Реновиран апартамент с ретро чар & Ново (Видео)

Реновиран апартамент с ретро чар & Ново (Видео)
Реновиран апартамент с ретро чар & Ново (Видео)
Anonim

Намирането на централна къща на тиха улица в Мадрид е трудно, но не и напълно невъзможно. Това се случи с младата двойка, която притежаваше тази къща. Шанс, късмет или съдба, кой знае? Но те го откриха и „въпреки че се нуждаеше от цялостна реформа, те знаеха, че е правилният“, според това, което ни казват от студиото Luisjaguilar Arquitectura, което заедно с ACGP Arquitectos се захванаха за радикална трансформация на апартамента. „Разпределението, което заварихме – продължават те – беше традиционното в този тип жилища.Малки стаи, кухня в задната част на къщата и сериозни структурни проблеми”. Въпреки това, екипът от архитекти веднага видя ключовата точка, върху която да действа, за да актуализира къщата и да я адаптира към начина на живот на нейните собственици. „Приоритетът беше да се направи разграничение между дневната и нощната зона, като се изведат холът и кухнята към главната фасада, а спалните и баните в задната част на къщата. С тази проста стратегия беше възможно да се обединят кухнята и всекидневната в ъглова част с големи френски врати. Но поради структурни проблеми, оригиналните елементи не можеха да се видят.”

Просторна и уютна трапезария

ретро апартамент нова всекидневна с червен диван и рафт за книги
Метални странични маси, от Vitra. На една от тях, свещи, от Икеа. Черно-бели снимки, от Карлос Донер. Растения, от Los Peñotes. Килим, от фирмата Lorena Canals.

Нюанси, текстури, естествени материали и растения съставляват декорация, предназначена да се наслаждава на живота у дома. Плюс стил: динамиката, която отпечатва асиметричния дизайн на библиотеката, триото маси и лампите с видима крушка.

ретро апартамент нова всекидневна с червен диван
Тапицерия, използвана в тези възглавници: пейсли, от Андрю Мартин; на точки, от Lizzo; и геометричен, от Алхамбра.
Диванът променя външния си вид със смела комбинация от възглавници. Осмелете се да правите иновации с контраст на цветове и мотиви.
ретро под нов винтидж бастун и мрежест люлеещ се стол

Знаете ли, че първият люлеещ се стол от този тип, с извито дърво, е проектиран през 1885 г.? И че дори Пикасо е имал такъв в ателието си? Днес, с възхода на винтидж стила и мебелите от тръстика, това се превърна в търсена част.

ретро апартамент нов хол с тераси
Върху фотьойла, възглавница с платхрътка зъбка, от C&C Milano, в Macarena Saiz .

„Прозорците на къщата и балконските врати, включително щорите, бяха реставрирани, за да ги оставят такива, каквито бяха през първия ден“, обяснява студиото Luisjaguilar Arquitectura, отговарящо за реформата на този апартамент в Мадрид. Работата му е постигнала безупречен интериор. Облегната на стената, маса в стил шейкър, една от частите, придобити от собствениците в антикварни магазини и битпазари.

ретро плоска нова трапезария с пейка thonet

Благодарение на голям отвор с плъзгащи се врати, дневната-трапезария и кухнята - която беше преместена на основната фасада, за да се създаде голяма дневна зона - се обединяват или разделят, в зависимост от нуждите.Ефектна в новото пространство, пейката Thonet с криволинеен дизайн, който ограничава жилищната зона, без да прекъсва перспективата.

С подовата настилка с широки летви се намаляват фугите и се създава усещането за повече простор.
ретро нов дървен под за трапезария с мрежести столове
мебелите идват от търговец на антики. лимразено изсушенитецветя и вазите са от Ofelia Home Decor. Дъбов под лампи, от Tarimas del Mundo.

Удобни, леки, с обгръщаща облегалка и ръчно изработени, столовете за трапезария, проектирани през 20-те години на миналия век, привличат вниманието със своя криволичещ дизайн и вечна красота, характеристики, които определят извитото дърво на емблематичния стил Thonet.

ретро апартамент нова трапезария и хол

Библиотеките с половин височина не претоварват пространството. А ако нямат задница са още по-леки визуално. Върху тях можете да поставите деко детайли. На повърхността на стената, която е свободна до тавана, поставете чаршафи или картини.

ретро плоска нова маса за хранене с декоративни бутилки

Ръчна изработка в декоративните детайли. Вдъхновение за стъклени вази и демижони, например, може да бъде този много естествен натюрморт. Просто ви трябва рафия, за да създадете хубава мрежа върху всяко парче.

Кухня с намигване към миналото

плъзгаща се врата в ретро апартамент с дървена кухня с хидравличен под
Плъзгащи се врати от Отранто. Кухня, от Arkitektura. Бел, от Балай. Пещ, от Neff.

Релефното щамповано стъкло на вратите - което фино замъглява интериора на кухнята от всекидневната - заедно с геометричния под, мрамора на работния фронт и дървото са ключови за подобряване на въздуха на миналата година в това пространство, което придобива по-величествен вид със златни кранове и дръжки.

ретро нов офис под в кухнята с ретро столове
Хидравлична настилка, от Отранто. Зелените купи на масата са от Ofelia Home Decor.

Винтидж столовете намират перфектния партньор в хидравличните плочки поради нейните тоналности и ретро естетика, но и поради още една причина: подът, подобно на тях, има минало, тъй като парчетата са били извадени от разрушаване.

ретро под нов шкаф възстановен

Чаши, чаши, кани, чинии, прибори, кърпи. Някои стари кухненски мебели, като тази, са идеален бюфет, за да имате кухненските съдове подредени и под ръка. Вземете един, поправете всички повреди по интериора и фитингите, боядисайте го и ще видите, че все още има въже за известно време.

Зала с индивидуалност

ретро апартамент нова зала с боядисани стени

Ако вашият вход е коридор и искате да промените визията му, копирайте тази идея. Направете пречка, за да спечелите около 20 см дълбочина, поставете рафт като конзола, стенни лампи и боядисайте или тапетирайте стената.

В спалнята…

ретро нов спален апартамент в спокойни цветове
Килим Ixil, от Ofelia Home Decor.

Спокойните цветове преобладават в декорацията на спалнята, за да създадат спокойна атмосфера. Елемент на изненада избухва на сцената: кръглият килим в естествени тонове, изтъкан в спирала от юта и памук, има хипнотична сила.

ретро етаж нова спалня с огледало слънце
Възглавниците са изработени от черни и бели дамаски: тези на точки са на фирма Lizzo, а тази с геометрични мотиви е модел Peter, на Alhambra. Огледалото Магелан, в позлатен метал, е от Maisons du Monde; карето в зелени тонове от Ofelia Home Decor и одеялото от Zara Home.

Миксът от добре подбрани декоративни елементи - има текстил, който покрива леглото или универсалната маса с малък размер - постига привлекателна и лична атмосфера в спалнята. Увенчана с кралската звезда, трансформирана в огледало, предната част на таблата придобива стил и блясък.

Баня

ретро под нова модерна баня с вана с крачета
Azulejo Novecento, от фирмата Made a Mano, вдъхновен от традиционната сицилианска керамика. Бат, от Отранто. Кранове, от Portaper.

Бялата боя и микроциментът постигат повърхности, пълни с нюанси. И двата материала създават обстановка без контрасти или пискливост, която предава благополучие. В съответствие с тази естетика, ретро чарът на предната част на мивката и крана.

План и ключове на реформата

От Luisjaguilar Arquitectura си спомнят, че „когато позицията на стаите и тяхното използване стана ясно, реформата започна със съучастието на младите собственици през цялото време. Премахването на фазата на структурно укрепване за консолидацията на къщата, което отне повече от очакваното, работата беше извършена задоволително, като успяхме да спазим установените срокове”. Що се отнася до избора на материали, „беше извършено задълбочено търсене на оригинални елементи, като разрушаващата се хидравлична настилка от плочки в кухнята или свободностоящата вана в банята“. Без да забравяме прозорците, балконските врати и щорите, които бяха реставрирани, за да възвърнат величествената си естетика.

Един от най-важните аспекти, които са осигурили на къщата визуална приемственост и простор, е изборът на облицовка и дограма. Стените, вратите, корнизите и високият перваз са създали идеална обстановка за разпространение на обилната естествена светлина и увеличаване на височината на таваните.Но освен това контрастът на това светло платно с платформа от широки дъбови летви успя да създаде топла среда, идеална за спокоен интериорен дизайн: „декорацията и мебелите са резултат от добрия вкус на собствениците, които, въз основа на посещение на различни търговци на антики, пазари и дизайнерски магазини, знаех как да намеря всяка една от мебелите”. Сред деко бижутата, които откриха, ни остават мебелите от извито дърво, чийто чар и известни форми придават на къщата винтидж излъчване.

плосък ретро нов самолет

Променете разпределението, за да създадете голяма дневна зона,съставена от всекидневна+трапезария и кухня+офис -което се адаптира към текущия начин на живот- и разположете спалните на обратното.

Кухня, отворена към всекидневната или по-добре самостоятелна? В този проект дилемата е решена с голям отвор и двукрила плъзгаща се врата, така че пространствата да комуникират или отделно според повода.С отворени врати, кухнята е още една среда, третата, всекидневната.

Добавени елементи, които пресъздават величествена винтидж естетика отгоре надолу, от корнизите до цоклите, за да подобрят височината на тавана.

Други, които бяха оригинални, като прозорците и балконските врати, също бяха възстановени. Освен това са добавени реплики на проходните врати, които запазват, както в миналото, горния остъклен отвор. А в кухнята е избран хидравличен под, който хармонира с шкафовете.

Асистент режисьор: Паула Балбоа.

Популярна тема