40-метров апартамент с индивидуалност и характер

40-метров апартамент с индивидуалност и характер
40-метров апартамент с индивидуалност и характер
Anonim

„Аз съм дизайнер на костюми. Посвещавам се на дизайна на костюми както за пиеси, така и за филми и рекламни снимки“, казва Урсула, наемателката на този апартамент в Барселона. „Обикновено работя от вкъщи, в тихо градче, което ми помага да развивам проектите си, но се местя в зависимост от това къде се развиват продукциите. Намерих този апартамент чрез молба и ще бъда тук два месеца. Мария Валес, собственикът, реши да го даде под наем, докато живееше извън Испания, затова се свърза с Houst, международна компания, която управлява краткосрочни и дългосрочни апартаменти под наем.Там той се срещна с дизайнерския екип, който отговаряше за декорацията, и го остави готов за нанасяне. Намира се в сграда от 1930 г. и преди това апартаментът се нуждаеше от реформа, която беше поръчана от архитекта Мариона Горгорио.

плетено кресло в антрето
Плоча, от Tuposter.com. Диван, от Икеа. Възглавници, от DomésticoShop. Фотьойл, от Vical Home. Маса от Maisons du Monde. Висящ мобилен телефон, от Toc Toc Living.

И двамата са фенове на Алмодовар Екипът на Houst, който отговаряше за декорацията, знаеше, че Всичко за майка ми е един от любимите филми на собственика. „Веднага щом го видях - обяснява дизайнерът Соня Бланко - не се поколебах да включа плаката. Неговите цветове и форми бяха интегрирани в цветовата палитра, която бях създал за проекта.“Наемателката също го харесва и това, че го вижда, повлиява на решението й да наеме апартамента.

в хола има две лампи, една стояща и друга под формата на мобила на тавана
Диван, от Ikea. Възглавници, от DomésticoShop. Фотьойл, от Vical Home. Маса от Maisons du Monde. Висящ мобилен телефон, от Toc Toc Living.
декоративни предмети като лампа и керамични предмети отгоре на бюфета
Бюфет и лампа, от Maisons du Monde. Свещници, от Habitat и Toc Toc Living. Разпечатки от Etsy. Стол за тераса, от Ikea.
Възглавниците, основни. Тези във всекидневната, където Урсула управлява работата си, „имат графично докосване, което върви добре с останалата част от къщата, поради геометрични форми и плоски цветове“, казва Соня.
диван и черна масичка за кафе съставляват всекидневната зона
Възглавници, от Zara Home. Карирано, от Иксия. Лампа, от Maisons du Monde.
Урсула, наемател на апартамента. „Фактът, че вече беше обзаведен, улесни нещата за мен. Изглеждаше като къща с характер, в която исках да живея дори и само за известно време”, казва той.

„Вярваме, че в миналото е имало само един етаж на етаж, който е бил разделен на две. Това остави единствената водосточна тръба в много неизгодна позиция. Избрахме по-отворено разпространение с амбивалентни пространства“, продължава Мария. След работата Соня Бланко беше дизайнерът, който отговаряше за декоративния проект заедно с Марта Санчо като ръководител на проекта, която отговаряше за изпълнението. „Беше много лесно да се работи с Мария, защото тя си позволи да бъде съветвана от първия момент. Нейният добър вкус при избора на облицовките за къщата ми помогна да намеря естетика, която да отговаря на това, което е имала предвид -обяснява Соня-.Идеята беше да се допълни оригиналната структура и материали, които бяха спазени”. Всъщност подът от хидравлични плочки беше запазен, с изключение на спалните, където беше монтирана подова настилка. „Ние избрахме напълно различен материал, за да подобрим хидравличната подова настилка“, спомня си Мария. „Нашето предизвикателство беше да подобрим и подсилим тази архитектура, която е толкова характерна за Барселона, играейки с винтидж и индустриални нотки - добавя Соня Бланко-. Харесва ми къщата да разказва история, отразяваща личността на собственика и характера на града. Разговорът с Мария ни помогна да разберем по-добре какво търси и да персонализираме проекта.”

декоративни чаршафи и желязна странична маса съставляват това пространство за трапезария
Таблица, от Todocoleccion. Саксия, от Zara Home. Принтовете са от Etsy с рамки от Habitat. Столове от Sklum. Странична маса, от Maisons du Monde.

„Използвах естествени материали, като висящата кашпа, и произведения на независими художници – например отпечатъците – които контрастират с индустриалните елементи на пода. Те придават топлина и ръчно изработена нотка на пространството”, обяснява Соня. Масата е купена лично от Мария, собственичката на къщата, онлайн: „беше в много лошо състояние, но ми хареса. Дърводелецът ми го реставрира и се оказа красиво,” ни казва той.

поставка за източване на чаши от черно желязо
Рафт, от Maisons du Monde. Таванни лампи от Kave Home.

В кухнята не са монтирани високи шкафове, които биха заели много визуално пространство. Тъй като беше апартамент под наем, те не бяха необходими. Плотът е масивен дъб. „Купих го от Ikea и моят дърводелец го обработи със същото масло като масата за хранене, за да го предпази“, казва Мария.

в тази кухня е избран хидравличен под
De Maisons du Monde: лампа за трапезария и горчичен бюфет.

Забелязахте ли прозореца? Когато асансьорът е монтиран в сградата, той е бил заграден от асансьорната кутия. „Витражът беше добавен, за да го скрие - спомня си собственикът -. Изработено е от занаятчия от Сабадел по традиционни методи”. Декорацията в кехлибар с черни нотки подсилва цветовете на хидравличните плочки.

плочки в стил метро и телена кошница са уникални елементи на тази баня

„Видях снимка в Pinterest на шкафа за мивка и я потърсих. Намерих го в Instagram!” Беше в акаунта на @modernistiks.„Свързах се с момчето, купих го в Лондон и ми го изпратиха в апартамента, в Барселона.“Плочките отпред на мивката „са същите като тези в кухнята, но 20 х 20 см. за по-добро разграничаване на двете пространства." Декораторът добавя: „огледалото е от Maisons du Monde, а кошницата е от Kave Home.“

“Дограмата, с изключение на терасата в хола и тази в банята – уточнява собственикът – е оригинална и е със стария обков”. Декорацията на втората спалня предава топлина благодарение на своя прашен розов текстил и различните текстури: обикновени тъкани, които се редуват с пискюли, ресни и шевове.

тази закачалка използва структура, която ви позволява да съхранявате обувки, в допълнение към окачването на дрехите за следващия ден

„Въпреки че е малък апартамент, той е пълен с детайли. В основната спалня има закачалка, където оставям дрехите си за следващия ден. Изглежда много хубаво, когато закача дрехите!“, казва Урсула.

възглавници и настолна лампа с крушки за спалнята
Легло, таван и настолни лампи от Maisons du Monde. Масата е от Kave Home, точно както Nostalgic модел портманто, по тези линии.
бяла метро кухня с плочки
Плочките 20 x 10 cm са от Cerámicas Domínguez.

Плочките са тип метро, ​​с фуга в цвят пепел. Собственикът обяснява: "от 15 години мястото ми на пребиваване е Лондон и те ми напомниха за ъндърграунда."

КОПИРАЙТЕ ИДЕИ

черна холна маса с пръчкова структура
Масичката за кафе е от Maisons du Monde и има лека структура, а не плътна, което благоприятства усещането за по-голяма дълбочина.
Тази масичка за кафе ви позволява да виждате през нея. Когато има малко метри, идеалното е да изберете парче, което заема малко реално и визуално пространство.
бял хладилник

Още един съвет, който работи в мини къщи. Състои се от декориране на стените в бяло, трик, който ги отдалечава визуално. Тук освен това хладилникът е избран в същото покритие. По този начин се слива с тях и не изглежда сякаш е върху нас.

хладилник в ретро стил
От Nordic Nest.
Класика. “String е скандинавска лавица за книги, която е на повече от 50 години, но днес все още е модерна. Хареса ми контраста на изчистения му дизайн с бюфета и масата”, казва Соня.
дървена маса за трапезария
Купите са от Zara Home.

Предимства от трапезарията и кухнята заедно. Не е нужно да ходите в друга стая, за да ядете и разполагате с голяма маса като допълнителна повърхност за приготвяне на вашите рецепти.

архитектурен план на къщата
План на жилищното разположение.

Популярна тема