Как да поддържате надземен басейн чист

Съдържание:

Как да поддържате надземен басейн чист
Как да поддържате надземен басейн чист
Anonim

Няма нищо като да имаш един от тези километрични басейни в градината. Въпреки това, не всеки от нас може да си позволи разходите за изграждане на плувен басейн в градината (в случай, че има градина) и не всеки е готов да поеме поддръжката му, така че в много случаи се задоволяваме с подвижен басейн, който можем да съхраняваме в склада, когато лятото свърши.

Но, както се случва с вградените басейни, подвижните басейни също изискват известна грижа,и днес ще ви покажем всички съвети за почистване, които трябва да знаете, за да направите вашите бани са възможно най-безопасни.

КАК ДА ПОДДЪРЖАТЕ СВАЛЯЕМИЯ БАСЕЙН ЧИСТ

С течение на времето водата в басейна започва да се замърсява с мръсотия, пясък и дори със защитните кремове, които слагаме за най-слънчевите часове и ако не я почистите правилно, ще накрая придобиват мътен зеленикав цвят.

1. ИНСТАЛИРАНЕ НА ФИЛТРИРАЩА ПОМПА

Водата в басейна ви трябва да циркулира ежедневно, за да предпазва от отломки и вредни химикали, ето защо се нуждаете от качествена филтърна помпа и я оставяйте включена минимум 12 часа на ден.

2. ПОЧИСТВАНЕ НА ИНТЕРИОРА НА БАСЕЙНА

прахосмукачка за басейн

Редовното почистване на вътрешността на басейна е от съществено значение за правилното му функциониране. Можете да вземете четка и естествен почистващ препарат, за да изтъркате стените и повърхността, и да използвате прахосмукачка за басейн или робот за почистване на дъното.

3. ТЕСТВАЙТЕ ВОДАТА РЕДОВНО

Фактори като времето, химикалите или честотата на използване на басейна могат да имат голямо влияние върху състоянието на водата.

За да проверите качеството му, проверете нивото на pH и вижте дали химикалите работят правилно, можете да използвате тест лента.

4. ПОДДЪРЖАЙТЕ ВОДНИЯ БАЛАНС В БАСЕЙНА

Има три вида химически баланси, които трябва да се поддържат.

  • АЛКАЛНО НИВО: Поддържането на нивото на алкалност в правилния диапазон е от решаващо значение за избягване на пикове в нивото на pH. Идеалният диапазон трябва да бъде 100 до 150 ppm.
  • PH НИВО: Винаги поддържайте нивото на pH между 7,4 и 7,6. Слизането под или над този диапазон може да изисква повишаване или намаляване на pH. pH.
  • НИВО НА ХЛОР: За да поддържате здрав и дезинфекциран басейн, трябва да поддържате нивото на хлор между 2 и 4 ppm.

5. ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ВОДАТА

почистване на басейни

Един от най-безопасните начини за дезинфекция на водата в басейна е използването на хлорни таблетки. Тези таблетки бавно освобождават малко количество хлор в басейна, осигурявайки дълготрайно лечение.

6. ПАЗЕТЕ ФИЛТЪРА ЧИСТ

Тъй като филтърът предпазва водата в басейна от мръсотия и малки отпадъци, има смисъл той да се пълни от време на време.

За да разберете дали е време да почистите филтъра, ще трябва редовно да проверявате манометъра. Но не забравяйте, че ако филтърът съдържа твърде много отломки и химически частици, може да се наложи да го смените с нов.

Популярна тема