Най-добрите идеи на IKEA за подреждане на малки кухни

Съдържание:

Най-добрите идеи на IKEA за подреждане на малки кухни
Най-добрите идеи на IKEA за подреждане на малки кухни
Anonim

Ако смятате, че решението на вашите проблеми с кухненското пространство е да направите реформа за разширяване на квадратните метри… На грешен път сте! Има и други интересни формули за постигане на вътрешна организация, съобразена с размерите на пространството. Затова искаме да ви представим няколко идеи за организиране на малки кухни с мебели IKEA.

За да направим това, ще използваме две кухни. От една страна е Сандра, известна в мрежите като @pasitoapasitodecorando; докато от другата страна е тази на Елена, @elemorlovedecor в Instagram.Два проекта с много чар, където и двете домакини са прибягнали до различни организационни трикове с мебели и аксесоари на IKEA, за да извлекат максимума от пространството. Ще го заобичаш! &128512;

КУХНЯТА НА САНДРА

малка кухня, проектирана в бяло с места за съхранение
Сандра и нейният приятел живеят в хубава къща с мини кухня, където практичността е най-важна.

''Ние работим цял ден далеч от дома, така че прекарваме около час на ден в кухнята, приготвяйки вечери и подготвяйки храната за следващия ден. Тъй като имаме малко време, важно е да имаме всичко под ръка, така че това време да е възможно най-кратко и да можем да си починем“, казва Сандра.

КЛИВЕРА

подреден килер с дървени каси
За да сложите ред в килера и да постигнете визуално хомогенен вид, важно е да си поиграете с кутиите, за да отделите и разграничите храната.

Както посочва Сандра, „Тъй като няма излишно място на вратата, добавих рафтове и закачалки.“Поради тази причина кутиите KNAGGLIG са много полезни за съхранение на всякакви неща Целта? Получете максимална ефективност и организирайте пространството.

КОШАТА ЗА БОКЛУК И РЕЦИКЛИРАНЕ

кофа за боклук с места за рециклиране

Това е добра кофа за рециклиране; обаче те откриват, че ''HÅLLBAR е разделен на две отделения, за да направи задачата сортиране, рециклиране проста.Не сме много вкъщи, така че не създаваме твърде много боклук и това кошче е идеално''.

''Ние живеем в Мадрид, така че отиваме на работа много рано и обикновено се прибираме едва следобед. Ако трябва да стигнем до там и всичко е хаотично, ще загубим много време да го приберем и да подготвим вечери и ястия за следващия ден. Затова обичаме всичко да е на мястото си, по-лесно е да поддържаме ред!''.

ПОРЪЧКА В ЧЕКМЕДЖЕТА

изтеглящо се чекмедже с кърпи и покривки

Чекмеджетата са друго голямо предизвикателство в кухнята. Сандра стратегически е използвала метода на Мари Кондо за съхранение на дрехи и покривки. Така с един поглед намирате желания от вас и без да заемате място.

изтеглящо се чекмедже с тенджери и тигани
За да класифицира тенджерите и тиганите, тя е поставила малките в държача за капак VARIERA.

Големите са подредени една върху друга и тъй като имаше много място, тя добави бамбукова кошница с дръжка, за да се извади по-лесно. Освен това помага за декорирането на кухнята.

изтеглящо се чекмедже със стъклени буркани

В случая с чекмеджето за буркани за храна, той е избрал да използва същата гама (по-конкретно, бурканите модел KORKEN с различни размери). „Тъй като са прозрачни, можете лесно да видите съдържанието на всеки буркан“, добавя той.

ХЛАДИЛНИКЪТ

организиран хладилник с кутии и контейнери
В хладилника са използвали и кутии от линията VARIERA за разделяне на храната, но този път в по-малък размер, за да паснат идеално. В допълнение към реорганизацията на храната, те обновиха контейнерите и бутилките, като премахнаха пластмасовите и ги замениха със стъклени бутилки и контейнери.

ПОСУДИТЕ

шкаф със съдове над мивката

Що се отнася до чиниите и чашите, Сандра е решила да запази всички съдове в този шкаф, макар и с допълнителна помощ. ''С рафтовете VARIERA ние утроихме капацитета за съхранение. Чашите, които използваме най-много, ги поставяме на закачалки точно отдолу. На плота имаме и дъските за рязане и подправките, които използваме най-много, поставени в малка кошница.Така че всеки път, когато готвим, да ги имаме под ръка''.

„Като всичко е организирано, това улеснява пазаруването за нас, защото знаем по всяко време, че е на изчерпване и трябва да се регистрираме, за да купуваме“.

THE TAPERS

кухненски шкаф с тупер съдове в кутии

В този шкаф Сандра и нейният партньор държат съдовете Tupperware, най-големите тенджери и аксесоарите за кухненски роботи. В този случай те също са използвали VARIERA рафтове, за да увеличат височината и двойното съхранение. Кутиите VARIERA се използват като чекмеджета за съхранение на контейнерите разделени по размер. И тъй като имаше много място отстрани, те се възползваха от възможността да съхраняват подложките.

ПОД МИВКАТА

ред в шкафа под мивката

Площта под мивката, както в много къщи, се използва за съхранение на почистващи продукти ипродукти, свързани с Направи си сам. За да се възползвате от пространството във вратата, те са добавили и две кошници TISKEN във вратата. „Тук съхраняваме таблетките за съдомиялна машина, кърпите и подложките за почистване, така че не се налага да ги оставяме на плота и дава по-голямо усещане за ред“.

КУХНЯТА НА ЕЛЕНА

малка бяла декорирана кухня с барплот и табуретки
А сега нека се запознаем с кухнята на Елена, която също живее с партньора си и две очарователни кученца. Само с 11 м2 има всичко, от което се нуждаете!

''Кухнята е една от стаите в къщата, която използваме най-много, но не е нужно да е най-хаотичната за това.Мисля, че когато има ред, всичко тече и конкретно в кухнята като че ли дори храната излиза по-добре. Поради тази причина те избират разпределение на кухнята по критериите за ред и хармония.

КЛИВЕРА

отворени рафтове с кутии и буркани в кухнята

Понякога се налага да държим нещата на открито и да се откажем от шкафове или чекмеджета. В случая с Елена точно това се случва с нейния килер. „По-голямата част от килера ми е отворено пространство, така че естетически най-добре е да е подредено.“

На най-високите рафтове той е използвал кутии за съхранение на кухненски прибори, които не се използват ежедневно (ръчен пасатор, стъклен пасатор, форми за сладкиши и машина за пуканки). На следващите рафтове, по-достъпни за него, той си играе с естетиката на стъклените буркани, по-специално серията KORKEN в различни размери, за да съхранява всичко, което е суха храна.

На дъното на рафта има няколко кошници, в които тя държи ядки, сокове и сладки, няколко стъклени буркани с дървени капачки за бисквитки и какао в буркани от серията IKEA 365+.

ЗОНА ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ

кошчета за рециклиране под мивката

Зоната за рециклиране на Елена е интегрирана в шкафа под мивката, точно като тази на Сандра. За да можете да си играете с различни височини вътре в шкафа и да съхранявате кофата за моп, са поставили допълнителен рафт на шкафа от серията VARIERA. В крайна сметка те са основни аксесоари за модерна кухня.

ЗА ПРАЗНИ ДУПКИ

кухненска количка с колела между пералнята и работния плот

Между пералнята и един от шкафовете имаше достатъчно голяма празнина, за да можем да се възползваме от нея, но с неудобството, че вратата на пералнята не позволяваше поставянето на всякакъв вид рафт или допълнителен шкаф, идеален за поддържане на къщата подредена. Така че идеалното решение за Елена е мобилната количка RÄSKOG.

По този начин можете да съхранявате много неща като дъски за рязане, подправки или масла и да ги премествате настрана, когато трябва да използвате пералнята. Супер удобно е и изглежда страхотно, нали? Вътре той е организирал храната с буркани, като тези от серията ÖRTFYLLD или IHÄRDIG.

THE TAPERS

изтеглящо се чекмедже с капаци

Елена и нейният партньор са почитатели на тенденцията за групово готвене и трябва да съхраняват и съхраняват различни ястия за цялата седмица. За целта те използват стъклените чаши от серията IKEA 365+.

''Този тип конуси ни позволяват да съхраняваме храната много по-дълго. А това означава по-малко отпадъци и повече удовлетворение“, обяснява Елена. Освен това, тъй като всички те са от една и съща гама, те са много по-лесни за организиране В този случай те ги поставят в най-долното чекмедже по този начин.

Популярна тема