Научете как да правите домашен компост и да се възползвате от органичните отпадъци

Научете как да правите домашен компост и да се възползвате от органичните отпадъци
Научете как да правите домашен компост и да се възползвате от органичните отпадъци
Anonim

Правенето на домашен компост за вашата овощна градина или градина винаги се отплаща Ако вече сте предприели стъпката да имате няколко кошчета у дома за различните видове боклук (пластмаса, хартия, стъкло, органични…) тази идея ще ви хареса, особено за тези от вас, които имат градина, растения у дома или дори малка градска градина.

Как да започнете да компостирате?

Струва си да правите компост, ако знаете как да го приготвите и преди всичко, ако имате мисъл

подредете градина на моята тераса. Това е чудесен начин за рециклиране на кухненски и градински отпадъци, а направеният от вас компост може да се използва за подобряване на почвата и подпомагане на растежа на вашите растения.

Освен това, компостът подобрява структурата и pH баланса d на вашата градинска почва, както и предпазва растенията от болести и запазва влагата. Нашите съвети за силни и здрави стайни растения също ще ви бъдат полезни.

С домашното компостиране вие ​​не само помагате на вашите растения. Когато изхвърляме органични отпадъци в обикновения боклук, те отделят метан по време на процеса на разлагане, газ, който подпомага парниковия ефект на планетата, така че като давате тези останки за домашна употреба, вие помагате на околната среда.

Какви са видовете компост

Компостирането е начин за спестяване и един от най-добрите трикове за избягване на хранителни отпадъци. Балансът на компоста е много важен, уверете се, че сте добавили обелки от плодове и зеленчуци, резки от растения, нарязани черупки на ракообразни, билки, остатъци от козина или коса и пакетчета чай.Черупки от яйца, настъргана хартия и листа също са чудесни за компостиране. Избягвайте болни растения или плевели, като глухарчета или бодили, както и готвени храни, месо, риба или млечни продукти.

За да направите домашен компост за вашата градина, растения или овощна градина, трябва да поставите слой от по-твърд материал в контейнера за компост, за да улесните дренажа. Те могат да бъдат пръчки, камъчета или по-мек, по-влажен материал като отпадъци от двора и окосена трева. Балансирайте количествата на всеки от тях, за да избегнете катастрофа.

За да запазите сместа топла, поставете стар килим отгоре и го покрийте. Трябва да поливате компоста от време на време, за да го поддържате влажен и да обръщате компоста, когато изстине, приблизително на всеки четири седмици, за да ускорите и равномерно органично разлагане.

Пълното компостиране трябва да отнеме между два и три месеца, при условие че най-устойчивият или твърд материал е бил първо нарязан, защото ако е така, създаването на компоста ще отнеме до шест месеца.Ще ускорите този процес, като добавите богати на азот материали, които присъстват в някои видове животински отпадъци, или с ускорител на компост.

Къде да поставите кофата за компост

Също толкова важно е да изберете добре контейнер, както и да изберете най-добрите саксии за вашите растения. Предлагаме ви да започнете да правите собствено домашно компостиране. Това е просто да се възползвате от всички органични отпадъци в кухнята, но със стил. И това е, че сега на пазара има кошчета за компост за кухненския плот, които са идеални. И без неприятни миризми!

снимка

Bamboozle

$50,00 $39,99 (20% отстъпка)

Ако ще купувате компостер, уверете се, че е добре изолиран, защото бактериите, които разграждат материята, се нуждаят от топлина, за да работят.Тъй като производството на компост може да отнеме два до три месеца, добра идея е да имате два компостера един до друг. Поставете кофата си на земята за лесен дренаж и на слънчево място, за да сте сигурни, че получава топлина.

Ако имате градина, можете да изберете контейнери за компостиране с по-голям капацитет, включително системи за компостиране с червеи, които ускоряват процеса на генериране на компост. Но дори ако вашето намерение не е да създавате компост за растения, много вероятно във вашия квартал вече има контейнери за събиране на органични отпадъци, така че е много добра идея да събирате този вид отпадъци, които можете да хвърлите в контейнерите. органичен.

Популярна тема