Да имаш кокошарник сегамодерно е! как да си направим такъв

Съдържание:

Да имаш кокошарник сегамодерно е! как да си направим такъв
Да имаш кокошарник сегамодерно е! как да си направим такъв
Anonim

Желанието да водят по-устойчив и екологичен живот накара много хора да решат да създадат свой собствен кокошарник у дома, за да се наслаждават на пресни, качествени яйца. За около четиричленно семейство са достатъчни пет-шест кокошки. Тези животни обаче трябва да живеят в пространство, адаптирано към техните нужди.

След като се разровихме известно време из общността на Leroy Merlin, търсейки умни идеи за как да си направим домашен кокошарник, попаднахме на Франсиско Ро, експерт по темата! Прочетете и не пропускайте нищо… &129299;

Идеалното пространство за поставяне на кошарата трябва да съответства на броя на кокошките, които имате. Ако имате пет или шест пилета, с 4 квадратни метра ще има достатъчно място за тях и ще им е много удобно.

Винаги трябва да мислим къде ще поставим кошарата, защото ако живеем на юг, е удобно да я поставим на север, за да ни е по-хладно през лятото. От друга страна, ако живеем на север, те трябва да са обърнати на юг, за да се възползват от слънчевите лъчи и пилетата да не замръзнат през зимата.

КАК ДА НАПРАВИТЕ КОКОШКА СТЪПКА ПО СТЪПКА

кокошарник
Създаването на кокошарник се състои от няколко фази и части, които трябва да направите малко по малко. Обърнете внимание!

1. Що се отнася до ограждането на нашата кошара,, трябва да знаете, че птиците летят и скачат много, така че е удобно да оградите цялата площ и покрива с метална мрежа, за да предотвратите бягството им и влизането на хищник, като, например котки.

2. За да затворите пространството, можете да използвате обработени в автоклав дървени стълбове. Това е най-простият и най-икономичен вариант, тъй като след като стълбовете са закотвени към земята, мрежата може да бъде фиксирана с помощта на винтове и шайби.

За да направите ограждението по-здраво, можете да кръстосате няколко стълба от стълб на стълб, правейки по-издръжлива и надеждна структура. Вратата за достъп до заграждението може да бъде направена от дърво с помощта на летви, оставяйки централната част свободна, за да я „затворите с мрежа“.

3. Трябва да имате предвид, че трябва да разделите пространството на две части, едната на открито, за да кълват, ядат и обезлющват; и, от друга страна, затворено пространство, където спят и снасят скъпоценните ни яйца. Обикновено свободното пространство (където кокошките ще прекарват повече време) винаги трябва да е по-голямо от затвореното пространство, където те само ще спят и снасят яйца.

Затвореното пространство трябва да е повдигнато над земята, за да се предотврати проникването на влага и студ вътре. Най-топлият и приветлив материал е обработеното дърво, тъй като е лесно за обработка и бързо за сглобяване.

Leroy Merlin ava moderne кокошарник

4. За поддържане на кокошарника трябва да използвате дебели стълбове, които издържат теглото на кокошарника. С стълбове от 7x7 см и височина 1,8 метра ще бъде достатъчно. Поставете 4 от тези стълбове като стълбове и пресечете още две от край до край като греди. След като направите това, можете да облицовате стените с дървени летви от стълб до стълб, като по този начин направите стените и покрива на кокошарника.

5. За да предотвратите навлизането на вода в кокошарника, трябва да защитите покрива с асфалтов плат или азбестоциментови плочи. За направата на вашия кокошарник имате възможност да използвате и сглобяем външен дървен навес, опция, която намалява времето за работа. В този случай никога не избирайте ламаринените, защото през лятото температурата в помещението се повишава.В това видео можете да научите как да построите своята градинска барака.

6. Пилетата обикновено спят на пръчка или панделка. Правилното нещо е да ги поставите под формата на стълба, за да могат лесно да се катерят по тях.

В района, където ще се снасят яйцата, можете да използвате щайги за съхранение или плодове, винаги добре пълни със слама или дървени стърготини, така че яйцата да не се счупят. Като последен съвет, трябва да знаете, че пилетата са склонни да замърсяват много пода на кокошарника.

За да улесните почистването на кокошарника, е удобно да разпръснете дървени стърготини.

Ако искате да знаете как да изолирате кокошарника, така че дъждовната вода да не влиза, в това видео ще научите как да хидроизолирате външните фасади и покриви.йени

Най-добрите кокошарници, които можете да купите онлайн:

192, €44

Leroy Merlin.

люляк кокошарник

245, €99

Amazon.es

269 €

Leroy Merlin.

Будапеща дървен кокошарник в червен цвят

299 €

Orchard Planet.

голям кокошарник от дърво и мрежа

245, €99

Amazon.es

кокошарник с подвижен покрив

340, 02 €

Leroy Merlin.

кокошарник зайци дървена tk домашен любимец мини слава

190, €99

AnimalStore.

кокошарник с водоустойчив покрив

239 €

Leroy Merlin.

кокошарник или зайчарник от масивна дървесина от бор и ела

155, €99

ManoMano.

голям сив и бял кокошарник

249, €99

eBay.

Информацията е предоставена с любезното съдействие на Leroy Merlin.

Популярна тема