Къща на брега с ултра-свеж декор и плувен басейн

Къща на брега с ултра-свеж декор и плувен басейн
Къща на брега с ултра-свеж декор и плувен басейн
Anonim

Простота, естественост, светлина, спокойствие, автентичност… също море на две крачки и хубаво време. Всички тези характеристики, които винаги са определяли средиземноморския начин на живот, насърчиха собствениците на тази вила да потърсят ваканционен дом на левантинския бряг Те откриха Ca la Vista в Хавеа, Аликанте , и моментално се представиха там през летния сезон. Разбира се, построена преди десетилетия, беше очевидно, че къщата се нуждае от нещо повече от настройка.Интериорният дизайнер Джесика Батай, на когото е възложен проектът, ни разказва как е бил напълно обновен: "Ca la Vista се намира в Хавеа, по-специално в района на Балкон ал Мар. Собствениците се влюбиха в местоположението, няколко на минути с кола от различни заливи и плажове - като El Arenal или La Granadella-, но достатъчно далеч, за да се насладите на спокойствието и прекрасната гледка към морето и фара на Cabo de La Nao.¡ Този нос е първият, който вижда изгрева на полуострова! Собствениците от чуждестранен произход търсеха втори дом, за да се насладят на средиземноморския начин на живот и качеството на живот, което Хавеа предлага по време на ваканциите им.“

стълбището е украсено с естествени черепки
Стълбището води до покрива на къщата, създадена като стая за отдих.
Това стълбище вече е съществувало в оригиналната къща, но е актуализирано с полирано циментово покритие, заоблени ръбове и боядисване на стените с вар, следвайки естетическата линия на Средиземноморската традиция
зоната на басейна разполага с типи и шезлонги
Teepee, от дома. Шезлонгите идват от Viva La Fusta.
Басейнът е реставриран и покрит с тюркоазено синя плочка и работи със солена вода. За терасата е използван баварски камък и е настилка на същото ниво като басейна, за да има по-голямо усещане за простор. Градината, с изключение на няколко разновидности, които вече присъстваха, е изцяло средиземноморска, както за видовете, които я формират, така и за нейната композиция в тераси, завършени на ръка с местна каменна зидария.
мека мебел по поръчка на тази тераса с изглед към морето
Перголата е направена от регенерирана кофражна дървесина и покрив с препятствия. Диваните, изработени по мярка, също са произведени от същото дърво. Килимът идва от Мароко.
Тази тераса има безкрайна гледка към морето и през нощта можете да видите фара, осветяващ лодките. Това е пространство, което приканва към откъсване и средиземноморско спокойствие.

Джесика Батай продължава да ни казва: „Оригиналната къща датира от 70-те години, време, когато цялата тази област е била урбанизирана. От моето студио се погрижихме за проекта за реформа и интериорен дизайн, който даде нов живот на къщата. Беше изоставен, с естетически стандарти, напълно разминаващи се с нуждите и комфорта на съвременния живот. В допълнение към техническото подобряване на конструкцията, ние оценихме силните страни на къщата, като зоната ная. Тази покрита тераса със своята камина и гледка към морето без съмнение е най-доброто място в къщата”. Интериорният дизайнер от самото начало беше ясен за целта на реформата. „Цялата къща е проектирана да подчертае гледката към морето и да създаде връзка между интериора и екстериора“Променете разпределението, за да създадете по-голям хол-трапезария и да го интегрирате кухнята беше база за постигането му.

холът се състои от диван, рециклирани столове и масичка за кафе
Дивани, от Missana. Холна маса по поръчка от Studio Jessica Bataille. Картината, която представя морето, е от Мария Санчес Ескрибано. Растения, от Lime Green.

'

естествени материали и неутрални тонове, с покрития от дърво и естествени влакна
Deco детайли: местни занаяти, леки тъкани за осигуряване на свежест и лампи от влакна. Измитите с вар стени и подът от кал са задължителни, но тук полираната циментова настилка печели място. Сред неговите качества той актуализира интериорния дизайн, добавя текстура, подобрява другите и създава усещане за визуален простор.
"Средиземноморският стил е синоним на светлина, слънце и море,, така че бялото и синьото са добро начало. За да постигнете своята спокойна атмосфера в интериора, мебелите трябва да са семпли линии, от естествено и измито дърво, ракита, ратан и ковано желязо. Без пискливост и с повърхности, които искате да докоснете."

Цветовите контрасти правят светлата всекидневна свежа, динамична и жизнена среда. „За интериорния дизайн сме работили върху много спокойна основа в бели тонове, към които сме добавили малки цветни нотки с възглавниците и мароканския килим. Главните герои са естествени материали, като semilino jalapa и някои типични аксесоари за района: например апликацията от плочки.“

Дневната споделя пространство с трапезарията и кухнята. Собствениците имат деца и също обичат да приемат приятели у дома. За тях беше важно да има отворени пространства, в които да споделят хубави моменти.„Оригиналната къща - спомня си Джесика - беше проектирана по такъв начин, че на практика беше с гръб към морето. Ние преразпределяме и разширяваме пространствата, за да дадем точно това отваряне навън и към неговата силна страна, която е тази прекрасна гледка към хоризонта.“

плъзгаща се врата на хамбар с естествени мебели и лампа от плетени влакна
Таблица, от Vical Home. Столове, придобити на битпазар и възстановени от студиото на интериорния дизайнер с боя и нова тапицерия. Лампа от плетени влакна, от HK Living. Вратата от рециклирано кофражно дърво разделя двата етажа на къщата.
дървена плъзгаща се врата в кухнята, за да се насладите на гледката
След реформата отворената кухня ви позволява да виждате морето от цялата стая и да имате много повече естествена светлина.

Кухнята, с актуализирана рустикестетика, е изработена по поръчка с дъбово дърво и бял мрамор Macael. Щората е изработена от местен майстор. От този прозорец можете да видите съседна борова гора.

в кухнята прави впечатление ръчно изработената щора
Кухня от Айтана Калпе. Мивка, от Chambord. Растения, от Lime Green.

В спалнята стойността на майсторството е подчертана. Таблата възстановява типичен материал от тази област, еспарто трева. И придава на помещението селски вид, който контрастира със спокойствието на сивия полиран бетонен под и стени. За разлика от тях две черни настолни лампи с изискан дизайн и комбинацията от тонове, която облича леглото, придават съвременен вид на цялото.

стаята е декорирана с естествени влакна
Таблата, от Let's Pause, с дървена конструкция. Маса, от Viva La Fusta.
пейка в подножието на леглото
Cuna, от Viva La Fusta. Картина от María Sánchez Escribano, направена с плат и конец
бебешката стая е с дървено креватче
Спалнята има достъп до басейна.
Предната част на шкафа има възстановени, боядисани, оголени и състарени врати, „те са много характерен елемент от типичните конструкции на Хавеа и ми хареса характера, който придават на жилище,” обяснява Джесика.

Разнообразието от текстури и естествени тонове създават релаксиращо и специално пространство в банята. Деко плюс: „огледалото е направено от дърво, а мивката е направена от камък Купих го от битпазара. За мен - казва Джесика - е от съществено значение не само да дадем втори живот на предметите, но и да включим елементи, които ни разказват история и придават характер на пространството”

баня

[image id='9f2274a3-83cf-4df3-932e-2d3340e87510' mediaId='aa956f2a-7369-4a97-a370-ee389849bd72' size='medium' share='true' caption='Табуретка, от HK Хол. Теразовата вана е внесена от Бали. expand='' crop='original'][/image

Хомогенността в покритията, със сив полиран цимент на пода и стените, завършени с варова боя, придават визуална приемственост и хармония на средата и създават усещане за повече простор.Също така, Джесика Батай посочва, „има ангажимент към естествени материали, като дъб или макалов мрамор в кухнята, и е даден втори живот на някои предмети, напр., до кастилските порти. Тези, характерни за района, са придобили свежест и лекота благодарение на оголване и боядисване в същия тон като стените. Всичко, без да се губи средиземноморската същност на къщата. Устойчивостта също е търсена в градината. „Всички растения – с изключение на някои екземпляри, които вече са били на парцела – са местни и се нуждаят от малко поддръжка и напояване.“

на терасата са използвани влакнести материали за по-голяма свежест
Laia, от екипа на Studio Jessica Bataille, на терасата на къщата. Растения, от Lime Green.
план на първия етаж
План на първи етаж
план на приземния етаж на къщата
План на приземния етаж
план на терасата
План на терасата

Популярна тема