Дуплекс в индустриален стил с оригинално оформление

Съдържание:

Дуплекс в индустриален стил с оригинално оформление
Дуплекс в индустриален стил с оригинално оформление
Anonim

Този еклектичен дуплекс в севилския квартал Сан Бернардо, много близо до центъра на града, е резултат от голям проект за обновяване, извършен от U+G Arquitectura за млада двойка, влюбена в дизайна, архитектурата, гастрономията и преди всичко в двете си деца.

Работата включваше цялостната трансформация на две къщи, разположени на различни етажи - приземен и първи етаж - в рамките на четириетажна многофамилна сграда, в едно жилище дуплекс.Всеки етаж беше с площ от около 60 квадратни метра и трябваше да бъде свързан с несъществуващо вътрешно стълбище, тъй като първоначално всеки етаж беше достъпен от общото стълбище на блока.

НЕОБХОДИМА ПРОГРАМА

кухня с излаз на всекидневна и тераса

Приземният етаж на къщата беше разположен между партийни стени; предната фасада гледаше към улицата, докато задната се издигаше към вътрешен двор за лична употреба. Пространството беше доста тъмно и задният двор все още не беше пряко свързан с къщата, но имаше тухлена фасада, която, въпреки че пропускаше малко светлина, предотвратяваше гледките. Към това беше добавена ситуацията с баня.

Останалата част от етажа представляваше единична всекидневна-трапезария-спалня с малка кухня под общата стълба. Първият етаж, напълно независим от предишния, имаше две спални, малък хол, кухня и баня.

Кухня с офис в индустриален стил, декорирана в черно с дърво

Техническият опит на екипа от архитекти U+G включваше изчертаване на ново оформление за цялата къща Първият етаж трябва да има три спални, две за децата - с универсален характер, за да останете обединени или разделени - главна спалня и две бани, едната от които е прикрепена към главната спалня.

На приземния етаж ще бъдат разположени хол-трапезария-кухня, както и малка тоалетна. Освен това трябваше да се постигне по някакъв начин отделна работна зона от останалото пространство. И разбира се, къщата трябваше да има пряка връзка със задния двор.

ПАРТЕРЕН ЕТАЖ

Всекидневна с дизайнерска камина и достъп до вътрешния двор

Първо, банята, която гледа към задната фасада, беше елиминирана, поставяйки новата всекидневна по цялата й дължина и отваряйки голям прозорец, който гледа към приятния частен двор. Мислейки за биоклиматичния аспект на къщата, камина на дърва, интегрирана с големия прозорец, беше поставена в тази жилищна зона, което осигурява плюс към топлинния комфорт и, разбира се, към естетиката.

Един от най-успешните персонализирани дизайни за този проект беше предната част на прозореца с петна от борова дървесина, която скрива телевизора и се слива с вратата на мазето.

Предна част от оцветена борова дървесина, която скрива телевизора Предна част от оцветена борова дървесина, която скрива телевизора

С инсталирането на големи вентилатори на тавана, заедно с напречната вентилация на прозорците, вътрешния двор и височината на приземния етаж (който винаги е по-хладен), се постига голям топлинен комфорт за горещото летни месеци на Севиля, което прави използването на климатик ненужно.

Друг от най-впечатляващите елементи на тази работа беше дизайнът на комуникационно стълбище, визуално много леко, което е много добре интегрирано с интериорния дизайн на къщата. Затова избрахме черно лакирано стълбище от сгъната ламарина, прикрепено към лявата странична стена, с парапет от закалено стъкло до тавана.

Стълбище с черни стъпала, което свързва двата етажа

Страхотното и рисковано решение на този проект беше кухнята да се постави точно в центъра на къщата, така че целият живот да се върти около нея Част от кухнята беше поставена под стълбите, интегрирани със същите материали и цветове. Тук са избрани скрити уреди (хладилник, фризер, съдомиялна…), както и вграден аспиратор в плота. За това пространство творческият екип на U+G проектира и маса за хранене, която следва острова, сякаш е същият елемент.

Кухня с офис и стълбище, декорирани в черно и дърво Предна част на кухнята в черен цвят, разположена под стълбите
И точно в центъра на пода… ярко жълто лакирано дървено кубче, което, подобно на голямо парче Лего, приютява и скрива перално помещение и тоалетна.
Ярко жълта лакирана дървена кофа Тоалетна в жълта лакирана кофа

Накрая, входът на къщата - който гледа към главната фасада, обърната към улицата - беше зоната, избрана за разполагане на работното място или пространството за четене с голяма библиотека от модули на IKEA и която беше фино отделена от останалата част на къщата с фасада от желязо и стъкло.

Зона за четене с фотьойл и отворена бяла библиотека
Голямата индустриална лампа се откроява до креслото Barcelona от Mies Van de Rohe.

ПЪРВИ ЕТАЖ

При не много голяма площ на първия етаж трябва да има три спални и две бани. На първо място беше решено да се постави основната спалня на задната фасада, която гледа към по-тихия вътрешен двор, както и да се свърже с баня, която изглежда като вертикална пукнатина без врата, рамкирана от скъпоценен шкаф за мивка, наследен и възстановен от собствениците.

Винтидж дървена тоалетна в баня в индустриален стил

От едната страна е монтирана затворена кабина от ецвано с киселина стъкло за душ, а от другата втора за WC, което гарантира уединението на своите собственици.

Винтидж дървена тоалетна в баня в индустриален стил

Двете детски спални бяха разположени на главната фасада, която имаше повече светлина и за тях беше проектирана система за плъзгащи се врати от пода и тавана с водач Klein, който позволява съединяването им. За да се спечели пространство и функционалност, на стената беше поставено сгъваемо легло.

Спалня с разтегателно легло Бели плъзгащи се врати Бели плъзгащи се врати
В банята на момчетата беше монтирана плъзгаща се врата с илюминатор и индустриалната естетика продължи, заигравайки се с комбинацията от черно и бяло.
Баня в индустриален стил с душ, декорирана в черно и бяло

Може би най-интересното място на този първи етаж е пространството, останало в средата на двете фасади и разпределящо спалните, сега превърнато в многофункционално пространство, основно за занимания на деца. Тук пространството беше използвано максимално чрез производство по поръчка на бяла лакирана MDF маса с индиректна светлина.

Детско бюро с два стола и рафт с подсветка в бяло

ЗАВЪРШЕНИЯТА

Общата дизайнерска идея за този проект беше да се постигне двуетажна къща с индустриална атмосфера, така че черното беше избрано като основен герой за метални повърхности като стълбище, парапет, прозорци и камина, както и широкоформатен порцеланов под от полиран бетон. Кухненският плот също е избран в черно, а предната част на стената е покрита с метален лист в същия цвят.

Топлият контрапункт за този изключително индустриален контекст се постига благодарение на естествените дървени повърхности, като всички фронтове на кухненските мебели, в дъб, мебелите по поръчка на телевизора, в случая от байцван бор и други елементи като столове и табуретки. Дори вентилаторът в хола е направен от дърво.

На горния етаж преобладава белият цвят -който осигурява светлина и усещане за простор - по стени, врати, индивидуална учебна маса, както и във всички мебели.

ДЕКО ЧЕТКА

Цялостната реформа на този дуплекс контрастира с избора на мебели, повечето от които принадлежат на двойката; Рециклирани, наследени или закупени от магазини за употребявани стоки, като фотьойлите в хола, претапицирани в красиво синьо кадифе.

Популярна тема