Как да опаковате идеалния куфар по метода на Мари Кондо

Как да опаковате идеалния куфар по метода на Мари Кондо
Как да опаковате идеалния куфар по метода на Мари Кондо
Anonim

Sara Etxebeste е специализирана в опростяването на задачи, поради което тя стана сертифициран консултант за метод KonMari и предлага услугите си на Kokoro Tailerra, също и в онлайн версия. Следвайте предписанията на тази успешна организационна система, създадена от японката Мари Кондо. Те са насоки, приложими за реда в къщата, а също и за живота, така че можете да ги практикувате ежедневно.

Сега е време за ваканция, затова ви предлагаме да следвате пет много прости стъпки, за да опаковате много функционален куфар,за кратко време и перфектно разпределен.

Дисплей

Когато неволно изберете дестинация, вие вече представяте си какво би било да сте там. Сара Етксебесте потвърждава „ако във фантазията си си представяте да се събуждате без графици, наслаждавайки се на плажа и да хапнете нещо вкусно в някой бийч бар, вероятно това, от което имате нужда на тези празници, е да си починете и да се забавлявате”. Така ще трябва да имате предвид, че ще ви трябват няколко модела бански, хавлия, шапка, която да ви предпазва от слънцето, дрехи от много леки материи… Помислете дали наистина имате нужда от високо -горни боти до глезена?

поръчайте куфар с метода marie kondo
Използвайте торбички от плат за аксесоари и обувки.

Добра обява

Да, все още работи за пазаруване или опаковане. В този случай вземете предвид климата в дестинацията, колко дни ще отсъствате, на кои дати, какви дрехи са задължителни, дали има някакъв специален план и най-вече какво очаквате от това пътуване.Когато завършите списъка, опитайте се да сте кратки, така ще ви е по-лесно да направите коригиран избор, за да не носите тоалети или аксесоари, които никога няма да носите и заемат много място. В метода KonMari основните категории са: дрехи, документи и комоно или други.

списък за опаковане с метода marie kondo
Списък помага за опаковане.

По-малкото е повече

Кажете сбогом на „за всеки случай“. Те ни поробват и ни карат да забравим, че можем да купим и това, което е спешно на нашата дестинация, дори тази придобивка може да бъде нов начин да си спомним пътуването. Минимализмът е почти задължителен, когато отивате на почивка. Добър съвет е да планирате малка гардеробна капсула. Sara Etxebeste е категорична, че е най-добре да носите „комплект от лимитирани дрехи, които са напълно съчетаеми помежду си; така че с малко дрехи могат да се постигнат много различни тоалети”.

сортирайте дрехите по тоалети с метода на Мари Кондо
Организирайте дрехите по тоалети.

Чувствайте се добре

Дори и да изглежда очевидно, винаги трябва да избирате дрехите, които ви стоят добре и повишават самочувствието ви, така ще създадете атмосфера на щастие по време на празниците.Грижете се за нещата си, за да не се повредите по време на пътуването. Носете документацията си в пътна чанта - опитайте се да я държите под ръка в достъпно отделение, книгите си защитени в платнени чанти, дрехите ви винаги чисти и добре сгънати…

подреден багаж с метода marie kondo
Багажът е добре организиран и подреден.

Вертикално сгъване

Това е звездата на метода KonMari. Сгънете дрехите под формата на сгънати пакети, за да избегнете гънки и деформации, а и ще спестите много място. Що се отнася до реда, най-последователните дрехи са разположени отляво; така, когато куфарът стои, те ще издържат по-добре тежестта на долната част. Обувките винаги се поставят в торбички от плат, а бельото и аксесоарите трябва да запълнят празнините.

сгънати вертикално по метода konmari
Вертикално сгъване с метода KonMari.

Повече информация в Kokoro Tailerra

Популярна тема