Всичко, което трябва да знаете за динята

Всичко, което трябва да знаете за динята
Всичко, което трябва да знаете за динята
Anonim

Динята е едно от големите хранителни удоволствия на летния сезон,не само защото е освежаваща и хидратираща, но и защото има множество здравословни свойства. Идеален плод за плаж, ако ще прекарате деня, тъй като остава свеж. Добрата диня, настъргана или не, със или без семки, е най-добрата закуска за разхлаждане през лятото. И ако го приемате сутрин в сок, закуската ви ще започне да бъде нещо възвишено.

Свойства на динята

Динята е освежаващ и сладък плод, идеален за хидратиране в най-горещите дни, защото 90% от състава й е вода. Богат на минерали и витамини C

y A, има ниско съдържание на захар и мазнини.

Счита се за превенция срещу няколко вида рак; подобрява артериалната функция; Действа противовъзпалително и аналгетично, предотвратява възпаленията и е идеален за диети за отслабване. Чаша диня има 43 калории.

Знаете ли, че…? Има около 1200 разновидности и не всички имат червена вътрешност.

Динени любопитства

  • Всеки си мисли, че е плод, но наистина е зеленчук.
  • Семената му са хранително съкровище,те са източник на фибри, растителни протеини, Омега 6, полиненаситени мазнини, както и енергийни и засищащи.
  • Динята не узрява веднъж отделена от растението, така че трябва да е узряла, преди да я купите и можете да я съхранявате в хладилника за една седмица. йени
сервиз диня de bordallo pinheiro
Прибори за хранене с диня от Bordallo Pinheiro.

Точката на зрялост и вкус

Кората трябва да е тъмна и матова и да има жълто петно, което показва, че е узряло на слънце. Ако звукът е кух, когато го докоснете няколко пъти, това е подходящият момент за консумация.

Пригответе много студено сорбе от диня. Сложете 125 мл вода и 60 г захар в тенджера, оставете да заври, оставете да ври 2 минути и оставете да изстине. Натрошете 1/2 кг диня без семки и 2 супени лъжици лимон, смесете със сиропа и замразете за 2 часа.

Популярна тема