Как да къпете кучета през лятото: съвети и идеи

Съдържание:

Как да къпете кучета през лятото: съвети и идеи
Как да къпете кучета през лятото: съвети и идеи
Anonim

С лятото и високите температури е изключително важно да обърнем внимание на нашите домашни любимци. Кучетата също могат да страдат от топлинен удар. Първото нещо, което трябва да гарантирате, е кучето ви винаги да има чиста и студена вода за пиене, тъй като то трябва да се хидратира много по-често, отколкото през зимата, да го храни с това, от което се нуждае, и да го разхожда в по-малко горещите часове, избягвайте да го извеждате навън средата на деня. ден.

Банята е начин за борба с високите температури. Ако имате кученце, със сигурност вече знаете, че не трябва да го къпете преди 3 месеца; измийте го с много добре изцедена влажна гъба. След като минат първите три месеца от живота, можете да го изкъпете, но с топла вода, специален шампоан и след това се опитайте да го изсушите добре.

През лятото, особено ако има горещи вълни и температурите се покачват по-високо от нормалното, къпете го дори и да не се нуждае от това, за да се охлади. Това е най-бързият начин да намалите телесната температура на вашето куче. Не забравяйте, че те не се потят, така че контролът на телесната температура се извършва предимно през устата. Ако го видите да диша с отворена уста или да се задъхва, потопете го в топла (или не много студена) вода.

Можете да охладите големи кучета с маркуча в градината и да ги оставите да изсъхнат. Кучетата от по-малките породи освежете с хладка вода и ги подсушете добре с кърпа. Ако имате дълга коса, може да се нуждаете от малко изсушаване със сешоар, но го направете на възможно най-ниската мощност.

Обърнете специално внимание на ушите при сушене. С кърпата внимателно се опитайте да отстраните следите от вода от ухото, като масажирате долната част на ушите, за да предотвратите оставането на капка вода в ухото, което в крайна сметка може да причини инфекция като отит.

Хигиената на вашия домашен любимец е важна. Казваме ви как трябва да къпете кучето си, без да излагате ненужни рискове. Внимание и релаксация, за да го направите приятно и приятно изживяване и за двамата.

банята на кучето

Не пропускайте в тази връзка какви са указанията за къпане на кучета

Страхотни аксесоари, от които се нуждаете за банята на вашето куче:

фонтан килимче за кучета

Peteast

72, 32 €

Душ пръскачка за кучета и котки

Beinhome

15,99 €

Басейн за къпане на кучета

Коко Джоджо

38, 43 €

кучешки халат

Бела и Балу

17,99 €

Сушилна четка за кучета

Каволет

20, €99

микрофибърни кърпи

TAIYUNWEI

17, 88 €

лечение с баня

Aquapaw

10, €31

Гребен за подкосъм

BluePet

24,99 €

Комплект гребен и четка за домашни любимци

通用

16, 99 €

Репелентен шампоан с цитронела

MENFORSAN

7, 79 €

натурален шампоан против бълхи

The He althy Dog Co

21, €99

Четка с дозатор за шампоан

KiAKUO

13, 99 €

Популярна тема