10 Антистресови растения, които можете да имате у дома

10 Антистресови растения, които можете да имате у дома
10 Антистресови растения, които можете да имате у дома
Anonim

Освен че изпълват интериора с живот и цвят, тези растения пречистват въздуха, което се превръща в среда без токсини, която благоприятства почивката и следователно освобождава ни от част от стреса и безпокойството, които винаги носим у дома. Смятате ли, че има малко ползи? Е, на всичкото отгоре можете да ги купите онлайн! Готов за живеене в градина в 3, 2, 1…

Вече бяхме виждали цветята и растенията, които можете да имате у дома и действат като естествени антидепресанти, но тези, които ви показваме сега, ще ви помогнат да се отпуснете след напрегнат работен ден.Създаването на кътове у дома с растения е не само полезно поради ефекта на растенията, но също така ще откриете, че градинарството е супер релаксиращо. Така че дори и да нямате къща с красива градина или тераса, освободете им място и оформете зелени кътчета у дома със стайни растения. Всяка стая в къщата е подходяща за поставяне на растения, разбира се всекидневната, където живеем най-много, но също така и кухнята, от която можете да се възползвате и да имате малка градина в саксия с ароматни билки. Банята, въпреки че може да не изглежда така, е чудесно място за растения, тъй като влажността, осигурена от душа и мивката, е идеална за много растения. Ще видите как добавя живот към вашата баня.

Ако живеете в малък апартамент или гарсониера, не се отказвайте да имате растения, но вместо саксиите да са на пода или да заемат място на рафтове или маси, ги закачете. Има супер красиви висящи растения, които не пречат и не заемат място, от което със сигурност се нуждаете за по-функционални мебели.

Спалнята също е добро място за поставяне на растения. Забравете мита, че са опасни през нощта. За да бъдат наистина вредни за здравето, трябва да имате истинска джунгла в стаята си и да затворите херметически пространството. И тъй като това със сигурност не е вашият случай, наличието на едно или две растения в спалнята не само не е лошо, но може да ви донесе множество ползи (и те ще ви помогнат да спите по-добре!).

1

DECOALIVE

лавандула

снимка

14, €95

Доказано е: ароматът на лавандула успокоява безпокойството и създава среда, пълна с мир и хармония. Освен това цветята му имат красив цвят. Какво чакате?

2

Вердекора

Орхидеи

снимка

18,99 €

Знаете ли, че орхидеите филтрират ксилен? Това е замърсител, открит в бои и лепила. Освен това през нощта те дишат и отделят кислород, което ги прави перфектните съквартиранти.

3

DECOALIVE

Папрат

снимка

13, 56 €

Папратът е едно от растенията с най-голяма способност да филтрират въздуха, елиминирайки до 1863 токсина на час. Нещо, което определено може да помогне за осигуряване на спокойствие.

4

Мечта на градинарите

Алое вера

снимка

€13,00

Да, знаем, че имате крем с алое вера, който работи чудесно за вас, защото това растение е известно с употребата си в света на козметиката. Особено за раздразнена кожа. Но освен това филтрира и формалдехида и бензола от въздуха.

5

Naturgarden

Мушкато

снимка

14, €95

Любимото растение на бабите има интензивен аромат - много подобен на този на розите - способен да осигури спокойствие в най-нужните моменти. И колко цветно!

6

Groots

Босилек

снимка

2, 95 €

Звездната съставка в соса песто е в състояние да подобри настроението благодарение на линалол, съединение, намиращо се в растението, което също е отговорно за вкусния му аромат.

7

Amazon

Розмарин

снимка

12,50 €

Розмаринът, освен че е незаменим в нашата кухня, е тясно свързан с усещането за спокойствие. Дали е заради тази миризма, която ни отвежда директно на терена?

8

exotenherz

Sansevieria

снимка

19,99 €

Според НАСА, едно от най-пречистващите въздуха растения, които съществуват. Знаете ли, че той превръща въглеродния диоксид в кислород, докато спите? Супер хубаво! &128521;

9

DECOALIVE

Пепермент

снимка

14, €95

Ароматът сам по себе си вече ви отпуска и премахва стреса, но ако добавите и няколко листа към вашата запарка, релаксът е гарантиран.

10

verdecora

Peace Lily

снимка

14,99 €

То е едно от растенията с най-голяма сила на абсорбиране на токсини, така че ще помогне за по-чист въздух у дома.

Популярна тема