Зелени продукти за намаляване на употребата на пластмаса у дома

Зелени продукти за намаляване на употребата на пластмаса у дома
Зелени продукти за намаляване на употребата на пластмаса у дома
Anonim

Рециклиране, повторно използване и намаляване са трите „R“, които трябва да вземем предвид, ако искаме да превърнем дома си в пространство, което зачита околната среда За да направите това, вие няма нужда от големи промени нито във вашия casa, нито в живота ви. Просто адаптирайте ежедневните си действия към по-екологичен начин. В допълнение към правилното рециклиране и използването на устойчиви технологични джаджи, които се захранват от възобновяема енергия и ви помагат да спестите от сметките си в края на месеца, има и други алтернативи за спазване на тази екологична мантра. По случай Деня на Земята, правим селекция от продукти за многократна употреба, които можете да включите в ежедневието си (ако вече не сте го направили), за да намалим броя на пластмасовите отпадъци, които генерираме у дома, и въздействието, което оказват върху планетата.

Творения

Мрежеста чанта

снимка

22, 52 €

Безполезно е да искате да промените навиците си у дома, ако не започнете с най-основното семейно пазаруване. Задължението за таксуване на найлоновите торбички в супермаркетите накара много хора да започнат да носят свои собствени торбички за многократна употреба. И това накара чорапогащниците, които нашите баби използваха, отново да станат модерни, като този на изображението, 100% памук, дишащ и който може да се пере в пералня в студена вода.

Aunus

Силиконови торбички за съхранение на храна

снимка

Обикновено съхраняваме замразени и пресни храни в найлонови торбички, така че да се запазят по-дълго в хладилника, без да осъзнаваме количеството пластмаса, което изхвърляме с това действие.Чантите PEVA са най-универсалната екологична алтернатива. Прозрачни, двуслойно запечатани, разградими и миещи се, тези торбички за съхранение на храна ще ви накарат да забравите за пластмасите веднъж завинаги.

eplanita

Бамбукова бутилка за вода

снимка

Отхвърлете (игра на думи) идеята да купувате пластмасови бутилки за пиене на вода. Изработен от бамбукови влакна, 100% натурален и биоразградим, можете да го използвате повторно колкото пъти пожелаете, както за топли, така и за студени напитки, без да губи вкуса си.

Natissy

Обвивка с пчелен восък

снимка

20, 97 €

Заменете пластмасовото фолио около детските сандвичи или купи с храна в хладилника с тази екологична опция.Естествената хранителна обвивка е изработена от памук, пчелен восък, масло от жожоба и борова смола. Има антибактериални свойства, запазва храната свежа и позволява на въздуха да циркулира.

Сватбите на Ана

Овкусени сламки

снимка

38,00 €

Сламките са кралиците на партитата у дома, но разбира се, използването им не е никак екологично. Избягвайте тази ситуация с ядливи сламки, които освен че са напълно екологични, ще придадат на вашите напитки допълнителен вкус.

U&X

Естествена гъба

снимка

Това е екологичната алтернатива на конвенционалните търкалки, които са направени със синтетични влакна, извлечени от петрол. Тази търкалка от луфа е биоразградима и естествена, а материалът е достатъчно мек, за да не надраска кухненските съдове.

Bambaw

Кухненска ролка за многократна употреба

снимка

12, €71

Спестете от кърпи, хартиени салфетки и носни кърпички с тази екологична кухненска ролка. Изработена е от салфетки от бамбукови влакна, които могат да се перат и използват повторно. Консистенцията на бамбук, естествено антибактериална, ги прави устойчиви и абсорбиращи. Те не съдържат никакви видове аромати, така че могат да се използват върху кожата и освен това са ефективни върху всякакви повърхности, дори за почистване на кристали.

8-Natur

Вълнени топки за сушене

снимка

14, €95

Ако се грижите за дрехите си, те ще издържат по-дълго. Предпоставка, запечатана в съзнанието ни, която обаче прескачаме всеки път, когато пускаме пералнята. Използването на химически омекотители и перилни препарати означава, че освен че отслабваме текстилните влакна, ги замърсяваме.Топките за сушене от мериносова вълна ще направят прането ви пухкаво и меко, а времето за сушене е много по-кратко.

Homtiky

Тампони за многократна употреба

снимка

Ако сте от тези, които се гримират ежедневно, ще знаете повече от всеки друг за всички дискове за премахване на грим, които можем да използваме през цялата година. Най-добрият вариант да поддържате своята рутина за красота и да не замърсявате е в дисковете за многократна употреба, изработени от бамбук. Подходящи са за всеки тип кожа, могат да се използват както за премахване на грим, така и за измиване на лицето, като само трябва да ги измиете след употреба, за да ги запазите непокътнати.

Оливър и Джей

Силиконови стикове

снимка

10, €99

Темпоните за уши обикновено са още един от продуктите, които хабим най-много у дома. Спестете пари от количката за пазаруване и намалете въздействието си върху околната среда с тези хипоалергенни силиконови тампони за многократна употреба. Измийте ги със сапун и вода и ще ги имате като нови.

MELLIEX

Екологична четка за зъби

снимка

Дръжката е изработена от бамбук, а найлоновите влакна без BPA са нежни към венците. В допълнение, той е покрит със защитен филм за предотвратяване на бактерии. Накратко, това е идеалната алтернатива на пластмасовите четки за еднократна употреба.

Georganics

Органична паста за зъби

снимка

26, €95

Ако сте мислили да смените четката си за зъби, така че да не замърсява, трябва да направите същото и с другата част от уравнението. Пастата за зъби не е направена от пластмаса, но опаковката й е. Това, съхранявано в стъклен буркан, също е органично, формулирано с естествени съставки като кокосово масло, за да почисти устата ви и да остави приятен ментов аромат.

Популярна тема