Промъкваме се в къщата на @bymariadelvalle. Реновиран и модерен апартамент

Промъкваме се в къщата на @bymariadelvalle. Реновиран и модерен апартамент
Промъкваме се в къщата на @bymariadelvalle. Реновиран и модерен апартамент
Anonim

Миналото лято instagrammer @bymariadelvalle реши, че е време да даде на дома си нов облик. Тя и нейният приятел Алберто купиха апартамента преди малко по-малко от десет години и тъй като беше новопостроен, не бяха необходими ремонти. Разположена в квартал в южната част на Мадрид, къщатаотговаряше перфектно на това, което търсеха: беше просторна, имаше удобно и функционално разпределение и всички стаи се отваряха към прекрасен тераса. Освен това дървеният под го изпълваше с топлина. Мария щеше да се погрижи за украсата, тема, към която тя е запалена от дете.Въпреки че не се е посветил професионално на това, той е започнал да прави първите си стъпки в този свят и от профила си в Instagram и канала си в YouTube вдъхновява и съветва хилядите си последователи.

Мария се зае да промени облика на дома си по лесен и ефективен начин, без работа и големи инвестиции. Така както в кухнята, така и в основната баня е поставен винилов под, който може да се монтира без премахване на старата настилка, а плочките се отличават с нов цвят, благодарение на слой устойчива акрилна боя. С уредите се осмелиха и собствениците, които не се поколебаха да сменят стоманеното им покритие с тюркоазено, зареждащо с енергия. Този цвят, който се повтаря в различни части на къщата, се превърна в общата нишка на декорацията.

Повечето мебели бяха закупени, когато Мария и Алберто за първи път създадоха къщата. Те са дизайни от бяло дърво, които създават неутрална основа и позволяват не само да се смесват различни стилове в едно и също пространство, но и да се поставят хроматични контрапункти в текстил, аксесоари и специфични части, като малките мебели в трапезарията – спасени от контейнер – или гардеробна баня.И двете бяха рециклирани и реставрирани от самата нея: тя ги почисти, шлайфа, смени дръжките и ги боядиса в тюркоаз. Резултатът, свежи и естествени интериори,според творческия характер на собственика.

ЖИВЕН И ТРАПЕЗАРИЯ СПОДЕЛЕНО ПРОСТРАНСТВО

Къщата на Мария дел Вале: трапезария
Всички мебели, с изключение на масичката за кафе, която е стара, са от Икеа. Възглавниците и пуфът са от Calma House. Низ от светлини, от Natura.

Дневната и трапезарията, в еднакви тонове, образуват едно балансирано и хармонично цяло. Разпределението на мебелите беше от ключово значение за оптимизиране на наличните метри и не затрудняване на преминаването.

Къщата на Мария дел Вале: всекидневна
За декориране на стаята е започната неутрална основа, към която след това са добавени цветни мазки.
Къщата на Мария дел Вале: трапезария

За трапезарията е избрана кръгла маса, която улеснява преминаването към останалите стаи. Голямо огледало от Ikea беше поставено на стената, за да се възползва максимално от светлината и да придаде дълбочина на пространството.

Реставрирани мебели и аксесоари „Направи си сам“придават много специален щрих на различни ъгли на къщата.

МНОГО ЛИЧНА КУХНЯ

Къщата на Мария дел Вале

В кухнята бяха обиграни малки детайли и аксесоари, за да се разчупи монотонността на бялото: кърпи за чай, открити чаши… Освен това уреди като хладилника и микровълновата печка бяха боядисани в тюркоазен нюанс.

Къщата на Мария дел Вале: Кухня

Микровълновата беше поставена върху скоба, закотвена към стената, за да остави плота чист. кухнята е актуализирана с боя и нов винилов под.

СПАЛНЯТА: СПОКОЙНА И УДОБНА

Къщата на Мария дел Вале: спалня
Заглавка на El Corte Inglés. Манекен на Maisons du Monde.

Романтичното и женствено излъчване на спалнята беше постигнато с тапицирана табла и детайли, като картината, която украсява стената, или шивашкия манекен.

Детайли избраните помагат за постигане на бохо-шик външен вид.
Къщата на Мария дел Вале: спалня
Спалнята е от Calma House, а възглавницата е от Zara Home.

Декорацията на спалнята е пълна с лични щрихи, като например шапките на собственика, превърнати в оригинални декоративни елементи.

МЕЧТАНАТА СЪБЛЕМНА

Съблекалнята на Мария дел Вале
„Когато момчето ми и аз се преместихме в тази къща преди 8 години, винаги съм мечтал да имам собствена съблекалня, дори и да беше малка. И аз го имах, но го трансформирах, тъй като вкусовете ми се промениха през годините. Сега харесвам бохо шик стила, който му дадох, въпреки че не знам много добре дали ще бъде окончателният.”
Мария дел Вале: съблекалня
„Обичам неутрални тонове, както за облекло, така и за декорация.“

БАНЯТА ЛИЧИ НА ЦВЯТА

Къщата на Мария дел Вале: баня
Подовата настилка е от FancyHaus. Кърпите са от Calma House, а дървеният поднос е от Ikea.

В банята, както и в кухнята, подът беше покрит с винил, който имитира хидравлика, в черно и бяло. Текстил и аксесоари в розово и тюркоаз спомагат за създаването на искряща и много оптимистична атмосфера.

Под плота беше поставен шкаф за съхранение на кърпи и тоалетни принадлежности.

ПЛАН НА КЪЩА

Къщата на Мария дел Вале: План

Апартаментът е разпределен в голяма кухня с въже за дрехи; правоъгълна дневна с кът за сядане и хранене; две спални, основната с вградена баня и малка тоалетна. Освен това има прекрасна тераса, която минава почти по цялата фасада.

Популярна тема