Реновирана кухня с много малко пари и много изобретателност

Реновирана кухня с много малко пари и много изобретателност
Реновирана кухня с много малко пари и много изобретателност
Anonim

Преди повече от десетилетие, инстаграмистката Тамара Нието Родригес [email protected] промени кухнята на къщата си. „Беше нова сграда и имаше кухня с пълен размер, но аз исках пълен размер. Тъй като апартаментът щеше да има четири стаи, успях да направя някои промени в плана и пожертвах стая, за да я добавя към него“, обяснява той.

Тамара Нието Родригес Тамара Нието Родригес: Кухня преди и след
Тамара Нието Родригес

Освен че го разшири и разполага с голямо пространство за готвене и хранене, собственикът го декорира в червено, актуален тон по това време. „Винаги съм харесвал този цвят и въпреки че беше толкова интензивен, кухнята ми беше голяма и много светла, така че не създаваше усещане за претоварване. Все още имам своя стил, но след толкова време вече исках да го подновя. Кухнята е спретната, с мебели и плотове Silestone в перфектно състояние, така че реших да направя голям

трансформация, без да инвестирате много пари. Размяна на ниска цена.”

Кухнята преди

Кухня преди и след: Преди в червено

Въпреки че изглеждаше безупречно, тази кухня от 2004 г. имаше нужда от актуализиране на външния си вид. Червеният цвят, много мощен и поразителен, беше модерен през онези години, но днес е доста инвазивен.

Това са стъпките, които са предприети

Плочка върху плочка. Предната част на цялата кухня беше покрита с малки парчета Silestone в три нюанса. За да не върши работа или да не напуква стените, тя беше облицована директно върху старото покритие, нещо, което можеше да бъде направено благодарение на продукт, наречен "юнион бридж", който подобрява адхезията върху този тип повърхност.

Винил. Мебелите бяха покрити със самозалепваща се винилова хартия, евтин ресурс. Този материал се почиства добре и просто се поставя върху чисти повърхности. Когато се счупи, той се изправя и може да бъде заменен с друг.

Нов килер. В тази зона вратите, които бяха с непрозрачно стъкло, бяха премахнати, както и рафтовете, и бяха поставени естествени дървени панели, оцветени от собствениците. Килерът вече предлага по-голяма изпъкналост и в него се показват съдове, прибори… Елемент с декоративна и практична стойност.

Кухня преди и след: Кухня в бяло и зелено
Разпределението, мебелите и уредите остават същите, но кухнята печели от промяната: изглежда по-подредена, по-модерна и много по-топла. Изключително!
Кухня преди и след: уреди

Уредите - със стоманено покритие - се интегрират перфектно в цялото и хармонират със синия цвят и плота Silestone.

Трапезарията преди…

Кухня преди и след: Трапезарията преди

… И трапезарията след това

кухня преди и след трапезария

В трапезарията мебелите са сменени със столове в стил ретро и стара дървена маса, закупени от антиквар. Беше в цвят индиго и собственикът го възстанови, като го оголи и нанесе петна.

кухня преди и след килер

Килерът беше оставен полуотворен и с панели, оцветени в дървесен тон. Сега това е не само шкаф за съхранение, но и витрина за сервизи.

Декоративни ключове

Плочки тип метро. Разкош са тези малки плочки, които в случая имат мраморен ефект. Подът е постлан с винилови плочки, издръжлив материал, който се поддържа лесно и имитира дърво.

Синьо-сив цвят. Този нюанс подчертава светлината и осигурява чисто усещане. Комбинира се много добре с хромираните стоманени покрития, дървесния тон, бялото…

Аксесоари и растения. Лампите и аплиците, дръжките и крановете бяха заменени с нови дизайни. Включени са и много растения и декоративни детайли във винтидж стил, които осигуряват свеж въздух и в същото време романтика.

Популярна тема