12 Съвети за избор на кухненски плот

12 Съвети за избор на кухненски плот
12 Съвети за избор на кухненски плот
Anonim

Омръзна ли ви вашата кухня? Виждате ли го остаряло и старомодно? Преди да помислите за скъпи ремонти, защо не започнете със смяна на плота? Използвате го всеки ден, той е видим актив в кухнята и изборът на нов стил или цвят може да бъде промяна на играта, отекваща в останалата част от декорацията.

За да изясните идеите си и да направите промяната, която вашата кухня заслужава, искаме да ви дадем няколко съвета, за да можете да изберете най-добрия плот.

Предварителни стъпки преди избор на плот

Преди да изберете продукт като този, е удобно да наблюдавате различните видове, които съществуват, като се фокусирате върху два аспекта: материалите и тоналностите. Вярно е, че разнообразието е много голямо, но също така трябва да сме наясно, че плотът играе важна роля в кухнята, както функционално, така и естетически. Ако искаме да направим добър избор, идеалът е да имаме знания за различните примери, които съществуват и които контрастираме.

Какво ни кара да изберем един или друг плот? Най-вече качеството му. Ние изискваме да бъде ефективен, издръжлив и материалът да е добър. В този смисъл ще намерим различни видове плотове на пазара, които помагат за декорирането на кухнята: терацо, дърво, силистон, неръждаема стомана и др Тези идеи за избор на кухненски плот трябва да имате предвид от самото начало.Гаранцията, че те са устойчиви материали, е нещо, което ни дава сигурност и благополучие.

Как да изберем кухненски плот?

Вероятно неведнъж сте се питали: какъв плот да сложа в кухнята? Всичко, което е ефективно и качествено, ще бъде добър избор. Всъщност има много видове плотове за кухнята, но е препоръчително да не пестите от разходите, препоръчително е да направите добра инвестиция, за да имате по този начин ресурс, който може да се използва през целия живот и осигурява дизайн, който е типичен от най-модерните кухни. модерни.

Целта е да се насладим на повърхност, която е устойчива на времето, която не губи цвета си или ефективността си, особено ако ще вградите остров или бар. Гранитните плотове са най-често срещаните, но не трябва да забравяме, че има и други, които навлизат в домовете. Някои примери са плотове от неръждаема стомана и теразови плотове.

Какъв плот да сложа в кухнята?

Изборът на плот за една модерна кухня не се ограничава само до вида на материала, но и до цвета и формата. Фирмите за обновяване и монтаж на плотове знаят много добре как да адаптират този ресурс към самата кухня Всичко е въпрос на извършване на предварително проучване, вземане на измервания, правене на необходимите разрези и адаптирането им към пространствата, особено ако са малки и красиви кухни.

От друга страна, трябва да вземете предвид цвета. Декорацията на кухнята трябва да е правилно свързана с плота, тъй като той ще играе водеща роля в стаята и се превръща в много интересен естетически епицентър. Затова трябва да се погрижите за декорацията. Всъщност дървените плотове или черните или белите плотове стават все по-актуални, като по-лесно се свързват с кухненската декорация. Във всеки случай най-издръжливи са гранитните плотове, особено във външните кухни.

Накратко, ако искате да имате по-ефективна кухня и искате да се справите правилно с избора на плот, ние ви представяме серия от идеи, с които можете да получите добра доза вдъхновение иизберете този, който най-добре отговаря на вашите нужди.

1

Плот с ефект дъб

ikea sÄljan дъбов плот

Ламинатните плотове са много издръжливи и лесни за поддръжка. Сякаш това не е достатъчно, покритието с дъбов ефект ще внесе несравнима доза естественост в кухнята, идеално за безброй стилове: рустик шик, модерен… Освен това се комбинира лесно с много цветове, но ако искате да заложите на яркост, опитайте бели или прахообразни тонове.

2

Плот от тъмно дърво

плот от тъмно дърво

Друга възможност е дървеният плот да е тъмен. Постига се по-голяма естетическа индивидуалност, по-топла и по-сериозна атмосфера и, разбира се, натуралистичен характер. Този плот е твърд и устойчив във времето, но също така е вярно, че трябва да внимаваме от него и да не го повреждате.

3

Плот от терако

терацов плот в кухнята

Зелени, портокали, горчица… Тази кухня с терацо се откроява още повече благодарение на тюркоазено зелените лакирани врати. много стилен вариант за кухня, която излъчва индивидуалност.

4

Плот в черен цвят

ikea ekbacken матово черен плот

Вярвате или не, черните кухни са тенденция с легиони фенове. Тези, които избират тоталната визия, са смели души с страст към дизайна. Но има и други, които предпочитат да декорират с малки детайли и един от тях е плотът. Какво мислите за матовото черно покритие? Впечатляващо, а? &128420;

5

Плот с бетонен ефект

плот с бетонен ефект на ikea ekbacken

Искате ли да придадете по-индустриален вид на кухнята си? Плот с бетонен ефект и таванни лампи с открити крушки ще ви помогнат да пресъздадете стила. Много интересен начин за декориране на бели кухни.

6

Плот с минерално покритие

плот с минерално покритие ikea sÄljan

Минералното покритие е друг от любимите ни, тъй като генерира идеален текстуриран оптичен ефект, за да се откъснете от твърде скучните цветови схеми или с минималистични шкафове без дръжки, които са виждаме толкова много в днешните кухни. Освен това можете да избирате от различни нюанси.

7

Плот Silestone

кухня с плот от бял силикатон

Съставен от 94% естествен кварц, Silestone е изключително твърд и устойчив материал и се предлага в много цветове и покрития. Това например е моделът Blanco Zeus Extreme от серията Mythology.

8

Плот от неръждаема стомана

плот от неръждаема стомана

Материал, устойчив на времето, здрав и постоянен, способен да издържи голяма тежест и предлага модерен, фин и актуален образ. С модел от този тип ще имате плот за цял живот.

9

Мраморен плот

мраморен плот

Елегантността на мрамора може да присъства и в кухнята. Предлага изискан, благороден и изтънчен вид. Няма съмнение, че това е много устойчив и издръжлив материал, но също така е много интересен ресурс за придаване на различен образ на дома.

10

Гранитен плот

гранитен плот

Гранитът става функционален, устойчив и продукт, подходящ за декорация. Може да се намери в различни нюанси. В тази кухня можем да го видим в по-светъл тон, който в крайна сметка изглежда страхотно в тази модерна и светла кухня.

11

Бял плот

кухня трапезария в луксозна кооперация

Бялото е на мода. Това е нюанс, който помага да се създаде по-голяма осветеност и обогатява вътрешното изображение. В това изображение плотът е продължение на мебелите за постигане на изтънчен, елегантен и спокоен интериорен образ.

12

Просторен плот

мраморен плот

Ако предпочитате просторен плот с големи размери, на това изображение можете да видите, че плотът наистина е достатъчно голям, за да работите по нашите рецепти. Мраморът е благороден, елегантен и издръжлив материал.

Популярна тема