Как да си направим домашен дифузер с различни аромати през всеки сезон от годината

Как да си направим домашен дифузер с различни аромати през всеки сезон от годината
Как да си направим домашен дифузер с различни аромати през всеки сезон от годината
Anonim

Най-хубавото нещо да си у дома е, че обичаме да се чувстваме комфортно. Стимулирайте всичките пет сетива и няма да искате да напуснете убежището си.

Миризмата е една от най-мощните, така че парфюмирайте дома си с различни аромати за всеки сезон. Ще придадете различен въздух на всяка стая, ако създадете своя Направи си сам освежител за въздух, който можете също да вземете в офиса си или да инсталирате в ъгъла си за дистанционна работа. Инсталирайте дифузери за етерични масла, за да ароматизирате дома си.

За начало изберете хубав керамичен съд с широка основа и тясно гърло, за да се забави изпарението на течността. Вазата Yvon от Maisons du Monde е перфектна.

Арома дифузер за пролет

как да си направите домашен пролетен дифузер за аромати

Светлина и цвят се прокрадват в дома ви със свежа ароматна ласка. За да направите сместа, сипете 8 супени лъжици или половин чаша масло от сладък бадем, защото е твърде летливо, за да бухне през дървените пръчици, и 30 или 50 капки етерични масла с аромат на цитрус, лавандула, здравец, жасмин или кедър. Ратановите или бамбуковите пръчици са отговорни за улавянето на есенцията и споделянето й в околната среда чрез освобождаване на аромата.

Естествен дифузер за лятото

как да си направите домашен летен ароматен дифузер

Уловете същността на празниците с онези аромати, които ви пренасят в лятото.Нотките на лавандула, магнолия, бергамот или лимон, винаги в текстура на етерично масло, ще оформят банята с флорални и цитрусови аромати. Високите летни температури могат да променят тялото ни, така че се опитайте да създадете спокойна атмосфера с декорация, но също и като изберете дифузер, който внася спокойствие в настроението ви. Друга фантастична идея е да освежите атмосферата с морски бриз или вълна от екзотични аромати, като маракуя или манго. Има много начини да ароматизирате дома си, просто трябва да знаете как.

Домашно микадо за есента

как да си направите домашен есенен ароматен дифузер

За да извикате миризмата на мокра земя и сушени плодове ще ви е необходима смес с капки масло от кардамон, канела и плодове от хвойна за домашните дифузьорни пръчици. Идеята е да се търси топлина, така че можете да придружите това ароматизиране с есенна украса, с центрове от ананаси, канелени пръчици, дафинови листа и сухи цветя.Не забравяйте, че пръчките улавят есенцията, така че е необходимо да ги разбърквате във вазата, за да подобрите ароматизирането, поне повтаряйте този жест веднъж седмично. Важно е да знаете, че маслената смес трябва да се сменя веднъж месечно.

Освежител за въздух за зимата

как да си направите домашен зимен ароматен дифузер

Освежителя за въздух ще ви даде обонятелна разходка из измислена гора, в която можете да поканите когото пожелаете, когато ви посрещнат у дома. Как да постигнем аромата на зимата? Много лесно, смесете етерично масло от сладък бадем с капки ела, кедър и пачули и за финал разбъркайте течностите с дървените пръчици. Резултатът е мощен аромат, почти проникващ, но който стимулира сетивата ви да се обградите с природата в най-сивите дни на зимата.Вкусният аромат е толкова важен, колкото и да знаете как да премахнете лошите миризми от къщата.

снимка

Marnys

35,95 €

снимка

Naissance

21, €99

снимка

Esnow

8,99€

снимка

Edens Garden

10, 97 €

Популярна тема