Слънчогледи: грижи, как да ги засадите и кога да ги поливате

Съдържание:

Слънчогледи: грижи, как да ги засадите и кога да ги поливате
Слънчогледи: грижи, как да ги засадите и кога да ги поливате
Anonim

Слънчогледът е едно от растенията, които са живият образ на лятото. Кой не е минавал покрай поле със слънчогледи, докато е пътувал към дестинацията си за лятна ваканция? И това е, че формата на цветето е самото представяне на растението, създадено от слънцето. Чудесното е, че е възможно да имате слънчогледи вкъщи и не е нужно да имате градина, можете да ги отглеждате и в саксии, ще видите колко красиво изглежда слънчогледът на вашата тераса.

Знаете ли как да се радвате и да отглеждате слънчогледи у дома? По-лесно е, отколкото си мислите. Те са много устойчиви цветя, със способността да издържат добре на топлина и да останат красиви за дълго време, след като бъдат отрязани.

Знаете ли, че… има момент, когато слънчогледите спират да се движат и спират да следват слънцето? Докато растат и цветето е достатъчно развито, то се взира в слънчевата светлина.

Какво е слънчоглед?

Това е весело растение, което придава специален щрих на декорацията на вашата тераса или градина, всъщност прави много добри приятели с тези 12 устойчиви на слънце растения. За да създадете своя собствена реколта от слънчогледи, можете да започнете в малка леха, но по-късно ще е необходимо да ги трансплантирате в по-голям контейнер.

Слънчогледът прилича на слънцето, затова предава топлина и светлина и е добре дошъл в декорацията на вашия балкон, но и във вашия дом. Красив букет от слънчогледи е добър подарък за някой, на когото се възхищавате или когото цените, защото му казва, че се гордеете с постижението му.

Това лятно растение символизира гъвкавост и адаптивност, винаги стои изправено и търси слънчевите лъчи. Както каза американският писател Томас Булфинч: "Слънчогледът е един от най-добрите символи на постоянството."

Как да се грижим за слънчогледите

Това голямо растение се нуждае от пряка слънчева светлина за около 6 часа на ден. Необходимо е да изберете правилния размер за вашата култура, идеалното е да изберете саксия с достатъчна дълбочина и с диаметър приблизително 30 сантиметра. Дренажът е от съществено значение за развитието на слънчогледите, въпреки че те са дъждовни цветя, които изискват обилно поливане,без да го превишавате, но имайки предвид, че почвата трябва да остане влажна.

слънчогледови растения

Идеалното време за засаждане на слънчогледи е ранна пролет,, когато температурите са склонни да се стабилизират и настъпва редовна слънчева светлина. Тъй като ще правим нашето отглеждане у дома, изборът на правилното място може да бъде най-сложната част, най-доброто нещо за здравето на слънчогледите е да ги засадите директно под слънцето, с излагане на светлина от шест до осем часа на ден.Във всеки случай си струва да прегледате тези идеи, за да се погрижите за вашите растения през пролетта.

букет слънчогледи
Букет от цветя, в който главните герои са слънчогледите, ще изпълни всяко кътче със средиземноморска и лятна есенция, която няма да искате да пропуснете.

Има различни сортове слънчогледи,най-подходящи за домашно отглеждане са тези с височина около 30 или 60 см, наречени джуджета, тъй като те са зеленчуци, които могат да достигнат големи височини. При засаждане не се препоръчва поставянето на повече от три семена в една и съща саксия или на дълбочина, надвишаваща 2,5 см, тъй като това е растение, което се нуждае от пространство, за да оцелее.

След като семената са покълнали и вашето намерение е успешна реколта, е необходимо да добавите вода и тор, за да им осигурите хранителни вещества по време на тяхната поддръжка.Изборът на земя, предназначена за дренаж, е важен, като можете да използвате чакъл и комбинация от камъчета за оптимален резултат в развитието на растението.

Кога да поливаме слънчогледите

Слънчогледовите растения се нуждаят от добро поливане за тяхното покълване,тази дейност се извършва с пръскачка или лейка. От топлината цветята страдат малко повече, така че ги накарайте да се чувстват комфортно. Ако имате куп слънчогледи във ваза, сменяйте водата на всеки 2 дни, отрежете стъблото на около 3 см и добавете хранителни вещества.

саксиен слънчоглед
Цветът на слънчогледа е толкова голям, че стъблото му не може да издържи тежестта му, така че стъблото се извива и понякога гледа надолу.

Слънчогледите, освен че ни дават слънчогледови семки, вкусна и здравословна закуска, са чудесни за декоративни цели, защото придават цвят на околната среда, просто трябва да копирате някои от тези 30 идеи, за да покажете вашите цветя в красиви вази.

букет слънчогледи

Съюзът от възможни цветове и текстури ни отвежда във всеки рай, където се наслаждаваме на дългите летни дни и красивите залези, благодарение на различните композиции, които могат да бъдат направени със слънчогледи и цветя като лавандула, астра, алстромелия или thalpsi, между другото.

Затворете очи, поемете дълбоко дъх и усетете аромата, който придружава слънчогледите, пристрастява!

Подарете си слънчогледи

Местен слънчогледов букет

Колвин

32,00 €

Букет с карамфили и слънчогледи

Колвин

46,00 €

Букет със слънчогледи Лятото на 99г

Колвин

47,00 €

Комплект за отглеждане на слънчоглед

Градински джоб

14, €80

Слънчогледово семе джудже

Batlle

1, 88 €

слънчогледови гирлянди

CattleyaHQ

12, 99 €

изкуствени слънчогледи

Amazon

21, €99

сребърен слънчогледов чар

Amazon

22, 82 €

Популярна тема