20 оригинални идеи за правене на мебели „направи си сам“с палети

20 оригинални идеи за правене на мебели „направи си сам“с палети
20 оригинални идеи за правене на мебели „направи си сам“с палети
Anonim

Рециклираните мебели са с нарастваща стойност, така че просто трябва да се захванете за работа, за да създадете рафтове, рафтове за обувки, дивани, табли, помощни маси… Време е да потвърдите своя ангажимент към устойчивост,развихрете въображението си и изградете своите парчета „направи си сам“, за да украсите дома си.

Ако искате да научите някои оригинални идеи как да си направите мебели „направи си сам“с палети, прочетете и открийте всички тайни, за да декорирате дома си по по-оригинален начин.

Неща, които трябва да имате предвид

Първо, трябва да знаете, че европейският палет или европалетът има фиксиран размер от 1200 x 800 mm и е много устойчив,, така че става отличен вариант за направете свои собствени мебели Направи си сам.

Въпреки че тежат около 25 кг,те са много безопасни и могат да издържат до 4000 кг, ако не ги местите, и до 500 кг, ако трябва преместете ги. Преди да се заемете с работата, вземете под внимание най-добрите инструменти за „Направи си сам“у дома.

1. Как да си направим диван с палети

Направи си диван с палети и чекмеджета

Направата на собствен диван от палети е лесно и може да се превърне в едно от хобитата „Направи си сам“, които да практикувате у дома. Важно е обаче да се търси максимален комфорт и те да са на желаната височина; следователно, с две части във всяка седалка ще е достатъчно за удобна височина. Ако искате да го направите по-висок, добавете още един палет.

Първото нещо, което трябва да вземете предвид са размерите на седалката, седалките, ако искате да е ъглов диван и височината.Всяко парче, смятайте го за квадратче за възрастни или две детски. Така вашите гости ще се чувстват комфортно. Ако искате да го поставите в ъгъл, имайте предвид, че трябва да поставите поне четири парчета плюс съответните, които допълват височината.

Изберете европейски палети с еднаква дължина. Почистете ги, отстранете гвоздеите и ги шлайфайте с едрозърнеста ръчна или механична шкурка. Нанесете два слоя грунд. Когато изсъхне, можете боядисайте палетите във всеки цвят, който желаете. Ако искате да украсите индустриална среда, озарете стаята с ярки цветове като лимоненожълто, малиново или тюркоазено синьо. Не оставяйте празнини небоядисани. Помогнете си с валяци и четки с различни размери, за да достигнете без затруднения до всички части. В крайна сметка, това е много интересен начин за правене на занаяти с палети за дома.

След като изсъхне, нанесете лака. Той е ключов за неговото запазване. Няколко слоя с матово покритие ще го направят перфектен и готов за всеки ъгъл.Съединете две палети чрез завинтване на плочи, за да направите седалката. Използвайте трети палет за облегалката. Свържете го към създадената от вас седалка с винтове и го подсилете с плочи. Използвайте дупките в палетите, за да направите чекмеджета със стари кутии за вино, които пасват в кухината. Оцветете ги в един и същи цвят. За да ви е по-лесно да ги премахнете, добавете дръжки или въже.

Облечете го с изтривалки. Ако искате да го направите сами, можете да изберете матраци за детско легло, към които можете да направите калъф с плат с шарки с помощта на пачуърк или с монтирани чаршафи, които можете да фиксирате, като добавите велкро на отдолу, така че да не се движи. Поставете красиви и оригинални възглавници във всякакви стилове и цветове. Накрая остава само да го поставите в пространството и готово за наслада!

2. Холна маса с палети

как да направите масичка за кафе с палети и място за съхранение

Ако сте намерили изоставен палет на улицата, вземете го у дома, защото можете да извлечете много полза от него. Най-добрият пример е тази маса с по-малко място за съхранение. За да я направите по-практична мебел „направи си сам“, просто добавете няколко малки колела към дървената платформа. По този начин можете да украсите масичката за кафе с различни средства, които допълват образа на палето.

3. Най-устойчивата маса за палети

маса, направена от палети, най-лесната странична маса „направи си сам“за правене

Ако традиционните дизайни ви отегчават, осмелете се с тази странична маса Направи си сам, вдъхновена от тази атмосфера на Muy Mucho. Разделете палета на две равни части, точно по средата, и ги подредете, така че опорната повърхност да е на същата височина като матрака.Ако не сте знаели как да направите нощно шкафче, това е лесна и удобна възможност да декорирате спалнята си.

4. Как да направите Направи си сам табла

табла за легло с палет, ретро улица

Този път ще трябва да измерите ширината на вашия матрак. Очевидно е, но не може да бъде пренебрегнато, така че домашно направената табла, направена с палети, ще бъде перфектна. За да започнете да правите табла Направи си сам, полирайте дървото и боядисайте всичките му страни, оставете да изсъхне напълно и също така нанесете патина или лак.

Поставете палетите на пода и вертикално на стената, така че да покриват пространството, заемано от матрака. Завинтете дървото с метални скоби, за да създадете компактен блок.

Време е да обличаме леглото и да слагаме матрака. От друга страна, не забравяйте да сложите хубаво покривало и възглавници, в различни щампи.Всъщност можете да копирате стила на тази среда, предложен от Rue Vintage. Поставете необработена табла в спалнята и я боядисайте с хубав надпис. Романтична фраза в индустриална среда има много чар.

5. Домашна пейка за деца

пейка от палети за детска стая или тераса, атмосфера от лоренски канали

Какво мислите за този домашен диван за детската стая? Фирмата Lorena Canals съблазнява с това просто предложение. В този случай е било необходимо само да се натрупат два палета вертикално, на височината на децата, и да се заменят постелките с меки възглавници в пастелни тонове. Най-доброто, това е добро решение за декориране на детската спалня или тераса.

6. Изградете селски сервиз

съдове, направени с палети, прост и лесен занаят за организиране на кухнята

Този органайзер, направен от палети, е прост и лесен занаят за организиране на кухнята. Процедурата е подобна на изработката на рафт с палет. Закачете палета хоризонтално, за да украсите стената, и има кукички и три пръта за окачване на кухненски прибори, клечки за хранене или съдове. Идеален е за кухня в провинциален стил или за селска къща.

7. Детска табла

Направи си сам табла за легло, изработена с палети за детска спалня

Украсете детската спалня с тази табла, направена от обикновен палет, боядисан в бяло.Тази идея едва ли изисква усилия. Ръка с боя и декорация, базирана на гирлянди и мотиви, за да получите табла за леглото си и идеална за декориране на детски спални.

8. Вашите токчета, в ред

как да направите направи си сам рафт за обувки с дървена палет за обувки с ток

Домашно направена стойка за обувки, която ще ви позволи да подредите всичките си обувки на висок токи да ги виждате. Закачете го на стената или го облегнете на нея. Следователно става една от красивите и идеални рафтове за обувки за декорация и за постигане на по-добра организация. Идеална идея за съхранение!

9. Направи си сам лавица за книги

домашен рафт с палети за книги и вази

Техниката за декориране на палети е много проста: шлайфайте повърхността и изрежете частите с помощта на трион. За да направите този домашен рафт толкова лесен и евтин,разделете палета така, че да има две летви отпред, както е показано на този модел на Amazon. Лакирайте го и го поставете там, където имате нужда от допълнително място за съхранение и ние дори можем да поставим рециклирана домашна саксия с растения.

10. Стена от палети

направи си сам стена с дървени палети в спалнята

Тези дървени рамки вече са преминали през всички фази. Най-новото за ентусиастите „направи си сам“е покриването на стените с палети. И разбира се, не можем да бъдем по-малко, когато го изпробваме.Полученият външен вид е страхотен: селски, естествен, провинциален… и с много привлекателна и устойчива нотка на американска елегантност. Какво ви е необходимо, за да направите стена с палети?

Първо отстранете гвоздеите от всеки палет и шлайфайте дървото върху всяка дъска. Нанесете слой боя и оставете да изсъхне. Направете измерванията на повърхността, която ще бъде облицована, и изрежете парчетата. За да завършите, поставете всяка дъска една по една. Фиксирайте ги с пистолета за пирони. Започнете от центъра, навън. Ще трябва да измерите свободните пространства и да ги адаптирате чрез разрези, за да ги коригирате. Опитайте да облицовате основната стена на спалнята си като табла. Най-оригинална идея!

11. Направете рафт за обувки с палет

рафт за обувки, изработен от палети
Поставка за обувки, направена от палети.

Процесът е много прост.Просто трябва да вземете една палета, да я шлайфате, за да стане гладка и гладка и да я лакирате. Оттам нататък е важно да е добре закрепен към стената, за да не падне; По този начин можете да имате обикновена и практична поставка за обувки за всяка стая.

12. Направи си сам салон на терасата

мебели за вътрешен двор, изработени с палети
Външен хол с палети.

За да създадете DIY всекидневна с палети,препоръчваме те да присъстват както на диваните, така и на масичката за кафе. Така можете да създадете хармонична среда и да обновите декорацията на терасата.

10 Занаяти с палети за терасата

13. Маса със сеялка, стъпка по стъпка

маса за сеялка, изработена от палети
Маса за сеялка, направена от палети.

За да направите настолна кашпа с палет, трябва да направите няколко разфасовки, за да паснете на саксиите и по този начин да поставите растенията по такъв начин, че да са естетически красиви. Добро решение за украса на градината с палети и зеленчуци.

14. Много лесен домашен органайзер

градински органайзер, изработен от палети
Градински органайзер, направен от палети.

Когато става въпрос за организиране на прибори и други предмети, така че да не бъдат разпръснати из къщата, можете да ги поставите на вертикален палет с метална мрежа, така че основно да получите хубав градински органайзер.

15. Ръчно изработен ъгъл

работна маса с място за съхранение, направено от палети
Работна маса с място за съхранение.

Направата на многофункционална маса с палети включва съединяване на няколко части от тях, изчисляване на размерите и боядисване с персонализиран стил, за да се постигне любопитен и спокоен дизайн. Декорирането с палети е лесно и просто,е само въпрос на въображение.

16. Направете табуретка от палета

табуретка от палети

Процедурата за изработване на табуретка е много подобна на други работи с палети. Той е практичен и функционален. Служи за за декорация и комфорт. Изглежда страхотно във всяка стая и придава на къщата нотка на оригиналност.За да направим това, ще използваме палети или кутии за плодове; на свой ред ще извършваме разрези и други функции, препоръчително е да използвате прободен трион, електрическа отвертка и ексцентричен шлайф.

17. Люлка от палети

люлка, направена от палети за окачване в градината, урок стъпка по стъпка

За най-малките в къщата е интересно да поставите люлка в градината, направена с палет. Процедурата е лесна и проста. Ще ни трябва само много дебел и устойчив, който ще разделим на 4 части. След това търсим дърво, където да подредим тези низове и то е идеално поставено.

18. Тематично легло

легло от палети

За да обзаведете стая,нищо по-добро от легло, където можете да се насладите повече на престоя си. За да направите това, е удобно да имате няколко палета, които са свързани заедно чрез куки или винтове. Свредлото ще бъде от съществено значение за тази работа. Разбира се, от съществено значение е да контролирате измерванията и размера на леглото. За 5 или 6 часа става и е свършена хубава работа за рециклиране. Последната стъпка? Изберете своя идеален матрак.

19. Разделители в градината

градина с дървени палети и няколко саксии, висящи в слънчев ден

Ако в градината са сглобени няколко палета, те могат да бъдат поставени по такъв начин, че да се постигне отделяне на различните части на земята и някои саксии да могат да бъдат поставени отгоре или за да направите Направи си сам хидропонна градина.

20. Външна седалка

пейка, изградена от използвани индустриални палети

На входа на дома или в самата градина има възможност за поставяне на проста и практична седалка. За целта просто трябва да подредим 3 палета и сложи по-голям, който да служи като резервен. Можем да украсим с някои възглавнички или да го оставим естествено, за да предложим по-оригинално изображение.

Популярна тема