Емоционалните ползи от това да имаш домашен любимец

Емоционалните ползи от това да имаш домашен любимец
Емоционалните ползи от това да имаш домашен любимец
Anonim

Знаете ли, че кучетата подобряват социалните взаимодействия, способността за емпатия и изразяването на обич при децата? Колко пъти сме чували препоръката да се сдобият с домашен любимец на възрастни или сами живеещи, особено куче. Чудно ли е? Това е благородна и безкористна компания, както и привързана и забавна, както виждаме в Instagram.

Да, вярно е, обяснява психологът Пилар Конде: Да имаш куче осигурява общи ползи за всички,независимо дали живееш сам или със семейството си.

Подобрява настроението и самочувствието, като същевременно намалява стреса. Предполага повишаване на емоционалното благосъстояние и следователно на нашето психологическо състояние.

Това, че кучето се разхожда с дете, вътре и извън дома, е за техническия директор на Clínicas Origen допълнително предимство в процесите на развитие и обучение, тъй като подобрява вниманието и уменията за концентрация, самоконтрола и управление на емоциите. По същия начин животът с животното насърчава загрижеността и грижата за другите, като същевременно подобрява социалните взаимодействия и изразяването на обич.

хигиена на детето и кучето

От друга страна, напредъкът в подобряването на езиковото обучение, поведението и проблемите с хранителното поведение е известен и продължава да се изучава благодарение на терапията с кучета и други животни, сред които можем да цитираме коня и делфинаПоследните се използват в редовната работа с деца с разстройство от аутистичния спектър (ASD).

Това е страната А на монетата, която означава поемане на ангажимент към животно, за което ще се грижим, за което трябва да поемем отговорност и което никога не трябва да изоставяме, както виждаме да се случва всяко лято.

В тези случаи, обяснява Пилар Конде, е по-добре хората с проблеми със самообслужването да нямат домашни любимци под тяхна грижа.

Притежаването на животно изисква някои отговорности, така че е необходимо човекът първо да се грижи за себе си, да е наясно и да желае да поеме последиците от грижата за домашен любимец.
куче и котка

Помощта на кучето също не е положителна за всички хора на лечение за депресия, тъй като ако имат симптоми на тревожност и прекомерна тъга, те може да не са в състояние да се грижат за себе си или за животното.

Накрая, преувеличеният траур за загубата на куче или друг домашен любимец не е често срещана причина за консултация, въпреки че се третира като причина, заедно с други, за период на нестабилност.

Популярна тема