Все още не познавате завесите, които пречистват въздуха? От IKEA са

Все още не познавате завесите, които пречистват въздуха? От IKEA са
Все още не познавате завесите, които пречистват въздуха? От IKEA са
Anonim

Ikea пусна новата завеса против замърсяване GUNRID, за да намали замърсяването на въздуха в къщата, и струва само €29.

Платът, от който са направени тези завеси, разгражда обикновените замърсители на въздуха, за да почисти и пречисти въздуха в дома.

Разработени в сътрудничество с университети в Европа и Азия, завесите са направени с обработка на базата на минерали, които под действието на светлината разграждат често срещаните замърсители на въздуха, включително миризми и химикали от домакински препарати, като напр. формалдехид.

Завесата използва енергията на естествената светлина, за да трансформира летливите органични съединения в чист въздух.

Ikea се основава на проучвания, които показват, че замърсяването в дома причинява около 4,3 милиона смъртни случая годишно в света, така че започна да търси решения и разработи текстил, който пречиства въздуха и е достъпен за всеки.йени

„Освен че позволява на хората да дишат по-добър въздух у дома, ние се надяваме, че GUNRID ще повиши осведомеността на хората относно замърсяването на въздуха в затворени помещения, вдъхновявайки промени в поведението, които допринасят за свят на чист въздух“, казва Лена Прип-Ковач, Ръководител на отдела за устойчивост в Inter Ikea Group.

Завесата GUNRID е първият продукт, който използва технологията, но това развитие ще ни даде възможности за бъдещи приложения в други текстилни изделия.
завеса за пречистване на въздуха, против замърсяване

Тези пречистващи завеси са направени от 100% рециклиран полиестер и могат да се перат в пералня (30°C максимум) и гладени (110°C максимум).

завеса за пречистване на въздуха, против замърсяване
Повърхността на тъканта е обработена с продукт от минерален произход, който улавя замърсяващите елементи и ги трансформира във въглероден диоксид и малки водни молекули.
завеса за пречистване на въздуха

Купете от тук 29 €

Популярна тема