В тази група ще бъдат ововегетарианците, които не ядат месо, но да мед и яйца; лакто-вегетарианци, които не ядат месо, риба или яйца, но да мляко и мед, или апи-вегетарианците, които приемат само мед от животинския свят.

вегани

Не яжте никакви храни от животински произход: никакво месо, никаква риба, мляко, животинска мазнина, мед или яйца; без изключение.

Флекситарианци

Ядат месо и риба, но само от време на време.

Открийте тук основните храни за вегетарианска диета

ЗЕЛЕНЧУЦИ

Вегетарианска диета: бургери от леща

Бобовите растения се превръщат в основна съставка в този тип диета. Освен да ги приготвяте на яхнии, можете да правите пастети и кремове като хумус; пригответе богати салати като боб с домати; сосове или хамбургери, най-добре тези от леща или нахут.

ТОФУ, ИЗТОЧНИК НА ПРОТЕИНИ

Вегетарианска диета: Тофу

Тофу, направено от соеви зърна,е чудесен заместител на месото и яйцата във вегетарианската диета. Ако искате да го използвате за пържене или сотиране, използвайте твърдо тофу, но ако го използвате за сосове, кремове, пюрета или сладкиши, изберете меко или копринено тофу.

ЗАпознайте се с TEMPEH

Вегетарианска диета: Темпе

Темпе се прави от соеви зърна и зърнени култури, той е плътен и лесен за управление. Вземете го в салати или с паста, ориз и др.

СЕЙТАН, ЗЕЛЕНЧУКОВО ФИЛЕ

Вегетарианска диета: Купа ориз и сейтан

Seitan е храна на базата на пшеничен глутен с текстура и вкус, които много наподобяват животинско месо. Можете да го задушите, панирате, шпиковате, но също така да го приготвите в канелони или да го придружите с паста или ориз, което прави уникално, засищащо и изключително питателно ястие.

ДОМАШЕН ТРИК: Ако обичате сладки неща и сте веган, можете да замените меда с кленов сироп, нектар от агапе или сироп от кафяв ориз.

Пазарска количка:

снимка

Цялата плевня

2, €33

снимка

Към бъдещето

€29,00

снимка

Зеленчук

13, €82

Купете от тук

Популярна тема