Всичко в тази къща, което ще ви хареса: Подготвена за пристигането на първото бебе

Всичко в тази къща, което ще ви хареса: Подготвена за пристигането на първото бебе
Всичко в тази къща, което ще ви хареса: Подготвена за пристигането на първото бебе
Anonim

Всичко започна, когато решиха да преминат от две години към бебе. „Преди живеехме под наем в малък таван в Лас Таблас, северно от Мадрид. Беше много уютно и с много светлина, но за семейния проект, който имаме, беше твърде малко, особено заради шкафовете”. Така Луис обяснява началото на това приключение с партньора си. „Прекарахме повече от година и половина в търсене. Ние се фокусираме върху Mirasierra. Мария винаги е живяла тук. Това е тих район, който е на 10 минути от улица Padre Damián. И двамата имаме офиси там - Луис е творческият директор на неговата комуникационна агенция, Babalúa, и Мария, банков консултант -, фитнес залата и част от нашите приятели.И това не беше лесно, защото трябваше да отговаря на определени изисквания: „южно изложение – светлината е от съществено значение – да е просторно, да включва тераса, камина и кухня с възможности. Искахме къща, в която да живеем. Обичаме да получаваме, да се наслаждаваме на добро вино в компанията на семейството и приятелите, да удължаваме храненията с настолни игри…”

„Веднага щом го видях, въпреки че беше като къщата на граф Дракула заради декорацията си, си представих резултата с метри, които можем да спечелим, като елиминираме коридорите. Направих собствен проект – аз съм разочарован интериорен дизайнер – наехме Rocío Esquilas studio да изпълни работите и те получиха същия резултат като този, който предложихме“, казва Луис.„Къщата беше напълно реновирана.Имаше 4 спални и те останаха в 3, тъй като една от тях е там, където сега е трапезарията. Паркетът е нарязан и лакиран, готелът е премахнат и сменени прозорци, врати и шкафове. Двете бани с които разполагаше са преустроени, като от сервизната е премахната тоалетна.Електричеството беше подновено заедно с LMA Lighting Consulting”, обяснява Росио. „Камината е перлата в короната - продължава Луис-. Дъбовата миризма е уникална. Когато за първи път видях къщата, визуализирах тази камина в хола. Той тежеше 350 кг и не се побираше в асансьора. Трябваше да я носим по стълбите!“Днес къщата говори за неговите страсти: снимки от пътувания, книги и декорация. „Смесваме познати парчета, като масата с бекон във всекидневната, която ще бъде на около 80 години, с удебелени хартии. Мария проектира шкафа и мебелите за баня.“И когато момичето се роди, всичко беше готово.

ГОЛЯМА ТРАПЕЗАРИЯ

всекидневна casa mirasierra със светлосин диван и растения
Диван , от Ormo's. Кресла: влакна, от Ikea; и тапициран в ловно зелено от Westwing.Възглавници: многоцветните кадифени са от колекцията Velika, на Harlequin, а розовите, от колекцията Derby, всички на Pepe Peñalver; бяло ленено кандела от Алхамбра. Килим кръгъл, от Zara Home.
Дневната „е епицентърът на къщата. Когато идват хора, обичаме да приготвяме закуски там”, казва собственикът на къщата.
къща mirasierra всекидневна с камина
Fire затворено изгаряне на дърва Windo3 P50, от италианската фирма EdilKamin .

Къщата имаше камина, но тя беше сменена с нов модел с три стъклени фронта, които отопляват както хола, така и телевизионната зона, разположена отзад. До него е проектиран навес за дърва. Масата „е семейна тоцинера. Освен това имаме медна ципура, която купихме от пазар”, обяснява Луис.

casa mirasierra собствениците луис и мария
Луис с партньорката си Мария.
casa mirasierra странични маси в хола
Луис и Мария купиха тази оригинална лампа в Детана.
Кът за четене: Няма значение дали книгата е хартиена или електронна. Важното е да го правите на естествена светлина през деня и навреме, щом се стъмни.
Mirasierra къща възстановен бюфет
комодът е закупен в El Rastro в Мадрид. Чифт чапли, от пазара на Navacerrada. На заден план, вляво, картина,на Пипия Марцо.

На стената, над скрина, стои снимка, направена от собственика. Това е от плажа Пего, в португалския град Грандола, където се опитват да отидат всяка година.

трапезария casa mirasierra, отделена със стъкло
Таблица , от Kave Home. саксии и растения, от Colvin. Столове, от LDK Garden. бюфетът е от Brucs.

Това заграждение беше страхотна идея. Тъй като първоначалната зала беше много тъмна, студиото на Rocío Esquilas - което отговаряше за реформата - предложи да се разруши стената, която я отделяше от трапезарията, и да се замени с черно лакирано дърво и стъкло. По този начин в допълнение беше интегриран стълб, който беше невъзможно да се премахне поради конструктивни причини на сградата.

маса за хранене casa mirasierra с тенджери
Растения на масата за хранене? Разбира се. За да не се повреди дървото или материалът, от който е направен плотът, поставете саксиите в капаци, които не пропускат вода.
casa mirasierra витрина от дърво и стъкло в трапезарията
За тях, яребиците, от Хуан Пан де Соралус.

Deco е обогатен със следите от вашите преживявания. Мария и Луис обичат да рисуват, а също и книгите на своите баби и дядовци, които имат у дома днес.

Харесвате ли трапезарията? Преди беше спалня, но сега е част от това голямо общо пространство.
къща mirasierra
В трапезарията: хартия Savuti, от колекцията Ardmore, от Cole & Son, закупена от Pepe Peñalver; лампи, от Taller Indias; огледало и килим са от Westwing. В залата, върху изработен по мярка цокъл, направен от студио Rocío Esquilas, хартия,от Pepe Peñalver.

Чрез премахването на стените, всекидневната, трапезарията и антрето бяха визуално свързани. „Веднага щом влезете, от коридора можете да видите голямата дълбочина на помещението, създавайки диагонална гледка, която завършва отзад, с терасата и върховете на дърветата“, обяснява Луис.

ПЕРСОНАЛИЗИРАНА КУХНЯ

кухня на къщата mirasierra с бели мебели в предната част

„Една от нашите страсти са съдовете, стъкларията, приборите за хранене и покривките за маса. Имаме около пет комплекта, някои направени от майка ми, която има марка ръчно рисуван порцелан, наречен Английско червено. Голяма част от него се съхранява в кухнята.

casa mirasierra бял шкаф в кухнята

Шкафът, „Мария го проектира на хартия, а Росио Ескилас го поръча на своя дърводелец“, казва Луис. „Осветен е с LED лента. Интензитетът се регулира с копче”, допълва интериорният дизайнер.

кухня casa mirasierra с барплот и табуретки
Табуретки , от Kave Home. Jar бяло и мащаб,от Zara Home.

Кухненските работи включваха разширяването му, но един стълб беше оставен открит. „За да го скрием, поставихме острова, който беше успешен“, обяснява Луис. Плотът на това и рафтовете бяха направени от дъбово дърво. Що се отнася до винарската изба, „Обичам вино! Не съм голям специалист, но малко по малко се уча от тъста си, което е една от големите му страсти”.

кухня на къщата mirasierra с бели шкафове и сини плочки
Мебели проектирани от студио Rocío Esquilas и направени от нейния дърводелец. Плот, от фирма Silestone. плочките под формата на люспи са закупени от Discesur.

„Най-малкото нещо, което кухнята имаше, беше светлината, така че добавихме въжето за дрехи, вдигнахме тавана възможно най-високо и не поставихме складове на горния етаж. Единственото, за което съжалявам е, че нямам добър газов котлон. Разбирам се ужасно с витрото”, признава Луис.

кухня на къщата mirasierra с черупкови плочки
Следвайте инстинкта си. Изведнъж се влюбвате в изображение, което сте открили на @micasa_deco. Можете също така да го пресъздадете! Това покритие е моделът Squama Emerald на фирма Natucer. Изглежда ефектно с бели мебели в кухни и бани.

И МЕРИ ДОЙДЕ…

mirasierra къща бебешка стая
Текстове , от Elena Suárez & Co. Moisés, от Mimitos Home. Хартия Конфети, от Шарлота Сандберг, в Deco&Kids. Лампа, от El Corte Inglés. килимът е от Ikea.
Спалнята на малкото момиче, кръстена на майка си, е цялата сладка. „Инициалът, направен с цветя, беше подарък от приятелите на Мария, когато момичето се роди“, обяснява Луис.
баня в къщата mirasierra с тапети с пингвин
Императорска синя книга, от Андрю Мартин. Смесител L20 XL, на Roca. Огледало, от Ikea.
Безпогрешно доказателство, че банята може да има много характер. В тази, втората част от къщата, индивидуалността се осигурява от пингвините на тапета.

ГЛАВНА СПАЛНЯ

спалня в къщата mirasierra с рафт в таблата
Fan , от Faro Barcelona. Вертикалната кутия е от Westwing. Плака на регатите, от Раул Дюфи. Mesilla, от Adaleya. Лампа, от Борджия Конти. Възглавници, направени с бельо Pienza Polline, от C&C Milano.

На рафта, който служи като табла, лесно можете да поставите и свалите ламелите - които лежат на стената - когато искате да разнообразите пространството. В лицето на лятото вентилаторът с дървени перки е идеален.

спалня casa mirasierra със синьо и бяло спално бельо
Стресът, неспазването на денонощния ритъм, който бележи деня и нощта, и гледането на екрани преди сън причиняват нарушения на съня. Но декорацията може да ви помогне. Бяла спалня със сини нюанси предразполага към почивка.
баня на къщата mirasierra със зелени листа тапет
Стенопис Find Parrots, от илюстратора Лара Костафреда за Coordonné. Стълба закупена от Leroy Merlin. огледалото е от Zara Home.

В главната баня шкафът за мивката беше по дизайн на Мария, който Росио Ескилас материализира. Дрешникът, който вече е собственост на собствениците, беше боядисан, за да съответства на ефектния тропически принт на стените. „Няма закачалка за кърпи не ни убеди. Истината е, че сме възхитени от стълбата.”

КАРТА И КЛЮЧОВЕ КЪМ РЕФОРМАТА

план на къща mirasierra
плоско

Ако искате да разширите кухнята, но лицето, което отговаря за ремонта, ви казва „Невъзможно. Тук има един стълб, който не може да бъде премахнат, защото покривът ще се срути”, не се отчайвайте. Продължете с идеята си за разширяване и планирайте решения.

Този, който Росио Ескилас даде на Луис и Мария, е отличен. „Имаше товарна колона, която остана в средата. Промених оформлението и проектирах по-непринудена зона за закуска с бар за ежедневна употреба“, обяснява той.

Друга възможност е да го използвате като опора за рафтове, които ще минават от него до най-близката стена. Това ще бъде като рафт, който ще увеличи капацитета за съхранение на кухнята, но тъй като няма гръб, няма да възпрепятства усещането за дълбочина или преминаването на светлина.

В малки пространства го покрийте с боя за дъска и го използвайте, за да записвате покупки, менюта или съобщения между различни членове на семейството.

Студио за интериорен дизайн Rocío Esquilas.

Популярна тема