Създайте идеалния ъгъл за вашите видео разговори?️ Възползвайте се от моста, за да общувате

Съдържание:

Създайте идеалния ъгъл за вашите видео разговори?️ Възползвайте се от моста, за да общувате
Създайте идеалния ъгъл за вашите видео разговори?️ Възползвайте се от моста, за да общувате
Anonim

Родители, деца, юноши, млади хора… Затворът засяга всички еднакво и всеки - в по-голяма или по-малка степен - трябва да комуникира дигитално със своите шефове, съученици и учители. Какво означава това? Че видео разговорите се превърнаха в нашия ежедневен хляб.

Проблемът е, че адаптирането на дом към дистанционна работа не е толкова лесно, колкото изглежда, когато живеете с няколко души или когато имате апартамент от няколко квадратни метра, и да към това. Добавяме натиска да имате приличен ъгъл за вашите видео разговори, нещата стават сложни.

Защото, нека си признаем, разговорът с шефа ви насред разхвърляна стая или в кухнята може да не е най-доброто нещо, което можете да направите. Но не всявайте паника! IKEA е тук, за да ни помогне с 8 ключа.

ИЗБЕРЕТЕ ИЗОЛИРАНО МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

Ъгъл за видеоразговори с карта на света на заден план

Намерете най-изолираното пространство в къщата, за да имате възможно най-голямото спокойствие и тишина. Идеалното е да имате стая, която може да бъде изолирана от останалата част от къщата чрез затваряне на врата. Ако не разполагаме с пространство с тези характеристики, можем да намерим тихо кътче от къщата, което е възможно най-далеч от семейната дейност. В този случай също ще е необходимо да фокусирате камерата към "контролиран ъгъл" на стаята, за да избегнете нежелани "звездни" изяви на други членове на семейството на екрана.

ДОБРА ИНТЕРНЕТ ВРЪЗКА

USB станция за зареждане

Трябва да се уверим, че ъгълът, който избираме за провеждане на видеообаждане, има добро Wi-Fi покритие, за да не претърпим нежелани прекъсвания по средата на връзката. Също така е важно да имаме щепсел наблизо, за да не изтощим батерията в най-лошия момент.

ИЗБЯГВАЙТЕ ЗАДНОТО ОСВЕТЛЕНИЕ

бюро икеа

Източникът на светлина никога не трябва да се поставя зад нас, било то естествена светлина от прозорец или изкуствена светлина от лампа, защото в този случай нашите събеседници няма да виждат лицето ни, а само черно петно. В идеалния случай светлината трябва да осветява лицето ни и, ако е възможно, да има повече от една светлинна точка, една отпред и една отстрани.По този начин ще постигнем много по-естествено осветление и ще избегнем досадните сенки, които замърсяват изображението ни.

ИМАТЕ ПОДРЕДЕН ФОН

Трапезария, пригодена за дистанционна работа

Въпреки че много хора не му придават значение, това, което се появява на екрана, казва повече за нас, отколкото си мислим, и е част от образа, който даваме на нашите шефове, колеги, клиенти и т.н. по време на срещи.

Следователно е важно районът да е чист и да се избягват разхвърляни предмети (без празни кутии за пица) или хвърлени дрехи.

ИМАТЕ СТАБИЛНА ПОДДРЪЖКА

Офис в хола, декориран в бяло

Когато избираме опората, върху която да поставим устройството си, трябва да вземем предвид тя да е възможно най-стабилна, така че изображението да остане в избраната от нас позиция.Така ще избегнем постоянното му трептене, което може да е досадно за останалите събеседници. Идеалното е маса за хранене или бюро.

РАМКА ЗА СНИМКИ

Жена, работеща у дома с лаптопа си

Изберете рамка, която изглажда вашето изображение, като същевременно избягвате изкривен или неприятен изглед на лицето ви. За да направите това, поставете устройството на подходяща височина и разстояние, така че вашето изображение да излезе възможно най-централно и фронтално. В идеалния случай вашият бюст трябва да заема част от приблизително две трети от екрана. Когато задавате разстоянието, имайте предвид също, че то е достатъчно за удобно взаимодействие с устройството, например за активиране и деактивиране на гласа ви или споделяне на екрана ви.

ЗАГУБЯВАНЕ НА ЗВУКА

Офис, декориран в зелено

За да избегнете ехо по време на срещата и да получите по-добро качество на звука, препоръчваме да включите текстил като възглавници или одеяла в зоната, където се провежда видеообаждането, за да го заглушите. В допълнение, това ще ни помогне да подобрим естетиката на средата, която се появява на екрана.

ЗАДАВАНЕ НА ГРАФИЦИ

плюш във формата на чудовище

В домове с деца ще бъде полезно да се установят графици, които трябва да се спазват от всички членове на семейството, а също така може да помогне да се установят кодове или знаци, които показват, че сме на среща и че не можем да бъдем безпокоени (например знак на вратата или конкретна кукла).

СВОБОДНОТО РАЗБИВАНИЯ

Бар количка в хола

За тези случайни срещи можем да бъдем по-спонтанни и креативни, избирайки среда, в която се чувстваме комфортно и в която можем да се движим свободно. Също така по-личен произход, който ни помага да се свързваме емоционално с другите.

Ако това, което искаме е да организираме семейно хранене, просто поставете мобилния си телефон или лаптоп на масата пред чинията, или ако е аперитив или няколко напитки, можем да изпием любимата си напитка отпред от нас. И ако става въпрос за парти, ако имаме под ръка перука или китара, за да изненадаме и забавляваме любимите си хора, още по-добре!

Популярна тема