Този малък апартамент е с идеално разпределение и много растения

Този малък апартамент е с идеално разпределение и много растения
Този малък апартамент е с идеално разпределение и много растения
Anonim

Ако можехте да се върнете и да изберете отново първия си апартамент, какво би било? И ако все още не сте успели да станете независими, как очаквате да стане? Собствениците на този малък апартамент в Сао Пауло, Бразилия, млада влюбена двойка, бяха наясно, че апартаментът им трябва да бъде много повече от къща, те искаха интимно, удобно пространство, в което да се чувстват спокойни след работа, среща с приятели … И поставяйте много растения във всеки ъгъл, защото обичат да се грижат за тях и естествения ефект, който осигуряват.

След като изложиха желанията си на архитектите от Studio Canto, проектът се фокусира върху създаването на топла и романтична атмосфера чрез архитектурата. Място, където двойката може да изгради своя собствена история.

С намален бюджет, реформата трябваше да заложи на прости и креативни решения, които отразяват същността на собствениците.
кухня отворена към всекидневна

Тъй като двойката обича да готви, архитектите повишиха функционалността на кухнята, като премахнаха стената, която разделя тази зона от всекидневната. По този начин те се сдобиха с L-образен работен плот, идеален за готвене, но също така и за ежедневна закуска или за неофициални хранения. пространствата, разпределени в отворена концепция в допълнение към възползването от пространството, печелят гъвкавост, тъй като премахването на преградите осигурява по-добро възприемане на визуалната амплитуда.В допълнение, вратите също се избягват, елемент, който изисква пътят на крилото му да бъде свободен за преминаване и следователно те са загубени метри, които могат да станат съществени в малките апартаменти. Разбира се, отворената концепция има много предимства, ако това, което искаме, е да спечелим метри и гъвкавост на пространствата, въпреки че това е опция, която трябва да бъде високо ценена, тъй като шумовете и миризмите от кухнята могат да станат досадни.

отворена кухня, украсена с растения и дървени шкафове кухня с г-образен плот и табуретки за закуска кухня с дървени шкафове и гранитни плотове кухня с дървени шкафове и гранитни плотове

Дневната е проектирана като сърцето на апартамента, тъй като това е пространството, където двойката прекарва повече време и се наслаждава на вечери с приятели. Белият цвят командва, което умножава осветеността и усещането за простор на пространството. И това е мястото, където макрамето се появява, като подпис на идентичността на своите собственици, много специфична и лична черта. Гоблен от тази занаятчийска творба украсява стената над дивана в компанията на няколко ботанически илюстрации, които подсилват естествеността на стаята. Всекидневната включва малка трапезария със скандинавски дизайн с бяла маса и столове, които съответстват на откритата тухлена стена.Много специално пространство благодарение на рафта със стилни висящи растения.

апартамент, декориран в бели тонове с детайли от макраме сив диван с възглавници и стена, украсена с ботанически илюстрации и макраме
С бялото като основа, дървото придава топлина на пространствата, а растенията са отговорни за осигуряването на нотка зеленина и свежест.
трапезария с открита тухлена стена, боядисана в бяло
трапезария със скандинавски дизайн, декорирана в бяло

Популярна тема